| Message |
|
|
|
In nici un caz. Chiar daca ar rezista (desi inaltimea e mare) la primul stranut (sau usa trantita ori copil pe langa) explodeaza. Pe undeva pe forum era un calculator pt grosimea sticlei. Eu zic sa te gandesti la 10 mm, dar mai bine cauta pe forum calculatorul.
|
 |
|
|
Imi place. Promite...
Mai astept 5-6 sapt. sa vad evolutia (si problemele pe care le intampini  ) si incerc si eu.
Tine-ne la curent (mura-n gura e mai simplu pt. mine) :-)
Iti tin pumnii...
|
 |
|
|
|
Cladophora aegagropila
Rotala macranda green
Utricularia species
|
 |
|
|
|
Daca nu mai auzim de tine cateva zile macar stim ce ti s-a intamplat... :-)
|
 |
|
|
|
Nu pune bobinele pe capac. La vara o sa contribuie mult la (supra)incalzirea apei. Ti-o spune un patit.
|
 |
|
|
|
Incearca cu apa de ploaie. Bineinteles filtrata si tratata cu Aquatan. Iesi mai ieftin si acu' e din belsug... Am folosit pe perioada verii apa de condens de la aerul conditionat (tratata) si totul a fost ok.
|
 |
|
|
|
Tine cont ca ii tre' f. multa lumina. Asculta de un om batran (si patit).
|
 |
|
|
|
ombun(virgula)te rog(virgula)scrieromanesteca(liniuta)mivinegreusateurmaresc.
si cred ca mai sunt si altii.
NEONI
|
 |
|
|
|
Eu cred ca te chinui cu pipeta. Metoda pentru hranirea pestilor bolnavi este sa le dai sa suga din biberon.
Scuze da' nu m-am putut abtine.
|
 |
|
|
|
Vezi ca Ludwigia si Cabomba au nevoie de lumina multa. Iti spune un om patit.... Bafta!
|
 |
|
|
macar orasul sa-l pui la locatie.
poate suntem vecini si in loc sa ne intalnim la o  stam si ne jupuim destele in taste :-)
|
 |
|
|
|
Azi la ora 12 aveau!
|
 |
|
|
@porcu'
cred ca e camera aia de la parnaie in care se intalnesc sotul cu sotia (matrimoniala?) 
|
 |
|
|
|
Din cate stiu eu puii tre hraniti de 4-5 ori pe zi, deci nu prea merge. In privinta transportului nu vibratiile ar trebui sa te ingrijoreze, cat variatiile de temperatura
|
 |
|
|
|
M-as baga la tot, da' esti asa departe...
Crezi ca ar rezista acvariul si pestii la un transport la distanta asta?
|
 |
|
|
Doar daca ne spui si puterea/dimensiunea 
|
 |
|
|
In privinta CO2-ului ai dreptate: toate plantele au nevoie si se dezvolta mai bine in prezenta lui, dar...problema cea mare e dozarea in lipsa unui controler. Din experienta mea iti spun ca e greu de realizat si pana ii dai de cap te umpli de alge de care scapi f. greu. Am incercat cu "bomba cu drojdie si gelatina" si cu sistemul cu spray si difuzor de la Tetra si m-am lasat pagubas - dar poate n-am perseverat destul!!! Sunt hotarat sa nu mai introduc CO2 pana nu-mi iau un sistem de firma.
Filtrul: Tetratec 700 deoarece:
- este recomandat pt 100-250l (600 este pt 60-120l)
- 700 are 4 sertare si 6,6l capacitate, pe cand 600 are doar 3 sertare si 5,7l (luate din manual)
- diferenta de pret e nesemnificativa
Nr. de neoane variaza si in functie de lungime si latime. Daca il faci de 100cm lungime iti incap tuburi de 30W(90cm)-destul de dificil de gasit- si atunci ar trebui 6 (incap fara probleme pe 40-50cm latime). Mai este varianta sa le pui reflectoare (care in teorie dubleaza intensitatea), dar eu as pune 4 cu toata teoria. Evident pt alte dimensiuni se schimba nr de tuburi, dar mai trebuie tinut cont ca randamentul (lm/W) tuburilor mai lungi e mai bun ca al celor scurte (ex. 2 tuburi de 18W dau un flux luminos mai mic decat unul de 36W). Mult mai multe despre tuburi gasesti in articolul de pe site http://www.acvariu.ro/content/view/81/29/1/0/
|
 |
|
|
|
Fiindca am in plan (cred c-am plictisit lumea cu el) un acvariu nou, dar mai mare ca al tau (350-400l) uite parerea mea:
1. 100x50 latimex40inaltime. Apropo, era un topic pe tema dimensiunilor unde se vorbea de nr. de aur
2. CO2 daca ai plante pretentioase. In privinta filtrului ti-as recomanda unul extern (Tetratec am luat eu)
3. Cu substratul inca sunt in studiu, dar sunt topicuri f. interesante pe forum unde isi spun parerile "greii" plantelor. Citeste acolo si eventual cere-le parerea in functie de plantele care le vrei in acvariu
4-5. Daca vrei plante mai deosebite/pretentioase si mai ales rosii iti trebuie lumina multa (cca. 1W/l) si de calitate (v. topicuri cu combinatii de tuburi), pt plante mai putin pretentioase ajunge si 0,5W/l. Din ce am vazut pe la noi acvariile de firma nu prea au destule neoane si nici suficient spatiu sa mai adaugi, iar parea mea e ca sunt cam scumpe pt ce ofera. Cu banii aia iti iei sticla si iti faci si un capac bunicel (asta daca le ai cu mestereala)
Sper ca ti-am fost de folos, dar sigur vei primi si alte pareri.
Bafta!
P.S. Daca mai vrei pareri da-mi P.M.
|
 |
|
|
|
Draga iulius2005,
1. nu-mi plac polemicile, deci nu astept vreo replica din partea ta
2. forum=piata publica. Daca voiai un reply doar de la Mitica ii dadeai un PM=private message (butonul cu doi omuleti pe care scrie pm aflat in josul fiecarui post)
3. avand in vedere ca ne-am inscris cam in acelasi timp pe acest forum si avem cam acelasi numar de posturi am presupus ca stii sa folosesti forumul si de existenta magazinului (sorry g.g) in coltul din dreapta sus a paginii
4. un proverb, chinezesc parca, spune ca daca ii dai unui om un peste il hranesti o zi, iar daca il inveti sa pescuiasca ii asiguri hrana pt toata viata. Eu te-am invatat sa pescuiesti.
5. pace tie
Multumesc dolly, sandu, cristi, g.g pt precizari si scuze daca v-am rapit din timp cu polemica iscata.
Inchidem ?
|
 |
|
|
din curiozitate
Daca esti asa curios de ce nu cauti in magazinul online?
|
 |
|
|