[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: +Sanitarul+
Forum Index » Profile for +Sanitarul+ » Messages posted by +Sanitarul+
dar de cand ai acvariul de a inceput sa curga ? e nou ?
salutari, vin cu o actualizare, aseara pe la ora 8 am pus general tonicul in apa, dupa ce pestisorii au fost putin agitati in special cory... s-au mai calamt si inca nu a murit nici unul.. asta ma mai linistete putin, acum cateva minute am vazut un pui de gup ce se scarpina oarecum de nisip si majoritatea pestilor stau pe la baza acvariului inclusiv guppy, recomandati sa schimb si astazi 20 % din apa ?

multumesc
de 30 de minute am pus general tonicul in acvariu inca nici un deces... sper sa ramana in viata si sa se vindece... pestisorii sunt oarecum agitati se vede ca e ceva nou in compozitia apei....

ps. apa trebuia sa se faca verde ?
astazi am schimbat 20 de l din 100 si am pus 30 ml de general tonic in acvariu... sper sa nu afecteze.
Recomandati sa schimb si maine 20l de apa ?
frumos, e incantat pustiulica ?
din pacate deja am cumparat un general tonic de la tetra dar nu asta e problema macar sa imi slavez pestisorii ... o sa incerc cu eritromicina si o sa astept, multumesc mult.
in primul rand multumesc mult pentru raspuns. Eu nu sunt asa sigur ca am fin root in acvariu cel mare ... de cei 2 neoni care
au ramas din 5 noi cumparati sunt aproape sigur ca au si sunt mutati, are vrun efect secundar eritromicina ? adica daca sa zicem ca nu am fin root in acvariu e ok sa o folosesc ?
salutari... am fost astazi sa caut tratament pentru finroot.. dupa ce am cautat in tot orasul (pitesti) unde am fost tratat foarte urat de parca ceream de pomana... (vanzatorii erau mai interesati sa afle de unde am luat pestii ca sa poat spune "nu mai lua de la x" ) am decis sa cumpar general tonic de la tettra. Nu prea stiu ce sa fac si cum sa il folosesc pestii din acvariul mare nu au semne asa vizibile precum neoni cei noi care acum sunt sperati, dar as vrea sa aplic un tratament si in acvariul mare ce ma sfatuiti ? decat 2 gupy se poarta umpic ciudat si imi este teama ...

multumesc pentru raspunsuri
imi cer scuze daca am postat gresit dar am presupus ca atunci cand lumea vede 4-5 pagini isi imagineaza ca prima pagina are legatura cu ultima si descurajaza putin citirea postului, da am mutat ultimii 2 neoni din seria celor noi si am pus o pastila de sare neoidata maine de dimineata ma duc sa cumpar ceva tratament pentru fin root si fungus .... va tin la curent

daca am gresit cu postul admini pot sa il stearga nu este nici o problema
ambele boli seamna... sa incerc ambele tratamente ? aplic si in acvariul mare?
am turnat si apa din punga ... nu era foarte multa. m-am uitat pe site si pare a fi finrot dar si fungus e destul de aproape... ce tratament pot sa aplic ?
salutari, problemele au inceput cand am adus acasa 5 (sambata) neoni noi, urmau sa isi petreaca vreme cu inca 4 mai vechi. Sambata seara au murit 2 dintre ei nu imi explic dece nu am mai avut decese demult, astazi am observat un neon fara coada ... am crezut ca e din cauza celorlati neoni ... (pot fi si agresivi unu cu altul daca vor.. cel putin ai mei) l-am separat intr-un acvariu micut... la scurt timp a decedat. Au mai ramas 2 dintre cei 5 neoni care si ei au putin coditele ciupite ... de teama sa nu poarte vro boloa i-am mutat... acum sunt tare speriat deoarece un gupy inoata putin haotic ca si cum s-ar chinui sa inoate... va rog veniti cu o sugestie o solutie sa aplic vrun tratament ? am niste sare neiodata am primit-o de la pet shop cand mi-am facut acvariul sa pun 2 pastiulte ?

acvariul are 120l in el tin:
-2 hoplo mari
-3 cory mici
-5 gupy mari si ceva pui
-1 raphael cat fish
- si cei 4 neoni mai vechi
mentionez ca nu am mai avut decese demult defapt decat 2 pesti mi-au murit ... unu a srait din acvariu si unul nu vroia sa manance cred ca era blonav dar asta se intampla acum 3 luni ... va rog veniti cu o sugestie nu vreau sa pierd pestisorii

multumesc mult
alber, mai sunt 2 neoni din cei adusi noi ce fac ii scot ? e o boloa? daia li-se rod coditele, spune.mi te rog mult daca sa ii scot sau....
imi place acvariul tau, dupa nik inteleg ca ai un hoplo ? am si eu 2 imi plac foarte mult pacat ca, cresc putin cam mari.
chiar nu stie nimeni sau nu a mai patit nimeni asa ceva? .......

ps. inca astept un sfat, multumesc ..
salutare am si eu o problema, sambata am fost la pet shop sa cumpar cate ceva si am zis sa mai cumpar 5 neoni, deja aveam 4 am zis ca e mai ok sa mai fie cativa, am venit cu ei acasa ... am lasat punga putin in apa apoi am tunat putina apa din acvariu in puna i-am mai lasat putin si apoi i-am bagat in acvariu.... sambata seara 2 din neoni cei noi au murit, acum am vazut un neon nou fara coada abia daca mai avea putina codita apoi i-am cautat cu privirea si pe ceilalti si am observat ca si ei erau ciuguliti ... in acvariu mai am asa 5 guppy si cativa pui, 2 hoplo mari care sunt foarte calmi nici macara pui de gup nu ii mananca, 1 raphael cat fish 8-9 cm, si 3 cory 3-4cm ... si ceilalti 4 neoni, sa fie din cauza neonilor cei vechi ... va rog raspunde.ti daca aveti orice idee

multumesc mult
salut, iti recomand corry paleatus sunt destul de placuti, nu cresc nici mari sunt haiosi sigur ii vor placea fiului tau
incearca sa urmaresti crevetii ei pot fi cauza gaurilor din plante, desi ei manca alge se ma baga si in plante daca nu gasesc altceva mai bun

asteapta sa iti raspunda cineva cu ceva mai multa experienta, faza cu crevetii o stiu de la cineva care atunci cand avea alege pe plante le muta intr-un acvariu plin cu creveti si acestia le curatau, odata a lasat o planta prea mult si au mancat putin din ea acum nu stiu ce sa zic .... oricum frumos acvariu imi place ca e apa curata, parerea mea e ca ar fi mai frumos daca ai tine numai neoni
bine ai venit frumoase buturugile
salut am si eu neoni nu de foarte mult timp, si din ce am invatat si eu pot sa iti spun asa, intreba-l ce temperatura are in acvariu (eu am citit ca de obicei se reproduc la o temperatura in jur de 20 de grade) sa fie atent la ce mancare vie le da pentru ca am citit ca pot avea boli, eu m-am ferit sa le dau mancare vie pana acum, mai asteapta raspunsuri de la oameni cu experienta. Bafta

Forum Index » Profile for +Sanitarul+ » Messages posted by +Sanitarul+
Go to: