Ca si inaltime ma gandesc ca 50cm, va fi destul de greu de umblat in el ...adica daca nu bag mana pana la umeri in bazin ... nu voi putea sa umblu calumea ... asta ar fi cel mai important factor pt care il vreau la 0.4/0.45 ....5cm ...conteaza

....apoi un al 2-lea factor ar fi folosirea tuburilor t8 ...care stim cu totii ca la o inaltime mai mare ...nu prea mai dau acelasi randament ... nu stiu ce sa zic inca sunt nehotarat
@Val nu pot sa il fac de 60cm latime ....deoarece:
1 voi incurca foarte , foarte mult accesul in camera mea, caci acvariul este exact langa usa ....
2 filtrare am doar un ex700...bine ....o sa am dupa weekendul acesta pe cel al lui Lofty (recomandat pt 100-250L)
3 am dat oarecum deja comanda de placile pt stand
4 stiu ca mai era un motiv dar nu imi vine in cap
Momentan ideea de open-top este doar in planuri ...pentru ca voi folosi T8-uri si e discutabila treaba....... apoi pe langa asta trebuie sa ma gandesc foarte bine cum voi face iluminarea ca sa nu imi bata in ochi daca stau in pat, de exemplu. ce fel de paravane sa folosesc ...
Cel mai probabil din calcule am ajuns la un numar de 7 bucati ...30w si anume
2x Aquarelle (ca am unu deci tre sa mai cumpar 1)
3x 865 (sau 965 avand inaltimea mai mare ...desi nu stiu daca gasesc, sau osram Fluora daca gasesc)
3x 830
In primul rand am optat pt aceasta varianta datorita costurilor neoanelor ...ca imi voi permite in viitor sa trec la altele ...este altceva
Desi stiu destul persoane care mi-au spus ca daylighturile nu sunt bune, eu le folosesc cu succes si chiar dau rezultate destul de bune ...
Ca si setup sunt decis sa fac ceva de genul
asta pentru ca stil jungle ma pot juca in bazinul cu discusi

deci Iwagumi! Sunt curios daca voi rezista

....la ultima incercare m-am plictisit destul de repede de el , dar nu aveam bazinul celalat echipat pt plante
O rugaminte am si eu la cei care au open-top si au facut capacele DIY ....o poza si un sfat daca se poate, va rog mult