[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: hulk2738
Forum Index » Profile for hulk2738 » Messages posted by hulk2738
Message
Ioan wrote:EHEIM 2211. Il folosesc cu succes la un acvariu de 10 L in care am 65 de discusi.

65?
ReBella wrote:Eu i-am oferit solutia cea mai ieftina si cea mai practica.

nu si cea mai buna.
eu folosesc un filtru intern la acelasi tip de acvariu si nu imi murdareste apa. acvariul este ciclat de 3 luni si nu am avut probleme. apa e cristalina, cu valori optime si cu exceptia episodului de la inceput cand m-am grabit si am aruncat pesti inauntru la insistentele "copchilului", motiv pentru care am pierdut un ancistrus si 5 cardinali, acvariul a mers foarte bine cu un schimb saptamanal de 25% apa.
eu zic ca solutia cea mai buna a dat-o ioan :-P
daca te strange punga, fa cum zice ReBella. acum ai toate variantele.
coincidenta face ca eu sa am in acvariul mic (de 20 l) si pe care il voi folosi ca cresa, exact filtrul care iti trebuie tie.pretul unui filtru de genul ala se invarte in jurul a 20-25 euro asta cu tot cu materialul filtrant, tuburi etc. am facut si o poza http://img10.imageshack.us/i/dsc0040cou.jpg/
nu stiam ca co2 e coroziv. eu nu am adoptat aceasta solutie inca si e foarte bine ca tu vii sa explici prin ce ai trecut. astfel vor sti si altii ce solutii sa adopteze.

in cazul meu atunci, cand mi se va goli butelia de co2, voi folosi reductorul co2 de acvaristica la un stingator. sper sa nu fie de prea mari modificari.
:-P
eu in locul tau as cumpara un filtru intern sau extern din ala prin care circula apa, cum spui tu, pentru marimea acvariului tau. problema e ca acel filtru nou nu e ciclat si s-ar putea sa-ti moara toti pestii daca-l bagi deodata in acvariu. ar trebui sa-l ciclezi in alta vas in care sa creezi cat de cat conditiile actuale din acvariu tau. as incepe sa adaug incet incet apa din acvariu in vasul in care ciclez filtrul iar in acvariu as adauga tot incet incet (cate jumate de litru pe zi) apa filtrata de filtrul nou. asta dupa macar 2 saptamani de la pornirea filtrului nou. nu e usor si trebuie sa ai rabdare multa.
ok. sa spunem ca stingatorul plus asta http://www.aquaristic.net/co2-needle-dosage-valve.html?lang=1 costa mai putin decat instalatia de co2 vanduta in magazinele de specialitate. daca e cineva pe aici care reprezinta un astfel de magazin, imi cer scuze. asta e solutia economica si de durata.[/code]
un reductor pentru instalatia de sudura-taiere cu acetilena e perfect, precis, fiabil. decat sa dai bani grei pe un accesoriu de lux, alias instalatia co2 de acvaristica, solutia simpla e stingator c02 cu reductor.
am dat si eu o gramada de bani pe o instalatie de genul asta. ulterior, cineva mi-a deschis capul, spunandu-mi ca dintr-un stingator co2, din ala pentru panouri electrice si un reductor, se poate face aclasi lucru. avantajul e ca un stingator cu co2 te tine ani de zile si daca te dai bine cu pompierii, il iei aproape gratis.
am rezolvat-o. am oprit pompa, asa cum ati spus voi. au aparut picaturi la capacul de sus al filtrului, cel cu pompa. am desfacut tot si am constatat, cu surpriza, ca partea in care se infiletau capacele avea o mica bavura din turnare pe buza de intalnire cu garnitura de pe capac. am rectificat totul pana la uniformitate, cu o pila foarte fina, am scos buretele pus deasupra lanei din al doilea tub din poza pentru a mari debitul in cadere. am pornit pompa. a bolborosit cateva secunde aruncand afara cateva bule de aer dupa care a inceput sa toarca lin, snur. e ok! acvariu pornit. peste o luna, pestisorii.... salutari tuturor!
ii multumesc si lui ioan! cel mai probabil e vorba de o neetanseitate.
multumesc mult clauss. asa o sa fac
daca ar fi neetanseitati nu ar fi si pierderi de apa?
Salutari tuturor acvaristilor. Am construit filtrul din imagine http://img262.imageshack.us/content.php?page=done&l=img262/9236/dsc0039o.jpg&via=mupload La iesirea din pompa, pe tubul transparent, apar bule de aer a caror provenienta nu reusesc sub nicio forma sa o identific. Mentionez ca toata legaturile acvariului cu exteriorul se fac prin sticla de pe fund iar pompa montata este o Rio Hyper Flow 8HF
http://www.ruwal.com/ita/prodotti34.htm
http://img262.imageshack.us/content.php?page=done&l=img262/9236/dsc0039o.jpg&via=mupload

Are cineva idee unde am gresit si cum se poate remedia? Rog specialistii sa se bage! Multumesc!
am intrebat asta deoarece am auzit ca sunt plante care nu au nevoie de substrat. cum ar fi:
- ANUBIAS BARTERI
- RICCIA FLUITANS
- ROTALA MACRANDA
- SAGITTARIA PLATYPHYLLA
- HIGROPHILLA CORIMBOSA
- ALTERNANTHERA ROSAEFOLIA
- ELEOCHARIS ACICULARIS
pot sa las acvariul fara substrat si sa folosesc fertilizanti lichizi?
cati centimetri intre straturi? si ce grosime? acvariul are 127 l brut.
acvariu plantat. fauna, bazinul amazonic.
imi spune si mie cineva cum se realizeaza un substrat?pentru mine nu e prea clar.
pot sa critic si eu? si mie mi se pare apa verzuie. daca apa era proaspat schimbata, probabil sunt alge.
Am auzit multe voci pe aici care au pus gand rau melcilor. Eu am in liliputanul meu acvariu (in asteptarea casei cele mari )vreo 10 melci din aia mici maro-negri si imi plac foarte mult. Prezenta lor in acvariu e un important indicator al calitatii apei. Ii urmaresc cum se taraie pe nisip si pe sticla, in cautare de resturi. Sunt creaturi detrivoare, deci se hranesc cu reziduuri care s-ar descompune in substante nocive daca nu ar fi acesti mici gunoieri. Acum vreo 2 saptamani aveam nitritii la stele, mi-au crapat toti cardinalii iar de cand am bagat, din greseala, melci in acvariu, odata cu plantele noi cumparate, situatia s-a indreptat. Personal, cred ca daca se tine sub control inmultirea lor, e ok. Daca esti sadic si vrei sa-i vezi cum se inalta in paradis, poti mari aciditatea apei sau adauga pesti care le consuma ouale. In ceea ce priveste botia, este un peste cu obiceiuri nocturne. Ideale sunt grupurile de 5-6. Le plac locurile in care se pot ascunde, mici scorburi, nuci de cocos etc. Le place apa neutra, si o duritate carbonica de 3-4°dh dar suporta si valori mai mari. Scormonesc in continuu dupa mancare iar desertul lor sunt tocmai ouale noastre de melci.
 
Forum Index » Profile for hulk2738 » Messages posted by hulk2738
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com