[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: hulk2738
Forum Index » Profile for hulk2738 » Messages posted by hulk2738
In ceea ce priveste spectrul...eu am mers pe bajbaite fara sa-l masor. Cred ca e totul ok. Muschiul de Java s-a inverzit si s-a indesit foarte mult. Anubias face frunze in continuu. E o explozie generala, vizibila, in evolutia plantelor.
foarte buna idea cu amortirea prin bagarea la racoare a nauplilor de artemia. multumesc!
face curent mare si imprastie mancarea peste tot. o sa reduc debitul. multumesc!
am observat ca atunci cand administrez puilor de corydoras naupli de artemia acestia (nauplii) o iau razna prin acvariul cresa cu o vivacitate nebuna iar cantitatea de hrana ce ajunge in stomacul corydorasilor e destul de putina. cum as putea sa iau fiecare nauplu de artemia si sa-i dau o maciuca in cap ca sa-l linistesc? ))
am montat acvariul cresa pentru puietul de corydoras. cu aceasta ocazie am putut vedea din nou diferenta uriasa dintre iluminarea cu led si cea cu neon.

vroiam sa spun pompa de la filtru. idea era.. cat timp se poate tine filtrul oprit atunci cand mananca puietul?
cat timp se poate lasa pompa oprita pe timpul hranirii puietului? bazin 20 l, pompa interna
folosesc o cutie din plastic de 20x20, inalta tot cam atat. cutia este perforata peste tot (gauri de 1mm) si am pus-o in bataia jetului principal al apei care intra in acvariu. chiar se vede cum tasneste apa aruncata in acvariu prin gaurile cutiei. atunci cand dau hrana puilor (naupli de artemia in alternanta cu pastile inalt proteice strecurate prin sita pentru naupli de artemia) mut cutia pentru a avea apa linistita astfel incat puii sa se poata hrani. cam asta e. ma gandesc ca e bine ce fac daca din 7 pui iesiti nu a murit niciunul abia astept sa creasca mai marisori sa le dau drumul in bazinul mare.
Multumesc!
au deja 1 luna si au ajuns cam la 1 cm jumate. acvariul mare e populat cu: 2 ancistrus, 12 moly, 5 corydoras, 8 caridina japonica, 3 anentome helena. ultima oara i-am eliberat cam in perioada asta si mi-au murit cam multi. ce-i drept erau ceva probleme cu valorile apei, substrat etc. as fi interesat sa stiu cam dupa cat timp ii pot elibera. multumesc.
Daca vrei sa faci filtrul dintr-o bucata, trebuie sa te intorci la idea initiala. Adica cu pompa la baza. Solutia cu pompa sus e valabila daca faci filtrul din 2 bucati (una cu vata, cealalta cu elementele filtrante ceramice etc). La mine, apa vine si urca in acvariu prin gauri executate pe sticla de fund, motiv pentru care am adaugat robinete din PVC pe tuburi (altfel imi curgea apa din acvariu la demontare). Eu zic sa te intorci la idea de baza, cea cu filtrul la baza. Vad ca vrei un filtru destul de mic. Faci o gaura, cat mai exacta, dupa diametrul filetului unuia din racordurile deja cumparate si lipesti racordul cu pistolul cu plastic in partea de sus. Poti sa-l lipesti si cu silicon dar e toxic si nu o sa tina ca plasticul. Eu as lasa spatiu 2/3 inele ceramice si restul vata. Intre ele as pune o sita. Daca vrei sa nu te incurci cu coliere (care sunt incomode si se rup in timp) pentru racordarea tuburilor la filtru, poti folosi asta http://www.claber.com/it/prodotti/irrigazione/irrigazione_fuoriterra.asp?sz=2&fm= Sa fii atent la masuri.
pana la urma am dat-o tot pe oferta din comert
http://www.aquariumline.com/catalog/haquoss-shot-system-pompa-risalita-utilizzo-rabbocchicambi-dacqua-p-9278.html
alber wrote:
hulk2738 wrote:Ma asteptam la niste sfaturi constructive (de ex: pompa x,y,z, etc)

Le-ai primit pe prima pagina. Sau n-au fost destul de constructive?

Pe prima pagina nu a fost nimic constructiv. Uita-te bine. Se bolmojeste de pompele de parbriz care nu au nicio legatura cu problema.
ekosekthor wrote:Vreau sa-mi fac si eu filtru asemanator si nu vreau sa deschid alt topic asa ca pun intrebarile aici.

1. Am luat o pompa de apa de 600l/h pentru viitorul acvariu de 60 litri. Presupun ca este potrivita la volumul acvariului.
2. As vrea sa nu folosesc un tub de 50cm pentru ca este prea inalt pentru locul unde vreau sa-l amplasez. Are ceva daca il fac doar de 25 cm dar cu diametrul mai mare de 11cm?
3. Vreau sa inversez ordine componentelor din filtru. Adica pompa sa fie la fund si apa trasa dina cvariu sa vina de sus in jos. Are ceva? Ma gandeam sa inversez ordinea pentru ca materialele din interior presupun ca trebuie sa le curat din cand in cand sau sa le schimb (oricum mai des ca pompa ) si daca sunt la suprafata e mult mai usor si nu trebuie sa scot tot ca sa ajung la stratul care trebuie schimbat cel mai des (vata din cate am inteles). Atasez si o schita:

image

Sau este totusi mai bine sa nu pun pompa la baza filtrului ci sa o las deasupra? Daca da, de ce?

4. Daca pot continua cu aceasta configuratie, ce materiale trebuie sa folosesc? As fi recunoscator sa primesc un raspuns nu un link spre butonul SEARCH pentru ca l-am folosit deja dar am vazut N modele de filtre cu N materiale de filtrat in N ordini incat nu mai stiu dupa care sa ma iau.

Multumesc.

Eu in locul tau nu as pune pompa acolo pe fundul filtrului. Se va aduna tot balegarul din acvariu+ reziduuri etc in ea care vor trece de lana sintetica, cu problemele respective. Mi-am construit si eu un filtru extern format din 2 piese puse una langa alta: una cu lana sintetica, cealalta cu inelele ceramice si ce mai vrei tu (carbuni, rasini etc). Pompa am atasat-o la capatul de sus al celui de-al doilea tub, un pic extern (am crezut ca asa, daca nu sta mereu in apa, va avea viata mai lunga). Toate legaturile dintre componente le-am facut cu racorduri de gradinarit "GARDENA" sau "CLABER" si crede-ma ca de 1 an si jumate nu am avut nicio problema. MARELE AVANTAJ e ca totul se poate demonta in piese mici in cateva secunde atunci cand vrei sa cureti tuburile. De asemenea, preturile sunt accesibile. Sunt niste poze in acest topic.
LUPmic wrote:
hulk2738 wrote:Am incercat si eu cu pompa de parbriz. E un bullshit. Basca, nici pompa de la filtrul intern al acvariului mic nu trage. Aia e construita ca sa mestece apa nu sa impinga in sus. Care ar fi totusi solutia prin care putem totusi cara apa in sus in acvariile noastre?

Pai sunt o gramada de pompe pe piata.
O alegi in functie de inaltimea la care trebuie urcata apa.

Probabil ca si in Italia este la fel

Ma asteptam la niste sfaturi constructive (de ex: pompa x,y,z, etc)

PS Ce dinti frumosi ai!
Am incercat si eu cu pompa de parbriz. E un bullshit. Basca, nici pompa de la filtrul intern al acvariului mic nu trage. Aia e construita ca sa mestece apa nu sa impinga in sus. Care ar fi totusi solutia prin care putem totusi cara apa in sus in acvariile noastre?
asta e viitorul si nu e vorba numai de acvaristica. energia electrica tot mai scumpa va impinge tehnologia catre noi solutii si inovatii in directia economisirii acesteia. vor aparea module de leduri de putere, benzi, la preturi accesibile. problema racirii va fi si ea rezolvata.
Mitica wrote:Salut
Da-mi voie sa fiu eu "Gica Contra" pentru proiectul tau.. sper sa nu te superi
Nu inteleg utilitatea practica a proiectului pentru ca:
1 La dimensiunile acvariului tau puteai sa pui foarte lejer neoane
2 Led-urile alea de 20w sunt noname cu randament scazut (cam 50 lumeni/watt, in timp ce acum s-a ajuns la 100 lumeni per watt, vezi cree r5). Un neon corespunzator are lumina mai buna la un randament un pic mai prost, dar nu semnificativ
3 Pe langa faptul ca au randament scazut probabil ca au si o lumina proasta (randamentul maxim lux/lumen se obtine pentru un alb rece, asa ca ledurile astea ieftine au o tenta de albastrui neplacuta)
4. Nu vad nici un led rosu
Daca tot ai experienta necesara iti sugerez sa incerci sa inlocuiesti ledurile pe care le ai cu CREE MP-L EasyWhite

nu am cautat perfectiunea. totul e relativ si se poate imbunatati iar critica e constructiva. ceea ce e sigur e ca acum am in acvariu lumina puternica cu un consum mic. cat costa un led CREE MP-L EasyWhite?
mai oameni buni, nu fiti snobi. ledurile creeee & company sunt fabricate tot in china. chinezii au marfa buna pe bani putini. faza e ca europenii le importa de acolo pe bani putini si le vand pe bani mai multi.
e nociva, se poate elimina, e infestanta, e din cauza luminii prea puternice?

Forum Index » Profile for hulk2738 » Messages posted by hulk2738
Go to: