Message |
|
salutari, am 2 hoplo mari 13-14cm as zice eu, par sanatosi si sper ca sunt, au mustatile intregi nimic rupt, acum am observat o diferenta intre cei 2, unul este alb cu pete mici negre pe burtica si celalalt are burtica neagra aproape complet, mai este o diferenta intre cei 2, cel cu burta neagra are aripioarele din fata mai lungi si la marigini conturate cu rosu, este o diferenta normala? sunt sexe diferite? astept raspunsuri si imi cer scuze daca intrebarea este sutpida
|
 |
|
am avut si eu problema asta la un guppy care avea aripioarele roase din cauza unei boli (fin root cred) a murit, a fost singurul, incearca sa vezi daca are codita/aripioarele roase sau franjurate, asteapta pareri de la oameni cu mai multa experietna, personal cred ca pestisorul va muri, eu as zice sa il scoti de acolo
mult noroc
|
 |
|
nu vreau sa supar pe nimeni si nici sa revolutionez acvaristica (de parca as putea  ) in acvariul meu de 120 de l, fara neoane fara co2 merg perfecte 2 plante:
1 echinodorus (este foarte mare in jur la 30 de frunze)
2 anubias de doua tipuri (imi cer scuze nu le stiu numele exact)
ps. plantele merg mult mai bine cu lumina si co2, dar unele merg si fara, nicodata nu vei putea ajunge la performanta unui acvariu dotat cu lumina/co2 dar asta nu inseamna ca plantele nu pot creste fara cele doua. Este adevarat unele plante mi`au cedat, dar echinodorusul si anubiasi merg perfect.
mult noroc, sper ca nu ofensez pe nimeni
|
 |
|
am o prietena care si`a cumparat o broscuta testoasa, "neagra cu pete galbene" si nu stiu cum sa o indrum sa aiba grija de ea va rog daca poate cineva sa ma ajute, postati orice informatie.
am inteles ca broscuta nu prea mananca.
astept ajutor va rog
|
 |
|
Bun venit pe forum
|
 |
|
Foarte frumos, felicitari 
|
 |
|
poze ?
|
 |
|
Femelele au ajuns la pet shop, se poate inchide
|
 |
|
nu arata chiar asa, ma refer la gradul la care e afectat cel din poza, apa am schimbat`o putin mai rar periada asta, am pus general tonic sper sa rezolv ceva
multumesc de raspuns
|
 |
|
am o problema, cativa dintre pestii mei (gupy) au un fel de muscaturi pe codite, acvariul este unul de 120 l in el se mai gasesc 2 hoplo 3 cory 4 neoni 1 raphael catfish, nu am mai adus nici un peste nou in acvariu de 3 luni sau mai mult, sa fi fin root ? am general tonic il aplic ? va rog veniti cu un sfat repede
|
 |
|
vreau sa donez 3 femele de guppy, sunt mature coditele destul de dezvoltate, nu au un colorit extraordinar, 2 cu codiele usor albastre si una galbena, doar pentru pitesti... daca le vrea cineva, daca nu o sa incerc la un pet shop, femelele au multe depuneri la activ si sunt sanatoase
|
 |
|
salut 
|
 |
|
acesta este acvariul meu. nu este cine stie ce in comparatie cu ce aveti voi dar incerc sa fac o treaba cat mai buna
ps.defapt este decat o parte din acvariu, in realitate mai exista inca un sfert (maxim) din ceea ce vedeti, a fost tot ce am reusit sa prind in aceasta poza amarata
|
 |
|
sper ca nu am vazut postul prea tarziu, si sper ca nu este prea tarziu pentru o urare de La multi ani ! si tot ce va doriti voi 
|
 |
|
toti cei 5 neoni adusi noi, au murit ultimii 2 au murit astazi in bazinul carantina, in acvariul mare unde am aplicat si acolo general tonic nu este nici un deces si sper sa ramana asa  , cat credeti ca ar mai trebui sa continui cu tratamentul, pe sticla de la tetra scrie "tratati apa si lasati-o asa 5 zile, apoi schimbati 20% din apa, daca pestii nu sunt vindecati continuati iar cu dozajul... "
nu prea imi dau seama daca s-au vindecat sau nu, cei din bazinul mare nu au cozile roase .... cum aveau neonii cei noi, dar se mai "scarpina" cateodata de nisip... voi ce ati face, astept orice sugestie
multumesc
ps. pestii mei stau foarte des la baza acvariului mentionez ca nu ii deranjeaza lumina deoarece inca nu am capac. aveti idee de ce fac asta ?
|
 |
|
nu am prea multa experienta in boala pestilor dar cred ca este finroot sau fungus. si eu ii tratez acum pentru fin root, cu general tonic, mai asteapta pareri de la oamenii cu experienta
|
 |
|
salut bine ai venit 
|
 |
|
pune o poza te rog
|
 |
|
nu trebuie sa aiba toata codita, pot avea doar partea de sus sau partea de jos... sa nu fie prea tarziu pana pui pozele, s.a mai agravat boala ?
|
 |
|
ai intodus pesti noi in acvariu? si la mine sunt cam aceleas semne, coditele roase la cei adusi noi, si cei care erau deja in acvariu se poarta putin ciudat... se scarpina de nisp si .. se poarta ciudat, eu cred ca la mine este fin root, incearca sa gasesti poze cu pesti bolnavi de fin root si sa le compari cu ai tai, daca este fin root poti aplica mai multe tratamente, eu acum am pus general tonic de la tetra, dar mai ai si alte optiuni... sper ca te-am ajutat cat de cat
|
 |
|