[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pompa de apa 12V  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Exista ceva care poate fi folosit la un acvariu ? Am incercat cu pompele de apa de la stergatoare dar fie se incalzesc cumplit de tare daca functioneaza mai mult timp fie fac un zgomot infernal ....

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

kmol wrote:Exista ceva care poate fi folosit la un acvariu ? Am incercat cu pompele de apa de la stergatoare dar fie se incalzesc cumplit de tare daca functioneaza mai mult timp fie fac un zgomot infernal ....

Exista multe lucruri care pot fi folosite la acvariu
Ne spui si noua ce vrei sa faci de fapt cu pompa aia de la stergatoare?
Fii mai explicit te rog.

nimeni nu s-a nascut invatat, dar multi au murit prosti
[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Vreau sa mesteresc un filtru dar am anumite retineri (a se citi un pusti foaaaarte inventiv ) in a folosi o pompa alimentata la 220V

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
mosu
Administrator
[Avatar]

IP:

kmol wrote:Vreau sa mesteresc un filtru dar am anumite retineri (a se citi un pusti foaaaarte inventiv ) in a folosi o pompa alimentata la 220V

Cred ca exista pompe pentru acvariu alimentate la 12V
[Email] [WWW]
Mar1o
Junior member

IP:

Exista pompe de apa folosite la racirea cu apa a procesoarelor sau placilor video pentru PC, care functioneaza la 12V DC. Poti cauta prin magazinele specializate. As da eu cateva linkuri dar mi-e teama sa nu fie considerat altfel ;)
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Cred ca imi poti trimite un PM... asa sper sa nu se supere nimeni.

[Email]
Mar1o
Junior member

IP:

trimis. sper sa-ti fie de ajutor.
hulk2738
Member

IP:

Pompa de apa de la stergatoare e conceputa sa functioneze un timp limitat. No sa mearga niciodata pentru filtrare. Ar putea fi buna, in schimb, pentru schimburile de apa.
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

hulk2738 wrote:Pompa de apa de la stergatoare e conceputa sa functioneze un timp limitat. No sa mearga niciodata pentru filtrare. Ar putea fi buna, in schimb, pentru schimburile de apa.

Decat sa te chinuiest cu o pompa de 12v cu un traf de 220/12v si cu un redresor nu este mai usor cu o pompa de la BOYU(poti sa o folosesti si la un filtru confectionat artizanal).Atasez poze de la pompa mea de schimbat apa in acvariu.
[Thumb - 14062010153.jpg]

[Thumb - 14062010152.jpg]

[Yahoo!]
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

@hulk2738

Pompa pentru parbriz nu o sa reziste nici macar pentru schimbul de apa. E proiectata sa lucreze doar cateva secunde, pentru a avea durabilitate in timp. Timpul necesar pentru a umple un acvariu sa zice 100 litri ar fi ca si cum ar goli 50 bidonase, adica aproximativ cat consumi intr-un an, la o masina folosita normal. Asta inseamna ca la un schimb de apa pompa aia se uzeaza cat intr-un an pe masina. De aici un calcul simplu ne poate arata cam cate schimburi de apa o sa reziste pompa respectiva... 10? 20 fie daca e de Mercedes...

PS: nu vorbesc de debit, care daca stau sa ma gandesc bine e mult prea scazut....
hulk2738
Member

IP:

mihai_ghe wrote:
hulk2738 wrote:Pompa de apa de la stergatoare e conceputa sa functioneze un timp limitat. No sa mearga niciodata pentru filtrare. Ar putea fi buna, in schimb, pentru schimburile de apa.

Decat sa te chinuiest cu o pompa de 12v cu un traf de 220/12v si cu un redresor nu este mai usor cu o pompa de la BOYU(poti sa o folosesti si la un filtru confectionat artizanal).Atasez poze de la pompa mea de schimbat apa in acvariu.

daca nu ma insel, aia e o pompa de filtru intern construita sa traga apa de la nivelul, inaltimea sa. functioneaza la orizontala aproape. daca o pui la 1 metru mai jos, in bidon, mai trage?
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

hulk2738 wrote:
daca nu ma insel, aia e o pompa de filtru intern construita sa traga apa de la nivelul, inaltimea sa. functioneaza la orizontala aproape. daca o pui la 1 metru mai jos, in bidon, mai trage?

Da este o pompa submersibila si ridica cam 1,5 m de la suprafata apei in sus.Pe una din poze se vede si inaltimea maxima recomandata de producator,dar eu am incercat-o si ridica apa pana aproape de 1,5 m.

This message was edited 1 time. Last update was at 14/06/2010 22:26:04

[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

La cat e furtunul ala de gros, s-ar putea sa-i mearga.
Eu folosesc un resun 2500 si impinge apa la 1.50 metri fara probleme. Pe un furtun de 16

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
hulk2738
Member

IP:

o sa folosesc si eu metoda asta. pana acum ma chinuiam sa car pe scara sus bidoanele cu apa
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

alber wrote:La cat e furtunul ala de gros, s-ar putea sa-i mearga.
Eu folosesc un resun 2500 si impinge apa la 1.50 metri fara probleme. Pe un furtun de 16

Furtunul are 10 mm in diametru la interior si 7 m lumgime,ajunge de la baie pana un acvariu si din acvariu pana la wc,acvariul este de 600x300x450 si este asezat pe o masa de 600 mm inaltime ca eu am mumai 1,61 metri inaltime.
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Cand m-am referit la furtun, am vrut sa spun ca nu are un diametru foarte mare si ca este potrivit pentru debitul acelei pompe.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

alber wrote:Cand m-am referit la furtun, am vrut sa spun ca nu are un diametru foarte mare si ca este potrivit pentru debitul acelei pompe.

Da ai dreptate la inceput am avut un furtun de 18 la interior dar la 0,8-,09 m pompa nu putea sa mai impinga apa in sus.Diamertu de 10 l-a ales experimental ca sa am un pic de debit tinand cont ca margina de sus a acvariului este la 100 cm de la sol.
[Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Am facut ceva experimente cu o pompa de apa pentru parbriz Rezultatele ar fi cam asa:
1. cea obisnuita de Dacie este .... cam la fel de silentioasa ca un aspirator , plus ca se incinge dupa 5 minute de zici ca ia foc
2. a doua pompa a fost (inca este ...) relativ silentioasa doar daca am folosit 6V in loc de 12V. Ridica apa cam la 45 cm pe un furtunas de dimensiunea celor de la pompele de aer. Ca si debit ar fi mai putin de 1 litru/minut. M-a mirat ca a functionat aproape 10 ore fara sa se arda ...
In concluzie ... nu pare o idee de viitor ca sa zic asa. mihai_ghe multumesc de idee dar acolo era tot o pompa la 220V si eu tocmai aia incercam sa evit.
Cred ca se poate inchide topicul aici. Nu vreau sa ma trezesc ca revolutionez industria ....

This message was edited 1 time. Last update was at 21/06/2010 17:34:36

[Email]
hulk2738
Member

IP:

Am incercat si eu cu pompa de parbriz. E un bullshit. Basca, nici pompa de la filtrul intern al acvariului mic nu trage. Aia e construita ca sa mestece apa nu sa impinga in sus. Care ar fi totusi solutia prin care putem totusi cara apa in sus in acvariile noastre?
LUPmic
Senior member

IP:

hulk2738 wrote:Am incercat si eu cu pompa de parbriz. E un bullshit. Basca, nici pompa de la filtrul intern al acvariului mic nu trage. Aia e construita ca sa mestece apa nu sa impinga in sus. Care ar fi totusi solutia prin care putem totusi cara apa in sus in acvariile noastre?

Pai sunt o gramada de pompe pe piata.
O alegi in functie de inaltimea la care trebuie urcata apa.

Probabil ca si in Italia este la fel

This message was edited 1 time. Last update was at 24/06/2010 18:23:04

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: