Bine ai venit Marinica in sfirsit ti-ai luat inima in dinti si ai facut-o si pe asta? pune mai repede pozele alea sa vada toata lumea discuseii si frumosul acvariu cu plante.
Horatius eu am trei filtre Fluval unul 405 unul 304 si unul 205 si sint foarte multumit de ele. 304 il am 7 ani si merge impecabil, 405 si 205 le-am luat in urma cu vreo4 ani si toate merg la capacitate maxima cu precizarea ca la ori ce spslareung garnitura cu ulei de silicon si am schimbat bureti. Am luat un bureta de ala mare de la JBL DE 50X50X5 si am decupat dupa bureti originali si grosimea am dat-o in doua.Mai am un tetratec 1200care nu a mers mai mult de 2 luni nu am fost multumit deloc de el.La filtrarea biologica toate sint pline cu siporax.
Nu cred ca este neaparat o regula ca la acvariul biotop nisipul sa fie neaparat alb cred ca nisipul inchis la culoare scoate in evidenta mai mult culoarea superba a pestilor.
Daca schimbi lumina si treci pe HQI ai sa vezi o diferenta enorma in ritmul de crestere a plantelor. Va trebui sa suplimentezi fertilizarea si CO2. O lampa de HQI de 150w este suficienta pt bazinul tau de 200l. Un bec de 150w are cam 13000lumeni si vei avea cam 65lumen /w arhisuficient pentru un acvariu plantat.EU am o lampa hqi de 150w si 2tuburiT5 de 39w la un acvariu de 330lsio tin la 25cm deasupra acvariului iar plantele merg foarte bine.La noi nu prea le gasestila preturi romanesti comanda de pe EBEY. Succes mai departe.
Lasa-l sa mearga cam 3 zile continu pina se limpezeste apa si dupa aia poti sa reduci la 3-5 ore pe noapte. Eu l-am pus la o priza programabila si merge doar 3 ore.
Dupa cum spune si titlul am nevoie sa ma ajutati sa calibrez ph-controlerul Proflora de la JBL. Mentionez ca este modelul anterior nu cel care are integrata si electro valva in el, nu este nou si nu am nici un manual al lui de utilizare.Am tot incercat pe net sa caut dar nu am gasit nimica concret.Controlerul nu are decit 3 taste ENTER ESC si TAB. Rog pe cei care au acest model sa ma ajute in calibrarea acestuia. Multumesc mult.