[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: sorinnico
Forum Index » Profile for sorinnico » Messages posted by sorinnico
Catastrofa s-a intamplat la acvariul de 180 litri cu ciclide africane. Nu imi plac pompele de aer pt ca sunt zgomotase si am ales sa fac oxigenarea cu un filtru eheim aquaball 130, care filtra mecanic si aera in acelasi timp. Im timpul unui concediu de 3 zile orificiul pe unde trage aerul si il introduce in acvariu s-a infundat. Ventilatoarele din capac le-am lasat oprite sa nu se intample vreun scurt-circuit ceva pt ca nu aveam pe cine sa las sa mai treaca din cand in cand si astfel cobinatia de lipsa oxigen + temperatura apei ajunsa la 33 de grade a fost fatala. Din 20-25 de pesti am mai gasit vii decat 3 caeruleus. I-am donat pe acestia si am dat restart dar nu mai vreau ciclide pt ca e prea multa munca cu ele mai ales cand acvariul e mic. Asa ca am curatat tot, am pus manado ca substrat, am mutat pestisorii din acvariul de 54 de litri in acesta mare si aici se inchieie povestea. Ma gandesc sa mai scap de gupy, xifo, etc si sa cresc scalari.
In urma unei catastrofe am dat restart. O sa fac o prezentare cand va fi cazul. Se poate inchide acest topic, multumesc.
Se poate inchide, multumesc.
Se poate inchide, multumesc.
In urma unei catastrofe am dat restart. O sa incep o prezentare cand va fi cazul. Se poate inchide acest topic. Multumesc.
Reducere de pret la pietrele calcaroase: 40 lei toate
pui ciclide: - S-AU DONAT
Greu aprobati un topic nou. Se poate inchide ca deja s[/i]au dat. Multumesc
Filtrul s-a dat, restul sunt valabile
Salutare ! Scot la vanzare urmatoarele:
1. Pietre calcaroase 3 mari si 4 mai mici - 50 lei toate
2. Pui ciclide - aprox. 20 de bucati la 2 lei buc sau toti la 30 lei. Se vand minim cate 5 buc. Au in jur de 1.5 cm. (http://youtu.be/gnShN9XaOtk?hd=1 - acestia sunt parintii lor, nu stiu daca sunt zebra ob. sau hongi, poate ii cunoasteti voi mai bine din poze.)
3. Filtru intern Eheim Aquaball 130 - 50 lei (caracteristici aici: http://www.happypets.ro/eheim-aquaball-130-p-870.html)

Vanzarea este valabila doar in Bucuresti iar cumparatorul trebuie sa vina in zona Theodor Pallady dupa ora 17 sau cu o discutie in prealabil ne putem intalni in oras (doar pt. pietre sau filtru, puii nu ii plimb dupa mine) in functie de zona in care ma aflu cu serviciul. Alte detalii prin PM sau 0746178218 (mai bine un sms ca nu prea raspund la nr. necunoscute)

La orice cumparare dau bonus cei trei Labidochromis caeruleus din postul de la sectiunea "Donatii" - se vad putin si in poza cu filtrul.
Donez 3 Labidochromis caeruleus aprox. 5 cm. Nu le cunosc sexul.
Se ridica numai din zona Billa Titan. Este relativ urgent deoarece acum stau intr-o galeata.

Se pot vedea in urmatorul clip http://youtu.be/ZjvaWB8KqR0?hd=1
Doar dupa ora 18.
Daca aveti ceva plante nepretentioase pt incepatori sunt binevenite.
lucky2004alex wrote:respect sorin pt munca pe care o depui.FF bine afara acvariul si linistitor.mie unu mi se pare demential.felicitari..
PS ce job ai de investesti asa de mult ?

Multumesc. La care din acvariile mele te referi? Daca faci socoteala la final se strange o "suma" dar daca le iei pe rand nu se simte chiar asa. Nu pot sa spun ca ma dau banii afara din casa dar daca am prins pasiunea asta incerc sa o mentin la un nivel de mijloc.
Mai problema e cu sotia dupa cum "multi colegi stie", dar se rezolva cand ii spui ca ii iei epilator daca te lasa sa iti iei si tu un filtru )
Cat despre job, lucrez cu sisteme de alarmare la efractie, supraveghere video si multe altele - are o plaja larga domeniul asta.
Salut.
Schimb un mascul de Labidochromis sp. Hongi cu alte ciclide.
Se pot vedea 2 in acest clip.

Nu mai este valabil. Multumesc

Incalzitorul oricum e lasat pe la 23 de grade. E un Resun si daca e setat la 23 tine apa cam pe la 26 . Asta ca sa nu scada noaptea prea mult, caci pe timp de vara sta apa cam pe la 27-28 fara incalzitor.
Ma gandesc asa: Acum la acvariul cu africani am un eheim 2224. Le iau astora unul mai bunicel (incerc sa aduc de pe ebay germania) iar 2224 imi ramane pentru asta mic.
Incerc sa aduc unul din seria 3 de la eheim sau un jbl 1500 cam pe la 300 roni. Sper sa reusesc.
Imi zicea cineva ca pietrele alea nu prea isi au locul acolo si ca au culoarea asemanatoare cimentuli. Ce ziceti? A-si putea sa iau din acvariul africanilor unele mai maronii.
daedal wrote:salutare!
fain lemnu. ai si substrat sub pietris? plantele alea (am uitat cum le zice) stau infipte acolo sau incep sa se plimbe dupa cateva zile?
in rest, imi place cum arata cu substrat maroniu; si pestiucii sunt frumosi.
dar...nu vad eu bine ... sau ai filtrul intr-o parte si incalzitorul in alta?

Multumesc de laude. Pietrisul e manado dar nu am pus si aqua basis sub el pentru ca nici nu am de gand sa pun plante mai multe. Le pun in fiecare zi easy carbo. Eventual sa le schimb pe astea cu altceva. Pana acum nu au iesit din substrat cu toate ca manado mi se pare cam usor(ex: nu se taseaza ca quartzul sau ca pietrisul ca sa tina radacinile bine). Cat despre filtru si incalzitor asa e, sunt intr-o parte si in alta. Mi s-a parut ca incalzitorul e mai ascuns putin de plante acolo si nu aglomerez cu toate in partea stanga.
Acvariul asta este lasat "mai la urma" caci ma preocupa mai mult cel cu ciclide. Ma gandesc sa schimb filtrul. Credeti ca ar fi bun Boyu EF-05? Sau sa merg pe un intern mai bun? Sau sa merg pe un extern cum ar fi Eheim 2224?
Salut din nou. Cam asa a evoluat acvariul meu de 54l: http://youtu.be/cWfBxFhVnBU?hd=1
Nu ai completat locatia la profil. Daca e vorba de Bucuresti gasesti la Hornbach.
Salut Dan si bine ai venit printre dependenti
Parerea mea este urmatoarea:
1. Materialele filtrante le poti spala cu apa si lasa pe astea
2. Poti incerca criptocorine, vallisneria gigantea, lotus, echinodorus gigant. Carasii sunt consumatori de plante iar daca le dai salata verde de 2 ori pe saptamana e posibil sa reziste.
3. Substratul sa il alegi in functie de culorile pestilor: de exemplu daca ei sunt rosii sau aurii poti pune un substrat mai inchis la culoare sau chiar negru ( sau manado). Daca sunt negri poti pune nisip alb.
4. Eu zic sa le lasi cat mai mult loc sa alerge.
Bafta!
Legat de neon uite aici o lista. Neoanele de 36w sunt de 120 si de 97 cm. Probabil acvariul tau de 80 de litri are mai putin in lungime. Bafta!
Am dat si eu pm pentru astea: -Butelie co2 3l +reductor reglaj fin cu electrovalva+reactor co2 jbl taifun cu extensie la pretul 50 ron negociabil
Multam
Salut.
Este acvariul de aici si in continuare o sa pun niste video mai noi:
1. Noi locatari
2. Vine barza...
Acum intrebarea mea este: in video nr. 2 este masculul hongi cu femela de zebra ob. ? E normal asa ceva?
Si acum un update la decor azi 15.05.2012 cu cateva intrebari:
Am facut un upgrade cu un decor Ekol Root de dimensiuni 100x40. Bineinteles ca nu are atat ci mai putin in lungime cu vreo 3 centimetri. Ca sa evit intrarea pestilor in spatele lui am luat niste burete grosier albastru din Hornbach (50x50), l-am taiat in doua, apoi fiecare jumatate am indoit-o in doua gen U si am prins-o cu bride de laterale. Astfel am reusit sa evit intrarea pestilor pe acolo. Cum acvariul are 45 in inaltime iar decorul 40 si eu incerc sa tin coloana de apa pe la 43 ramane loc si pe acolo si mai intra cate un nebun. Aici sper sa ma sfatuiti ce sa pun in partea de sus. Eu ma gandeam la un material gen cum e la minciog prins cumva cu niste cleme de marginea de sus. Am mai dat o gaura undeva in dreapta si am pus acolo iesirea de la o pompa Eheim 1002, astfel am ascuns in spatele decorului incalzitorul si in-ul\out-ul filtrului extern. Intrebarea mea este daca e ok asa circulatia apei/filtrarea. Nu sunt convins ca in-ul si out-ul isi fac treaba bine acolo in spate. Mentionez ca mai am o pompa in fata.
A doua intrebare este daca pot opri aceste pompe pe timpul noptii. Voi cum procedati?

Atasez si cateva poze: Poza 1, Poza 2, Poza 3, Poza 4, Poza 5, Poza 6, Poza 7

Forum Index » Profile for sorinnico » Messages posted by sorinnico
Go to: