Lasand putin la o parte pestii, la plante treaba sta putin altfel: majoritatea plantelor (cu putine exceptii) prefera o apa usor acida. Asta inseamna undeva pe la 6.5 - 6.8. Dar... eu am avut si 6, cred ca si mai putin. pH-ul e determinat si de concentratia de CO2, deci plantele nu ar avea decat sa se bucure de unpH mai scazut (bineinteles, sa nu exageram

). Ca pe net gasim specificat un anume pH la o anumita planta e partea a doua. Parca tin minte ca preamaritul Faraon povestea de un pH pe la valoarea de 4... sau poate ma insel.
Tinand cont ca nu ai acolo plante pretentioase, eu personal as merge pe un 6.5. In ceea ce priveste pestii... nu cred ca s-ar supara niciunul la pH-ul asta. Neonii cu siuranta nu, ei ar vrea si mai jos. A, acu' am vazut. O mica exceptie: SAE. Astia comenteaza la pH mai mic.

Eu ii tin la 6.5 - 6.6 si la valoarea asta sunt putin mai letargici, dar inca sunt ok. Mai jos, comenteaza - cel putin la mine.
Acum despre trecerea de la pH-ul tau la noua valoare, eu personal as trece direct, fara absolut nicio problema. Eventual, de la noapte la zi, adica dimineata, inainte sa se aprinda luminile, as schimba valoarea ph-ului (presupun ca ai controller). O variatie de 0.3 - 0.35 nu o sa se intample prea brusc (dureaza pana se dizolva o cantitate suficienta de CO2 ca sa-ti scada pH-ul) si nu afecteaza deloc nici pestii nici plantele. Iti spun asta din ce observ la mine: eu noaptea am pH 6.9, ziua 6.5 - 6.5 (depinde cum imi vine sa-l setez). Absolut nicio problema nici cu plantele nici cu pestii.
Concluzie: eu as merge pe 6.65 dar as fi cu ochii pe plante. Daca vor mai mult CO2, le-as mai scadea putin pH-ul. Scaderea nu as face-o treptat, timp de o saptamana, ci imediat - fara probleme. Chiar daca ai controller, ti-as sugera si un test permanent de pH. Dupa ala ar trebui sa-ti dai seama daca ai sau nu o cantitate suficienta de CO2 in apa.
De pesti... nu m-as alarma.
Dar ai uitat sa specifici cel mai important lucru:
care e valoarea KH-ului?