[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: pc.ciprian
Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
Dupa lungi cautari pe goagàl am reusit sa ii gasesc numele ....este vorba de planta background din setup-ul asta
arata ca o blyxa ...dar la maturitatea nu se face "bila" ....are cineva? sau stie unde pot gasi?
Ca si inaltime ma gandesc ca 50cm, va fi destul de greu de umblat in el ...adica daca nu bag mana pana la umeri in bazin ... nu voi putea sa umblu calumea ... asta ar fi cel mai important factor pt care il vreau la 0.4/0.45 ....5cm ...conteaza ....apoi un al 2-lea factor ar fi folosirea tuburilor t8 ...care stim cu totii ca la o inaltime mai mare ...nu prea mai dau acelasi randament ... nu stiu ce sa zic inca sunt nehotarat

@Val nu pot sa il fac de 60cm latime ....deoarece:
1 voi incurca foarte , foarte mult accesul in camera mea, caci acvariul este exact langa usa ....
2 filtrare am doar un ex700...bine ....o sa am dupa weekendul acesta pe cel al lui Lofty (recomandat pt 100-250L)
3 am dat oarecum deja comanda de placile pt stand
4 stiu ca mai era un motiv dar nu imi vine in cap

Momentan ideea de open-top este doar in planuri ...pentru ca voi folosi T8-uri si e discutabila treaba....... apoi pe langa asta trebuie sa ma gandesc foarte bine cum voi face iluminarea ca sa nu imi bata in ochi daca stau in pat, de exemplu. ce fel de paravane sa folosesc ...

Cel mai probabil din calcule am ajuns la un numar de 7 bucati ...30w si anume
2x Aquarelle (ca am unu deci tre sa mai cumpar 1)
3x 865 (sau 965 avand inaltimea mai mare ...desi nu stiu daca gasesc, sau osram Fluora daca gasesc)
3x 830
In primul rand am optat pt aceasta varianta datorita costurilor neoanelor ...ca imi voi permite in viitor sa trec la altele ...este altceva
Desi stiu destul persoane care mi-au spus ca daylighturile nu sunt bune, eu le folosesc cu succes si chiar dau rezultate destul de bune ...

Ca si setup sunt decis sa fac ceva de genul asta pentru ca stil jungle ma pot juca in bazinul cu discusi deci Iwagumi! Sunt curios daca voi rezista ....la ultima incercare m-am plictisit destul de repede de el , dar nu aveam bazinul celalat echipat pt plante

O rugaminte am si eu la cei care au open-top si au facut capacele DIY ....o poza si un sfat daca se poate, va rog mult
da, cred ca asta e cea mai buna solutie .... iar standul il voi face gen "ada" probabil negru ...sau colat la dimensiuni de 100x50x90 .
Am ales 90 inaltime pentru ca mi se pare ok din punct de vedere al proportiilor iar unghiul de privit in acvariu este ok fie ca stau in picioare fie ca sunt pe scaun la birou (acvariul va fi in dormitorul meu) . Acvariul avand 40 inaltime imi va fi foarte usor sa umblu in el . Momentan nu este batut in cuie ca si dimensiuni ...ma mai gandesc si la varianta de 80cm inaltime .... ceva sfaturi? imi poate oferi cineva? Sau ceva articole legate de inaltimea optima a unui stand?
Eu am planarii in bazin, ele apar de obicei datorita excesului de mancare, cel putin la mine asa au aparut ...de scapat de ele, nu stiu sa iti spun, la mine au ajuns la un nivel de indiferenta adica nu ma mai deranjeaza
Lofty wrote:Daca ziceai, ti-l puteam rezerva eventual o perioada...
pc.ciprian doreste doar filtrul si am discutat deja cu el.

Daca nu se razgandeste, au mai ramas: acvariul+capac+multilux+masa = 300 lei.

Nu ma razgandeeeeeeesc :d maine ramai fara filtru, am vb deja cu intermediarul
MihaiA09 wrote:Si ce? Nu-i buna?

Cladophora de care vorbesti este ca o bila, intradevar de efect ....ea in sine la origine nu este planta, este o alga ...iar "sora" ei , este o pacatoasa cu care cred ca s-a lovit orice acvarist ce se ocupa sau nu de plantate..... o alga extrem de pacatoasa ...eu am aruncat 3 covoare de H.C cuba din cauza ei ...

ai pm, am vazut mentiunea cum ca doar in cazul in care se gasesc doritori pentru toate, dar macar faci un constantean fericit si ai si ceva de castigat decat deloc daca te hotarasti, in ziua respectiva cel tarziu a 2-a il ridica prietenul meu de la tine
da ma refeream la dimensiuni ... ca de inteles am inteles ca rezista , vreau sa vad daca au astia la hornbach deja facute si cam la ce preturi se invart, momentan fac calcule si iese cu virgula ) cred ca voi ramane la asta mic pana castig la loto dar am nevoie de fiiiiltruuuu ca tetratecu e la discusi .... domnu faraonu , te voi incanta unpic cat de curand
peeeeeerfect , de dimensiuni ce zici? mere? :-?
Am si eu nevoie de o parere din partea celor cunoscatori.... Vreau sa imi fac un acvariu , cred ca si dimensiuni 100x50x50 sau 100x40x40 ....ideea este ca , voi folosi neoane de 30w t8 momentan , posibil t5 pe viitor, DAR imi doresc sa il fac open-top, deci nu vreau intarituri .... sticla de 10 rezista?
In alta ordine de idei as fi interesat de standurile deja facute la hornbach bucuersti, stie cineva cat de fiabile/rezistente sunt? sau chiar si acvariile de acolo?

Sfaturi? ce imi puteti da si mie?
vreau acvariu mai mare asa ca .........
VAND!
-jewel rekord 60 (60x30x30)
-capac jewel original modificat cu 3 neoane (2x osram fluora + 1x830 15w fiecare) + bonus un sunglo
-filtru hang-on de la ocean free luat de 1luna de zile,
-suport acvariu 90x50x45
-optional pot oferi filtrul original intern jewel, eu l-am dezlipit de pe geam pt mai mult spatiu
-background exterior negru, lipit in colturi cu banda dublu adeziva, deci se poate scoate.

Pret : 500ron negociabil

NU se ofera sistemul CO2 si setup-ul(pietre / plante / vietati) .
Eventual pentru inca 65ron pot lasa circa 10-15kg substrat negru 1-3mm cu florapol in el, iar clientul va fi doar nevoit sa il umple cu apa, si sa il planteze/amenajeze

Asigur transport in Constanta si Bucuresti
Ultimele setup-uri si ce s-a crescut in acest acvariu se pot observa aici
Bazinul este in stare ireprosabila , nu e zgariat / ciobit / sau ceva de genul

Poza cu kitul ....
image

La cerere pot oferi poze cu detaliile acvariului daca exista indoieli
si s-au dus.... se poate inchide
am 3 pachete cu circa 4-6 tufe blyxa fiecare, si unul cu ceva varfuri de micranthemum michrantemoides (ce am tuns) . Doritorii vor fi nevoiti sa le ridice fie din zona dacia (constanta) intre orele 10-16 fie din tomis nord dupa

PM sau pc.ciprian messenger pt mai multe detalii
Le-am avut...si le`am dat ca fraieru ca erau sperioase .....si acum vreau din nou cu riscul de a le veddea foarte rara in acvariu
Are cineva de vanzare si e dispus sa trimita pe tren/microbuz/curier rapid ?
Astept oferte, multumesc
Si de ce nu vrei sa o iei de la inceput? Daca esti dezamagit mereu de tine nu ai sa reusesti cel putin acvaristica 100% , Cati dintre noi crezi ca nu am pierdut plante...pesti ...si asa mai departe Eu personal mi-am omorat toate vietzuitoarele din acvariu de vreo 3 ori din cauza co2`ului. Daca bazinul ca si constructie este super ...de ce nu il faci si la interior la fel de super. In momentul in care m-am apucat de acvaristica nu stiam decat ca vreau acvariu aquascape ... si de acolo ...o adevarata lupta pentru ...supravietuire i`as zice .... Important e sa vrei, sa ai rabdare, si sa stii sa accepti reprosuri ca pe niste sfaturi .
Uite ....aici este jurnalul meu , din prima seara cand m-am intregistrat pe forum pana acum ceva timp cand am ajuns la o forma destul de placuta, cel putin pt mine Arunca un ochi si poate te razgandesti ;)
Multumesc frumos pentru raspunsuri si sfaturi, este mult prea multa bataie de cap iar in momentul de fata a intervenit ceva si nu ma pot ocupa de ei, am trecut inapoi pe apa dura de la robinet pentru ca nici sa ma duc dupa apa de osmoza nu mai am timp... asta este, poate cu alti pui Vom vedea ce va fi
Oricum este un subiect bun de dezbatut in cazul in care cineva doreste....eu personal am cautat p net articole si nu am gasit nimic scris de cineva care chiar a facut si a reusit
Asa cum spune titlul cumpar filtru extern tetratec ex600/ex700 sau altceva in stare buna cu toate accesoriile, ofer 100-150 poate chiar 200 ron in functie de sstare si vechime
Diseara s-a anuntat ca vine cineva sa il ridice, daca nu vine, ti`l dau cu cea mai mare placere
Cred ca se poate inchide
Multumesc !
daca reusesc sa gasesc zilele astea pe cineva care pleaca in buc iti pot trimite cu cea mai mare placere
Va salut, am dat comanda de un bidon de 5L de ferropol si initial trebuia impartit in 3, eu si inca 2 pers...una din ele a venit sa il ia ....ce`a de a 2-a s`a sucit asa ca am gasit pe altcineva, care acel altcineva nici acum nu a venit sa il ridice de duminica.
Asa ca il ofer voua la acelasi pret 60 ron 1,6 L de ferropol
Primu venit primu servit, nu imi place sa stau sa stresez lumea cu telefoane, "hai ma vii sa il iei"

Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
Go to: