[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Sfarsitorul
Forum Index » Profile for Sfarsitorul » Messages posted by Sfarsitorul
Si ai mei sunt harnici tare. In 2 ore unul singur a curatat o suprafata de 2x10 cm.
Am vazut la unul niste gauri mici si albe in cochilie. O fi bolnav? Mai are cineva melci cu gauri?
Nu inteleg de ce nu comanzi de pe magazinul on-line :bpc:. Parca am vazut la Sera si la Aqua-medic
ce dimensiune au? cum au dungile drepte sau in zig-zag?

Pt. director ia o tarantula (sau o sirena, depinde)
-cineva mi-a zis ca nu a avut nici un efect in acvariul lui

efectul nu este evident vizual sau nazal . Cred ca doar testele apei il pot evidentia
-altcineva zice ca foloseste periodic la 2 sapt (nu il ciclezi o data si gata ?)

il ciclezi o data, da' nu-i gata. Ciclarea (adica realizarea ciclului azotului) e destul de usor de stricat (citeste articolul cu Ciclul Azotului) si atunci coloniile de bacterii denitrificatoare trebuie reimprospatate
- pe prospect zice sa bagi pestii in apa dupa 24H iar eu am deja pestii si nu am unde sa ii mut

Dupa ce bagi pestii pe prospect scrie:
"...
4. Adaugati zilnic, timp de 10 zile consecutiv, 10 ml de Sera Nitrivec la 100 l apa.
5. In aceasta perioada hraniti pestii moderat.
6. Dupa fiecare schimbare de apa sau curatare a filtrului, adaugati 10 ml sera nitrivec la 100 l apa."

Sa nu fiu gresit inteles:
- nu fac reclama, e doar experienta mea cu Sera Nitrivec
- daca scriu prostii si vre-un acvarist cu experienta vede asta sa ma corecteze sa nu persist in greseala.

Ca sa inchei (de fapt trebuia sa incep cu asta): fa testele apei si apoi vezi unde sunt problemele.
Iti tin pumnii :-)
acvariul are cam 3 luni vechime 80 L, substrat de turba, nisip si ceva pietris, plante, 5 pui de slcalari, 5 kryptopterus, 2 agamyxis si 2 corry

dupa 3 luni nu e ciclat acvariul cu plante si pesti?

eu am pus pt. ciclare (in apa) si pun la fiecare spalare de filtru 2-3 ml de Sera Nitrivec (in buretele filtrului) si totul a mers perfect (ciclare 2 sapt.). Bineinteles cu Sera Aqutan pt. apa de la robinet.

Sper sa nu fie luata ca o reclama pt. Sera (sunt atatea firme de renume in domeniu), dar eu asta am folosit si sunt multumit (raport calitate/pret bun)
Am avut 2x830 si un daylight (mijloc). De cand am pus Aquarelle (fata) parca pestii au alte culori (mult mai evidentiate).

...si n-am decat niste gurami albastri, zebre si un scalar.
@dolly:e un secret cat costa? eu zic ca nu face reclama.
Scuze ca intreb ca prostu' : ce e aia?

off topic: @g.g. :au ajuns plantele?
As dori 4-5 melci Pomaceea. Mesaj pe PM. Mersi
"...si ultimul pe lista, cu voia dvs."

5 melci si pt. mine, please

"Sa se dea domne' cate unu' sa se-ajunga la toti" (anonim la o coada din vremuri apuse)
Vezi ca balasturile clasice se incing f. tare. Daca le acoperi cu ceva (eu le-am bagat intr-un canal de cablu din P.V.C. 60x40 mm pt. protectie si estetica) fa si niste gauri de aerisire (sau mai elegant un cooler de 40 mm).
Philips-uri(830 si Aquarelle) ti-as cauta eu ca am un magazin unde aduceau si cate 5-10 buc., da' n-as avea incredere in manipularea postei sau curierilor rapizi :hammer:.
Si eu am lipit capacul cu Montaj Kit (Bison) si se lipeste beton. La colturi am pus niste intarituri din lemn care folosesc si de distantiere. Daca capacul e mai mare si vrei sa fii sigur baga holtsuruburi in intarituri si n-are moarte. Succes!
In Buzau nu gasesc de cumparat de marimea asta. Poate la alt pasionat, dar cine s-ar desparti de un peste crescut de 1-2 ani?
Scalarul meu a ramas singur (perechea a murit de o luna) si nu stiu daca va fi afectat. Are cam 1,5 ani, 5-6 cm si este intr-un acvariu de cca. 65 l cu o pereche de gurami albastri si una de zebre. Ce spuneti, se plictiseste?

Forum Index » Profile for Sfarsitorul » Messages posted by Sfarsitorul
Go to: