[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
un paianjen in acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Lutuvasile
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut, am o problema , nedumerire, de curand am observat ceva ciudat in acvariu,
nu stiu sigur ce este, seamana cu un paianjen, este maro inchis ceva de genu ,
am apucat sa'i fac niste poze cu telu, dar nu sunt asa reusite, sper sa va datii seama, si sa-mi spuneti ce este, ce sa fac,
chiar nu stiu ,,

MS!!
[Thumb - DSC00268.JPG]

[Thumb - DSC00269.JPG]

[Thumb - DSC00271.JPG]

This message was edited 1 time. Last update was at 16/05/2011 09:31:28

banika
Member
[Avatar]

IP:

Wow e mare gangania , cred ca a intrat acolo din afara acvariului !

Totul sau nimic
Lutuvasile
Junior member
[Avatar]

IP:

nu stiu ce sa zic,, dar daca ar fi din e xterior, poate trai sub apa ? doar i de vreo saptamana, si o vad rar, ca sta sub pietrii, si cateodata o gasesc doar cand vine in fata,, chiar nu stiu ce sa zic, nici nu stiu ce este,, dar pare interesant )
pestii trec pe langa el dar nu au treaba cu paianjenu, sper sa nu le faca el ceva rau,, dar nu cred ca poate ,, chiar nu stiu ce sa zic ) astept sa ma sfatuiti voi cu ceva

MS !!
"banika" nu cred ca ar fi din exterior,, adika, nu cred ca am asa ceva in casa))
georeo
Member
[Avatar]

IP:

fa-i o poza mai clara, chiar sunt curios ce extraterestri iti viziteaza acvariul

nihil sine Deo!
Lutuvasile
Junior member
[Avatar]

IP:

si eu sunt curios sa aflu ce este
dar problema este ca-l gasesc rar ) i place sa stea ascuns,
nu ati mai patit nici unul, sa aveti monstri prin apa ?
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Vad ca e problema mare la noi la Bistrita cu gandaceii. Eu gasesc larve de libelule prin acvariu, apoi libelula eclozata, tu gasesti paianjeni. Doar lucri cand si cand si pe la deratizare, cum de nu iti faci treaba asa cum trebuie chiar la tine acasa?

Lasand gluma la o parte, chiar e ciudata "aratarea" aia. Pacat ca nu am avut norocul sa o vad pe viu cand am fost la tine.

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
Tudor
Member
[Avatar]

IP:

Dupa cum arata in prima poza tind sa cred ca ar fi o capusa. Dar cum a intrat, de unde, nu imi pot inchipui.
[Email]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Din cum arata in cele 3 poze este tot o larva de libelula...sunt multe specii si mai difera aspectul larvelor. Capusa nu are cum sa fie.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
Lutuvasile
Junior member
[Avatar]

IP:

capusa nici eu nu cred ca este, chiar nu ar avea de unde sa fie capusa si nici cum sa intre, am capac la avariu, poate doar cand lucram la acvariu si era fara capac, dar nu cred,
si cum zice "calin" ar putea fi o larva din libelua,, chiar nu stiu ce este aia si daca este bine sau nu ?
mai astept pareri

MS !
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

... nu stiu sigur ce este, seamana cu un paianjen, este maro inchis ceva de genu ,
am apucat sa'i fac niste poze cu telu, dar nu sunt asa reusite, sper sa ...

paianjeni de apa - parca erau unii care-si faceau o bula e aer, de alte specii de paianjeni de apa nu prea am auzit, ceea ce nu-nseamna ca n-or mai exista niste astfel de acva-acarieni

nu ne-ai spus cam ce dimensiune are, ca daca-i mare (adica 2-3 cm) da-l repede afara, daca nu (cativa milimetrii - dupa cum apreciez eu, luand ca referinta marimea pietricelelor) nu-i chiar imperativ sa-l killaresti
la mine nu cred c-ar rezista, l-ar papa imediat sanitarii hoplo (care mi-au ajuns la 10-12 cm) sau carasii

This message was edited 1 time. Last update was at 13/05/2011 13:31:42

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Treaba e relativ simpla, paianjenii au 8 picioare, restul 6 sau mai multe. In principiu. Sunt foarte multi gandaci care au faze intermediare pana la adult in care traiesc in/si apa. Avand in vedere cate specii/subspecii de insecte exista nu ar trebui sa fie ceva ca mai gasim cate una din asta in apa, indiferent ca e un parau, balta in urma ploii sau chiar acvariile personale.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Mie parca imi aduce aminte de o ganganie pe care o vedeam intr-un raulet(ala de langa terenul de fotbal de la Ario) cand mergeam sa prind pesti cu mana, acus multi ani. Nu stiam eu atunci ce anume e dracusorul ala cu multe picioare pe care il vedeam prin apa, dar banuiesc acuma ca erau larve de libelula. Asta de am avuto eu era altfel, arata cam asa:

image

Fa rost de un aparat si fi pe faza, poate reusesti ceva poze mai clare.

[Yahoo!] [MSN]
Lutuvasile
Junior member
[Avatar]

IP:

deci, in principiu nu ar trebui sa-mi fie teama,, de cate ori am vazuto eu pana acuma nu avea stres, statea doar pe jos , nu are treaba cu pestii sau melcii,, nu cred ca treubie sa ma panichez,,
ms mult!
Lutuvasile
Junior member
[Avatar]

IP:

Saluuuuut ,,
am reusit sa-i fac o filmare ,,
sper ca asta este destul de clara, si va puteti da seama ce este

http://www.youtube.com/watch?v=ogTKw00-tx0

tudosie eugen
Member
[Avatar]

IP:

Fuck it .... e HUGE .... parerea mea.
[Email] [Yahoo!]
VaiSiAmar
Junior member
[Avatar]

IP:

Eu n-as lasa prea mult chestia aia la mine in acvariu. De regula ce nu-i bagat de mine, iese in foarte scurt timp, mai ales daca e ceva care arata ca un gandac..ew
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Sincer si eu as scoateo afara. N-am nimic cu saraca creatura, doar ca nu prea da bine intr-un acvariu de pesti exotici.

[Yahoo!] [MSN]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Am vazut chestii d-astea pe vremuri in balti cind prindeam Daphnii .

Poze: smilie ... Poze cu plante
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Inseamna ca nu m-a inselat memoria cand am zis ca am vazut si eu asa ceva in rauletul ala. Pacat ca nu o putem identifica sa vedem exact ce apucaturi are. Poate ea ti-a decimat populatia de melci comunitari, care oricum erau cam multi deci nu-i problema. Doar sa nu i se faca pofta de carne de peste...

[Yahoo!] [MSN]
Lutuvasile
Junior member
[Avatar]

IP:

)
nu se da la pesti ca'i fricoasa
ba, mie imi place cum arata in acvariu, , dar nu are treaba cu pestii , i chiar fricoasa sta pe fund deobicei , si mai rar pe sus, in rest este ok , si nu cred ca va iesi din acvariu, ca moare da ca iasa)

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: