| Message |
|
|
Pai daca le las acolo, or sa se faca de la gda  , o sa arunc niste riccia, tre sa imi vina zilele astea
Radu.U wrote:cam sarac cu detaliile la capac.
Lasa si tu mai multe poze, detalii, cum de e curb acolo sus? cum ai procedat la inelele alea de prindere...... hai fi mai bogat in cuvinte
Buuuun. Hai sa o luam cu inceputul:
Cand eram mai mic ...prin liceu asa , aveam o boala , cam cum au toti pustii din ziua de azi cu bassul, asa ca imi faceam si mai si vindeam tuburi de bass. Ca si material foloseam niste tevi ce se baga pe sub pamant pentru gaz parca sau ceva de genul, iar de atunci aveam o bucata de tub de genul pe undeva pe balcon.
Am luat komatexul, l-am taiat la dimensiunile dorite, l-am indoit fortat in jurul tubului cu o curea cu gauri ca...L-am prins(komatexul)in jurul tubului la ultima gaura sa zicem, ca sa am o dimensiune exacta. L-am pus vertical pe komatexul ce urma sa fie o laterala si l-am lipit in forma semirotunda cu superglue + ceva de la bison tot ca superglue + silicon din plastic care se pune doar la cald cu niste pistoale speciale. L-am lasat sa se intareasca, apoi am intors tubul si am lipiti si cealalta laterala. Dupa ce s-au lipit aman2 capetele am desfacut cureaua, am taiat marginile lateralelor sa le dau forma de semirotund, dar surpriza .....komatexul nu statea nici batut drept in partea din mijloc, tocmai din cauza lungimii  .
Asa au aparut lateralele, care vroiam sa le pun initial pe un sistem de balamale ca si parasolar , tinand cont de faptul ca lampa va fi peste nivelul ochiului in mom in care stau la birou. Dar am fost nevoit sa le lipesc. Dupa lipire, tot nu prea statea perfect drept, ca deh ...fizica asta .... Initial am cautat ceva cornier mai tare sa pun de jur imprejur si atunci cu siguranta ar fi stat drept ...dar nu am gasit nimic sa ma "satisfaca"  . Asa ca m-am hotarat sa prind drosserele electronice de la t5-uri pe mijlocul lampii pt ca si asa au o lungime destul de mare. Si de atunci lampa mea sta dreapta.
Sistemu de prindere al neoanelor este facut pe alte placi de komatex, care vin doar pe lateralele carcasei sa ii spunem asa, in interior . Acele carlige de pe capac, intra exact pe centru, prin carcasa si prin suportul neoanelor, tinand in acelasi timp si carcasa, si suportul de neoane.
Daca nu ati inteles, o sa fac niste poze mai indetaliate cand voi da lampa jos, pentru ca am nevoie de alt sistem de cleme pt t5-uri pentru ca acelea care le am nu tin foarte bine.
Porcu wrote:A plecat Barclaya  .......
Ce am auzit ca vine cu o clauza d-aia scrisa mic mic mic ...ce sa fac...tre sa ma supun acum ca daca nu....
Val, multumesc frumos  ma bucur ca ti-am incantat privirea si ca te-am imbolnavit ....tu cand ai de gand treci pe unu la fel? 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Daca nu gasesti nicaieri , si in cel mai rau caz, te ajut eu, am mai trimis in tara prin curier rapid si au ajuns safe
|
 |
|
|
@ marian dap 60 latime 45 inaltime. acvariul l-am gandit pentru a nu il face cu intarituri si am intrebat in stanga si in dreapta inclusiv pe forum daca rezista cu geam de 10 la 1m lungime fara intarituri. Apoi lipiturile sunt facute de un tip care se ocupa cu realizare / intretinere acvarii pt firme / hoteluri / clienti etc si este si[er nome facut. Sper eu sa nu am surprize  nu de alta ...dar ma vecinu de la 2
@minnardy am mai bagat niste rotala , nu de alta da ma gandeam ca ma baneaza porcu daca zic ca nu mai am  , glumesc, cantitatea de plante este semi .... nu am nici multe nici putine, intradevar e bine sa fie mai multe....tre sa mai fac rost de ceva plante. Momentan imi este frica sa iau dinbazinele care le am in casa, si din persoanele care au plante de genul, au si cladophora in ele . PH controller nu am, merg pe un "drop checker" (test vizual) de la sera, care nu stiu sigur daca reactioneaza la diferentele de PH sau cantitatea de co2  momentan merg pe 1/2 bule pe sec
Ai incercat cumva fara step 1 /2 / 3 ? in principiu este tot fier si de asta merg pe ferropol si ferropol24.
|
 |
|
|
Cam la fel arata si aquasoilu inchis, asta am eu in bazin, si daca ai ceva gazon, chiar nu o sa se mai vada substratu
Deci la fel, votul meu, ADA, raprotat la cat dai pe alt substrat fertilizant + pietris iesi cam la aceeasi bani, diferenta e minora , bineinteles difera in dunctie de volumul acvariului
|
 |
|
|
Cand m-am referit la substratul vechi ma refeream la pietris, care l-am spalat bine de florapol, la fel cel alb, este doar pietris, in care nu voi planta nimic. Ce mi-a ramas este o punga de negru, si nu ma asteptam sa imi ramana, am crezut ca este prea putin.
Merg pe jbl pentru ca mi s-au impartasit ceva secrete, poate pe viitor voi lua tot ada, inca nu stiu, vedem.
Pietrele surprinzator sunt luate de pe malul marii  si nu, nu sunt calcaroase, , le-am testat si rastestat , si nu este primul setup in care folosesc de genul asta.
Cu algele la fel stiu si eu ca se poate incepe si asa, dar mai bine previn decat sa combat, mai ales ca am ceva urat prin cuba si care se poate extinde.
|
 |
|
|
RSV wrote:Ma bucur sa vad ca exista oamenii care nu se uita in buzunar cand e vorba de pasiune  ,nu o sa iti para rau,imi place aranjament insa un sfat:
Baga plante cu crestere rapida la greu(elodea,cabomba,ceratopteris..)cat mai multe,ai foarte putine plante pentru inceput si o sa apara alge urate in primele saptamanii,ADA e foarte bun insa trebuie sa stabilizezi acvariul pentru inceput.
Nu am plante de genul dar cred ca pot face rost, am niste nucusi, dar in bazinul respectiv am ceva boala si e la tratament acvariul ...cum pot sa "sterilizez" plantele respective? ...mai am din setupul precedent ceva micrantemum micranthemoides, niste rotala marcandra si ceva acicularis .... care ma gandeam sa pun in coltul din stanga sus pt o perioada. oricum ceva plante mai caut
|
 |
|
|
De o saptamana de cand vreau sa imi fac acvariul ma chinui sa gasesc un nume bun ...Part 2 nu pot ...ca l-a folosit radu  , asa ca merg pe mana si pe ajutorul vostru sa il "botezam "
Voi incerca sa fac un post mic pentru ca de obicei lumea se plictiseste sa citeasca mult , desi nu sunt sigur ca o sa imi iasa .
Bazin geam 10 100x60x45 ... multe pietre mult nisip
Substrat : ADA powersand si ADA Aqua soil  (multumesc Val, Mosu, Sandu, GG, ca m-au corupt sa il iau  ))
In coloana de apa voi merge pe ferropol + ferropol 24 + E.I cel mai probabil
Filtrare : Tetratec ex700 desi CRED ca voi trece pe un 1200 , inca nu sunt sigur, depinde de randamentul ce il va da filtru in urmatoarele zile
Lumina : Lampa hang-on(deocamdata e "stand-on" astazi urmeaza sa dau gauri in tavan sa o prind  ) din komatex facuta de mine cu 4x39w osram 865, pe viitor am in plan ceva de la AquaMedic, cum mi-a sugerat maestrul faraon . si 3x 30w (2x Fluora + 1x Aquarelle).
Plante : Didiplis Diandra, H.C cuba, Eriocaulon sp.(zic eu) , Blyxa japonica, Eleocharis Parvula, Christmass Moss
In bazin mai am un moss tree, facut de mine, si daca iese cum trebuie am pregatit un "tutorial" cum se face... si in rest ..niste pietre de mi-au rupt spatele ... si ...nu stiu ce sa mai zic in plus ...va las cu cateva poze de la inceput la sfarsit ...
Hardscape si inceputul ... In partea din spate sa mai inalt nivelul am pus substratul negru care il aveam in bazinul mic. Sub pietrele mari am pus o bucata de komatex la una si la cealalta o folie de la jbl de care am si sub acvariu. La cele mici nu mi-a fost frica  Nisipul alb/galben este separat de pietre fata de ADA in ideea ca daca ma satur de scape-ul asta, pot sa il "aspir" si raman doar cu cel bun  .
Am adaugat Powersand:
Si primul strat de AquaSoil
Apoi ultimul strat si aranjamentele finale + dat drumu la apa foarte usor + plantat cuba
Bineinteles dezastrul din camera dupa ce am terminat:
Iar varianta finala, in aceasta dimineata...arata cam asa:
Apa este inca tulbure, astept sa isi revina...mai am de montat prizele programabile, de mutat ceva prelungitoare in suport, si de prins lampa in tavan, in principiu chestii minore. Lemnele care le vedeti plutind sunt cele care le-am mai avut in bazinul cel mic, sunt puse sa se scufunde si sa le folosesc prin setup.
Am in gand sa micsorez unpic suprafata nisipului alb si sa mai pun ceva Aquasoil pt ca mi-a mai ramas un sac de 9L  si sa plantez acolo, sau va fi o combinatie de moss + ceva pietricele mici multe ....eh am eu in cap niste nebunii, vom vedea pe viitor
La fel cum v-am obisnuit , sunt deschis la orice parere, sfat , critica pentru ca ajuta
Cam asta ar fi noul meu setup ....si-am incalecat p`o sa si v-am spus povestea meeeeea
|
 |
|
|
Pentru ca nu am putut astepta si mi-am facut noul bazin ...se vand si separat , drept urmare
Bazin jewel 60x30x30 +background exterior negru - 100ron
-capac jewel original modificat cu 3 neoane (2x osram fluora + 1x830 15w fiecare) + bonus un sunglo - 150ron (pt a evita eventualele discutii mentionez de la inceput ca unul din fluora in ultimu timp cam facea probleme nu stiu daca se arde sau are ceva contacte imperfecte)
-filtru hang-on de la ocean free luat de 1luna de zile - 50ron
-suport acvariu 90x50x45 - 100Ron
Total 400 ron, daca vine cineva si ia TOT il las la 375ron, doar ca sa scap de el ca nu mai am loc in camera
Acvariile se pot vedea in constanta in fiecare seara dupa ora 16:30 / 17 : 00
Cu respect,
Ciprian
|
 |
|
|
foarte foarte interesant  , nenea radu, sa ma pui si pe mine pe lista de asteptare cu un pui 2
|
 |
|
|
Val wrote:
alt capitol pe care il voi descrie preeeeetttyyyy soon
Corect, dar sfatul meu este ca pentru asta sa incepi un topic nou, pentru ca asta e deja greu de urmarit pentru cineva care nu "l-a prins" de la inceput.
Spor!
Dap, tocmai de aceea am zis ca se inchide proiectul ^^
|
 |
|
|
Radu.U wrote:nu-mi place ca e de 100, vei avea goluri de lumina pe margini... fa-la maxim 95/90
Too late  , hang-on lamp, nu am treaba (sper)  4x39+ 3x30  dar asta e dintr`un alt capitol pe care il voi descrie preeeeetttyyyy soon
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Cam asta este ultimul aranjament al bazinului , m-am gandit ca sa nu termin fara sa vedeti cam cum arata ....
Acest proiect se inchide  acvariul se va dezasambla maine cred, si promit ca voi face tot posibilu sa va surprind cu noul setup, incerc ceva special . Este un jurnal care m-a ajutat foarte mult in calatoria mea ca si acvarist, ma uit la prima pagina si imi aduc aminte cum m-am apucat de "plantate" si HABAR NU AVEAM cu ce se mananca  am trecut prin tot si toate, si am trecut peste ele cu ajutorul vostru pt care vreau sa va multumesc  . Consider ca este un adevarat "tutorial" pentru orice incepator care are rabdare sa citeasca toate paginile .
|
 |
|
|
eu personal nu recomand spalatul cu detergent dar este doar parerea mea, cred ca totusi existau si alte metode decat un sterilizat complet. La fel cum a zis is Rebella ai scapat de dracu si ai dat de ta`su :d Iar sandsa de a da de planarii este destul de mare, la fel si cianobacterii. Daca aveai o alga gen cladophora te intelegeam  (glumesc evident)
In alta ordine de idei si imi cer scuze pt oftopic ...lorenzo am observat ca ai ceva probleme personale cu o parte a membrilor acestui forum. Sfatul meu si totodata o dorinta (cred ca nu sunt singurul)este sa iti rezolvi aceste probleme pe PM sau YM sau fa-ti frate un blog si balacareste acolo cat vrei tu pentru cei care chiar ii intereseaza , iti spun si te rog din toata inima SCUTESTE-NE de exteriorizarea sentimentelor care le ai impotriva acestor persoane . De ce trebuie sa tranformam fiecare topic in care tu postezi iar una din acele persoane raspund fie ajutator sau nu intr-un mod de a sari la gatul lor. pentru asta exista oameni la conducerea acestui forum, si nu cred ca tu trebuie sa iei masuri, cu siguranta cei "de sus" vor reactiona, si sunt de ceva timp pe forum ca sa fiu sigur ca au reactionat, dar se pare pe mod mai civilizat decat tine. Pe bune acum, chiar nu ma/ne intereseaza ca tu nu ii suporti si ca ai ceva cu ei, chiar vreau sa intru pe forum si sa citesc chestii interesante ....
Cu respect,
Ciprian
|
 |
|
|
Marti wrote:Bazinul 649, in opinia mea, revolutioneaza "conceptul" de cascada...Daca la bazinul de anul trecut (sau acum doi ani, nu mai tin bine minte) era destul de usor de explicat si inteles conceptul....aici este alta treaba.....bulele care ar forma curentul de nisip pentru a-l recircula s-ar vedea destul de urat iar nisipul alb nu prea vad unde se colecteaza pentru a fi recirculat.
Restul bazinelor....superbe da' parca prefer ceva mai "neo-olandeze".
si eu m-am gandit foarte mult la treaba asta si cred ca se foloseste un mini powerhead in genul celor care sunt in acele cascade ce se vand la bamboo(nu fac reclama vreau doar sa se inteleaga despre ce vb) acelea mici de casa, eu m-am jucat cu una si este EXTREM de mica pompa  ala ar fi singurul mod, si "photoshopat" firul, sau cu gaura in geam si izolat/lipit foarte foarte foarte bine
|
 |
|
|
|
asta e singuru mod de inmultire al baraclayei?
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
si eu sunt curios daca a dat furanolul rezultate
|
 |
|
|
Salut, bine ai venit printre noi, niste poze cu vietuitoarele asteptam sa ne delectam si noi unpic
|
 |
|
|
|
|