| Message |
|
|
Radu.U wrote:salutare cipriane, eu am facut rost, dar abia s-a prins la mine, intr-un final.
Ce sa zic, te pot ajuta, dar nu stiu in cat timp, ca abia a inceput si am cateva firicele
Incercam sa punemsi noi pe picioare U.G. ...acum avem "cu ce"
|
 |
|
|
Constanta(eu si val  ) apeleaza la bunavointa acvaristilor din tara pt ceva Utricularia Graminifolia , doritorii ce vor sa ajute vor primi acatiste la biserica si rugaciuni de bine pentru bazinele lor cat si blesteme asupra algelor sa nu se atinga de frumusetea bazinelor 
|
 |
|
|
|
Am dat comanda la marbo
4x865 39w
2xdrossere QTP5 2X24-39/220-240
2x Fluora 30w
Pe viitor voi mai oscila probabil. Ca idee pentru cei interesati toata distractia s-a ridicat undeva la 250ron fara curierat
Aquamedic plantgrow gasimsem undeva la 50ron / buc
Aquamedic Reefwhite 60ron
O sa merg pe combinatia asta momentan, pe viitor vom vedea cum le mai aranjez.
|
 |
|
|
andreic wrote:Nu mai cauta Flora la t5 ca nu exista.
Andrei, tu parca mergeai pe t5, nu ma ajuti si pe mine cu o combinatie buna?
Acum am terminat de facut forma lampii suspendate , din komatex ...extrem de greu de facut pe semirotund la o dimensiune de 1m lungime . daca stiam ma duceam si luam tabla subtire, cred ca ma descurcam mult mai usor ....maine ma duc sa ma interesez cat e mp de tabla  e grele pana nu imi iese mie cum vreau nu ma las
|
 |
|
|
gengiskhan wrote:Daca pui T5 si pui numai 5 tuburi - merge si 4, cum spuneam Porcu - eu vad ca tuburile te ajung 114. Daca pui 4, te ajunge sub 100 de lei. 7 T5-uri ... nu ai de ce sa pui!
Referitor la lungime, 85.5 e suficient. La mine - aceeasi lungime, 50 latime, 4 tuburi T5 - am lumina si in laterale, e ok.
Inca ceva: nu te uita pe site la Marbo media. Ia si suna si intreaba "pe viu" ce au si ce nu au.
Latimea bazinului va fi de 60 intr-un final deci o sa merg pe 6 t5-uri asa cum mi-a recomandat faraonul  4xfluora si daca nu voi gasi voi merge pe 4x865/965 si 2x830/930
Ma mai gandeam ca pe mijloc , asa de "al dracu" sa pun si t8-ul de 30w aquarelle ...de ce ....pentru ca pot, asa cum zicea nenea val !
Bineinteles luminile nu se vor aprinde toate o data si vor lumina toate all day long, va fi ceva intermitent.
Apoi, acum doar ce am ajuns acasa plin de nervi pentru ca nu am gasit NIMIC in constanta. Am trimis acum un mail la marbo media si i`am rugat sa imi dea o lista de preturi sau sa imi faca o oferta de pret pt osram 865/965/830/930/fluora 39w si pentru un set de drosere pentru ele .
Vreau mai multa lumina pentru ca : Acum mi s-a pus pata pe iwagami , dar daca nu imi place, pe viitor sunt sigur ca imi voi face bazin cu crengi ce vor iesi din apa, iar daca sunt doar 10cm, nu mai are nici un farmec. In alta ordine de idei, mai bine o fac de acum cu mai multe decat sa tai dupa sa mai bag, sa vedem ...
Ca o alta intrebare, daca gasesc 965/930 sa merg pe seria asta? stiu ca ar fi mai bine pt inaltime mai mare
|
 |
|
|
Nu incep, era o idee doar , mi-a sugerat cineva care deja foloseste drosere de genu
m-am uitat unpic pe lista de la marbo media si t5 39w au doar:
FQ 39W/830 VS50 OSRAM 3,58 €
FQ 39W/840 HO 20X1 OSRAM 4,28 €
FQ 39W/865 HO CONSTANT FLH1 5,44 €
Deci nu fluora
Tre sa ajung pana in cta la gavricom parca e reprezentanta osram , sa vad ce au acolo ...oricum m-am scos ... numai neoanele ma vor ajunge 150ron aprox
|
 |
|
|
Val wrote:Cred ca am dat in mania mutarii topicurilor. Sau ati dat voi in mania postarii la "Carciuma".
Mutat la DIY.
Era ideea de discutie la o bere  daca intalniri nu mai facem macar asa , la carciuma
Glumesc stii bine
|
 |
|
|
Porcu wrote:Io n-as pune tuburi T8 la 30 cm deasupra acvariului. Mai mult de 10 cm mi se pare enorm.
Fa-o cumva cu inaltime variabila, s-o poti ridica cind ai chef de gradinarit. Sau fa-o astfel incit s-o poti inpinge spre spate, 15 cm in partea din fata iti ajung. Ar ramine 45 cm pt latimea lampii, adica 7 cm pentru un tub, ceea ce e suficient, incape si cite un reflector la fiecare tub, si-ti lasa loc sa suplimentezi.
Si io zic ca-s destule 6 tuburi de 30 W pentru ca acvariu' nu-i inalt. Da' daca vrei s-o ridici la 30 cm ma tem ca n-o sa-ti poate spuna nimeni cite tuburi sa pui in plus astfel incit sa obtii in acvariu aceeasi intensitate luminoasa ca si cind ai avea 6 tuburi la citiva cm de apa. Poate o scula cu care sa masori intensitatea luminoasa pe fundu' acvariului .......
Daca vrei sa fii jmeker poti sa pui si doua ventilatoare care sa bage aer in interioru' lampii. Te-ar ajuta mult sa nu se deformeze materialu' din care-o faci de la caldura .......
Despre combinatie ....... ramin la ce stiu ca merge: 1xAquarelle, 1x830, 4xOsram Fluora ....... Osram Fluora pentru placerea plantelor, Aquarelle si 830 pentru placerea ochiului.
T8-urile sunt pt ...alea 6 luni cat sunt recomandate sa le folosesti  si pana atunci sa schimb usor usor in t5 ...partea nasoala e ca nu m-am gandit de la inceput, iar masa o am facuta de 1m fix (ma gandeam ca sa pun neoane de 30w t8) apoi t5 de 54w parca au 115cm, ar mai fi varianta de 39w care au undeva la 85cm parca , dar voi avea din nou ceva pierdere pe laterale cred .
Partea nasoala e ca pe langa faptul ca t5-urile sunt mai scumpe ....ma va rupe si pretul aprinderii. Cunosc persoane care au aprins t5-uri cu drossere electronice chinezesti , si cica merg bine , dar nu stiu ce sa cred.
Cat despre inaltime cu siguranta va fi variabila, o voi prinde in tavan de cel mai fin si subtire lant care il pot gasi iar pe lampa voi avea 2 carlige si o sa pot sa o las mai sus si mai jos cand vreau sa gradinaresc . Ma gandesc ca totusi voi pune 7 neoane si sa ma joc cu inaltimea atat cat o sa fiu eu multumit si in functie de cum va reactiona bazinul.
Neoanele oricum vor fi in aer liber, iar lampa nu va fi inchisa , dar totusi ideea de ventilatoare ar fi destul de buna, abea imi fac caldura in camera pana dau astia drumu la apa in calorifere 
|
 |
|
|
Ma confrunt cu o problema oarecum ....
Acvariul 100x60x45
Open-top
Lampa o voi face suspendata la o inaltime de aprox 30cm sa zicem fata de bazin
Voi merge momentan pe t8-rui de 30w, unu din motive e ca voi ajunge mai ieftin si pentru ca momentan am bagat banii in altele  voi divulga pe viitor.
Intreabarea mea este .... CATE neoane de 30w sa folosesc, eu ma gandeam undeva la 7-8 , am fost sfatuit ca maxim 6 ar fi de ajuns
Si o a doua daca imi raspundeti la cate ....DE CARE
Momentan am un aquarelle care l-am cumparat din greseala si vreausa mai iau inca 1iar pe acestea am zis sa le combin cu inca 3x965 (nici nu stiu daca gasesc de 30w) si eventual inca 2/3 830 sau fluora ( daca gasesc )
|
 |
|
|
Multumim reef pt implicare , si mai trebuie sa multumesc personal lui George, Mosu, si Sandu ...sunt unu din norocosii care i-a cunoscut live  , super baieti, mersi pt ajutorul acordat
|
 |
|
|
Lofty wrote:Filtrul a ajuns la pc.ciprian.
Au ramas celelalte "componente". 300 lei.
Filtrul in calitate ireprosabila, Multumesc Lofty, recomand din toata inima , super baiat 
|
 |
|
|
Cred ca e o mica prob tehnica aici ...pun un screenshot sa vedeti ce imi apare mie la poll

|
 |
|
|
bilti wrote:chiar bine! eu caut blyxa
Am donat "sacosi" de blyxa , de ce nu ai zis nimic?
|
 |
|
|
 haaai ma ca intelege lumea ca e o vorba asa ...prieteneasca  )))
|
 |
|
|
gengiskhan wrote:
pc.ciprian wrote:Cel mai probabil din calcule am ajuns la un numar de 7 bucati ...30w si anume
Ca si setup sunt decis sa fac ceva de genul asta pentru ca stil jungle ma pot juca in bazinul cu discusi  deci Iwagumi!
7?! asta inseamna 210 Watti. Iar daca vrei ceva ca in imaginea respectiva, de ce asa de multa lumina?!
Daca il faci lat de 60... poate ca da, dar altfel, nu vad de ce.
pentru ca voi avea capacul la o inaltime de 30cm sa zicem fata de inaltimea acvariului ...plus coloana de apa ....tinand cont ca sunt t8`uri ......nu stiu sa vedem ...voi incepe cu 6, oricum iluminarea se va facein trepte , iar lumina la putere maxima va fi undeva la pranz / dupa ora 14 ceva de genu ...sa vedem
Tocmai de asta cer sfaturi
|
 |
|
|
bilti wrote:am eu!  am luat un pot si a inceput sa se inmulteasca. l-am luat sub denumirea de Echinodorus xingu dar e acelasi lucru. daca astepti vreo 2-3 saptamani o sa-ti pot da cateva firicele.
Ahhh ce mult te iubesc  astept, pana atunci voi incerca cu blyxa in locurile unde vreau
|
 |
|
|
ReBella wrote:80 e inaltimea ? Merge si 70 ... eu asa ma gandesc sa-l fac pe al meu , inalt doar de 70 cm pt ca eu sunt mai micuta decat tine la inaltime
da, vroiam chiar sa il fac de 90 inaltime ....sub 80 nu pot sa cobor ca nu ma lasa butelia  nu mai incape dupa ...
|
 |
|
|
Suport ... va fi 100x60x80
@val ...multumit?  , acum sa vedem daca voi face si bazinu de 60 latime 
|
 |
|
|
Porcu wrote:Nu-ti mai fa probleme ca n-o poti umbla in acvariu ....... doar daca nu esti mult mai mic decit minimalul Boc    ........
1.73 am  dar nu imi place sa ma chinui ...vreau sa umblu lejer ...de ex rekordu tre sa stau pe scaun, si cocosat sa pot umbla in el ... si e aiurea ...rau
|
 |
|
|
pulitzer wrote:la 50 inaltime e lux.... al meu are 70 si nu e asa grav de mesterit inauntru....
iar standul la ce inaltime il ai? , si tu ce inaltime ai ? 
|
 |
|
|