[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
o scurta prezentare ...  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
danny_el
Junior member

IP:

Va salut pe toti. Numele meu este Dan, am 28 ani si sunt nou pe aici din cate ati observat. Povestea mea .. de curand am primit 2 carasei aurii intr-un bol si am si o pompa aer cu o piatra inauntru, momentan sunt intr-un avariu de 25L dar iau zilele astea de la un prieten un acvariu Juwel 60L si un filtru extern EHEIM clasic 2213. As avea nevoie de cateva sfaturi, indrumari. Stiu ca acvariul este micut pt ei dar si ei sunt mici acum si in cateva luni vreau sa iau un acvariu mai mare, de 120L, dar pana atunci as vrea sa ma folosesc de acest acvariu. Cateva intrebari ...
1 - filtrul are deja in canistra lui materialele filtrante (inelele ceramice, bureti ...) intrebarea mea este daca sa le schimb/inlocuiesc sau sa le spal si sa le folosesc tot pe ele?
2 - as vrea sa pun si cateva plante dar din ce am mai citit am vazut ca nu ar rezista plante la ei ... mi-ati putea recomanda niste plante?
3 - ce substrat sa folosesc si ce pietris ... am vazut diferite pareri .. ce mi-ati recomanda sau sa nu pun plante si deci, nici substrat?
4 - as putea sa pun si o radacina inauntru ... sau s-ar aglomera cam rau?
Acvariu are ca lumina 4 neoane: 1x GLOSUN-GLO, 2X JUWEL warmlite , 1X JUWEL daylight
Nu sariti pe mine ... am folosit functia "search" dar cateva pareri in plus nu ar schimba . Multumesc anticipat celor care or sa imi raspunda si nu or sa ocoleasca acest topic.

This message was edited 1 time. Last update was at 16/05/2012 23:34:35

sorinnico
Member
[Avatar]

IP:

Salut Dan si bine ai venit printre dependenti
Parerea mea este urmatoarea:
1. Materialele filtrante le poti spala cu apa si lasa pe astea
2. Poti incerca criptocorine, vallisneria gigantea, lotus, echinodorus gigant. Carasii sunt consumatori de plante iar daca le dai salata verde de 2 ori pe saptamana e posibil sa reziste.
3. Substratul sa il alegi in functie de culorile pestilor: de exemplu daca ei sunt rosii sau aurii poti pune un substrat mai inchis la culoare sau chiar negru ( sau manado). Daca sunt negri poti pune nisip alb.
4. Eu zic sa le lasi cat mai mult loc sa alerge.
Bafta!
[Yahoo!]
danny_el
Junior member

IP:

iti multumesc pt raspunsuri. In legatura cu substratul ... sa folosesc substrat (mi-ai recomanda manado) si un pietris mai inchis? Si un loc unde as putea gasi ... ?
Da, caraseii sunt de culoare rosiatica. Le dau o data pe saptamana cateva boabe de mazare. Cu salata nu am incercat inca
sorinnico
Member
[Avatar]

IP:

Nu ai completat locatia la profil. Daca e vorba de Bucuresti gasesti la Hornbach.
[Yahoo!]
danny_el
Junior member

IP:

aceasta va fii viitoarea "casa" a celor 2 carasei. Sper sa imi reziste si plantele Acum acvariul este la ciclat. O sa ii mut cam intr-o sapt .. doua. Poate pana atunci se prind si plantele mai bine .. sa zic asa . Am uitat ... am si 2 melci image

Uploaded with ImageShack.us image image
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ai procedat corect, ulterior cand vei schimba acvariul nu va fi nevoie de investitii prea mari si sa-ti para rau, si vezi ce-ti mai ramane din plante si te hotarasti atunci ce si cum.

De apreciat ca filtrezi estern, carasii cred ca sunt unii din cei mai abuzati pesti din lume - vezi desenele Tom si Jerry unde saracu peste sta intr-un bol - dar ei au nevoi speciale ca sa fie sanatosi - cel mai important - o filtrare exagerata comparativ cu volumul apei. Asta daca nu stai sa schimbi toata apa saptamanal.

In Europa sunt legi ca sa nu se mai dea cadou carasi copiilor pe la targuri samd. Intr-o vreme asa se facea, ajugeau acasa cu pestele in punga ...

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]

Forum Index » Despre noi
Go to: