[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ezatemi
Forum Index » Profile for ezatemi » Messages posted by ezatemi
Message
Solutiile buffer pentru calibrare sunt standard 4, 7, 9, 10. Aceste valori variaza insa in functie de puritatea lotului din care au facut parte in timpul procesului de productie.
Fiecare producator noteaza pe flacon sau plic valorile reale ale solutiilor, inclusiv variatiile acestora in functie de temperatura.
Relativ la calibrare, aceasta se efectueaza in doua puncte, in functie de sonda si controlerul utilizat (pentru apa dulce sau marina).
In cazul controlerelor utilizate la acvariile de apa dulce, solutiile standard pentru calibrarea aparatului in functie de sonda aferenta sunt pH 4 si 7. In practica intalnim deseori solutii de genul 4,01 respectiv 6,87. Utilizarea acestora din urma influenteaza prea putin precizia calibrarii aparatului. Este vorba de o deviatie de maxim 0,01.
Relativ la chestiunea de fata, un controler dedicat acvariilor de apa dulce, care are clar specificate cele doua puncte de calibrare (4 si 7) NU se calibreaza cu solutii buffer 7 si 9.
Daca sonda e deja veche...alta noua trebuie sa ii ia locul.
Filtrul si-a gasit stapan. Multumesc.
Autocolant de dimensiuni mari si intr-o gama coloristica variata se gaseste usor la firmele de productie publicitara sau la furnizorii acestora gen Geplast, Tuplex, Monsmedius etc.
Filtru extern Fluval 304.
Debit maxim 1000 L/H.
Pentru acvarii de maxim 300L.
Medii filtrante (burete grosier, perlon, ceramica), furune si tevi de In si Out.
220 lei.
Filtru pentru acvarii cu un volum maxim de 150 litri.
Debit maxim 430 litri/h.
Mediile de filtrare incluse.
210 lei.
Acel "placaj" de care spui este foarte bun, dar nu exclude existenta unui cadru metalic din teava rectangulara. Totusi, acvariul va avea o greutate MARE. Cadrul metalic va asigura rigitatea structurii.
Necazul la placile din rumegus este insa ca absorb usor apa si se umfla. Un cant prins bine si cateva straturi de lac pentru barci vor asigura insa impermeabilitatea materialului. Nu costa mult si se gaseste usor.
Relativ la placa de polistiren: preia neregularitatile mesei (in cazul in care aceasta nu este perfect plana), dar in timp, din cauza greutatii, are tendinta de a se subtia la mijloc. Eu folosesc carton ondulat dublu stratificat.
Omal nu este producator de electrovalve. In cazul electrovalvei de fata, Omal produce doar cupla care alimenteaza electromagnetul.
Araldq wrote:Si interesant ar fi sa vedem daca intr-adevar cele cu o singura garnitura sunt cele cauzeaza probleme (chair daca curg prin alta parte).

Filtrele Tetratec curg curg prin mai multe locuri:
1. pe la pompa de amorsare (garnitura O-ring de proasta calitate)
2. garnitura O-ring din foto nr. 4
3. garnitura O-ring din foto nr. 15
Cazul cel mai des intalnit este numarul 3. De aici si rezolvarea producatorului/proiectantului.
De precizat este faptul ca alti producatori, Hagen de exemplu, au proiectat si realizat acea hose unit (rog pe careva dintre noi sa gaseasca o traducere in romaneste a acestei expresii) de o calitate mult mai buna, prevazuta din start, chiar si la modelul timpuriu, cu locasuri pentru doua garnituri pe fiecare stut. Italianului i-a trecut prin cap sa puna doua yale la casa...neamtului insa nu. Ideea este ca in timpul utilizarii filtrului, furtunele (suficient de grele si mai ales rigide) tractioneaza puternic acea hose unit si cele doua O-ringuri nu mai pot sigila canistra.
Treaba este insa ca si alte produse similare, chinezarii si ele, au asimilat din start invatamintele celor de la Fluval. De pilda, hose unit de pe filtrele Jebao si altele asemenea, desi sunt proiectate avand la baza modelul Tetratec, sunt mult mai bine gandite si executate.
aquario.pl
malawishop.pl
alegro.pl
Daca ai timp si rabdare, poti incerca acolo.
A. E prea mare jocul dintre ax si rotor.
Rezolvare:
1. schimbi axul cu unul un pic mai gros
sau
2. schimbi rotorul cu altul ce prezinta gaura cu diametrul mai mic (varianta complicata)

B. Exista un joc mare intre elice si rotor.
Rezolvare:
Dai jos elicea si infasori banda de teflon pe ax. Fixezi elicea fortat pe ax.

In orice caz, este de dorit sa lubrifiezi bine de tot atat locasul rotorului cat si rotorul in sine. Vaselina speciala (Eheim de ex.) sau glicerina boraxata simpla.
Succes.
Sa nu treaca cuiva prin cap sa bricoleze acel robinet.
NU se poate monta pe el inca un robinet pentru reglaj fin deoarece, in esenta, el este robinet pentru reglaj fin, iar presiunea la iesire este egala cu cea din butelie.
S-a spus bine mai sus: un mare POC!!!.
Au rusii o vorba: ZGARCITUL PLATESTE DE DOUA ORI.
Daca am deranjat pe cineva cu acestea, imi cer anticipat scuze.
Imi permit sa fac unele adaugiri la acestea.
Conform normelor ISCIR, butelia de co2 se verifica astfel:
1. Se da jos robinetul.
2. Cu ajutorul unei camere video (de genul celor folosite in medicina) se efectueaza inspectia vizuala a lacului protector din interior sau, in unele cazuri, a stratului de nichel.
3. Se umple butelia cu apa, verificandu-se daca aceasta si-a marit volumul in timp.
4. Montarea unui robinet nou.
5. Proba la pompa de inalta presiune.
De mentionat ca acesti pasi, la noi, sunt efectuati NUMAI de catre Linde Gas, sediul din Cluj si costa...mai mult decat buteliile tranzactionate pe forumuri.
Asa ca...traim cu speranta ca buteliile sunt fabricate cu simt de raspundere, intretinute corespunzator, ca nu ruginesc, nu sunt lovite, umplute standard etc.
Cate fotografii s-au facut cu acest aparat? Obturatorul este nou sau cel original?
Jebo 828, utilizat cateva luni.
Un filtru mic si inghesuit. Capacitatea galetii: 11 litri, mult sub filtre cu debit similar (1200 l/ora). Doi bureti, perlon, o mana de caramica si gata filtrul.
Sertarele pentru materiale filtrante prost executate. Nu calca bine unul peste altul.
Restul elementelor sunt insa de buna calitate. Un filtru robust, care nu curge.
Aaaa, uitasem, pompa de amorsare avea garnitura fara pic de lubrifiant (o fi uitat chinezul).
In orice caz, da randament la acvarii de maxim 150 litri, cu indulgenta. La cativa cory si 10 neoni hraniti cu zgarcenie abia facea fatza filtrul.
In prezent folosesc o chinezarie, Keanu Reeves. Glumesc. Se numeste...Matrix, luat de pe ebay. E copie dupa nu stiu care Jebao balabao. 1200 l/ora. Capacitate 16,5 litri. Abia il scot din dulap, spre deosebire de piticania de Jebo 828. In ansamblu bine facut. Nu curge, silentios, sertare destul de bine facute. Marea sa problema: stuturile la care se cupleaza robinetii au crapat in prima zi de utilizare: Am rugat pe cineva sa imi faca doua asemenea elemente din bronz, care au fost ulterior nichelate. Functioneza mult si bine acum.
Pentru scurt timp, am utilizat un Tetratec Ex 700. Am intampinat cu el cunoscuta problema: scurgeri de apa.
Asa ca...l-am desfacut. Probleme in doua locuri: cele doua garnituri O-ring si pompa de amorsare. Aceasta din urma binisor executata, dar garnitura a cedat prea devreme.
Cat priveste unitatea care contine robinetii, e un dezastru de proiectare si executare. Facuta la marea zgarcenie.
Una peste alta, pentru mine acest produs a fost o dezamagire.
Filtru Fluval 205, folosit o vreme, acum sta in dulap. Cat l-am utilizat, am fost foarte multumit de el. Excelent proiectat si lucrat cu multa ingrijire. Unitatea ceea care contine robinetii si cuplajul la capac este de foarte buna calitate, bine gandita si executata. Desi vine dotata cu doua garnituri O-ring, acea unitate are prevazute canale pentru altele doua (pentru siguranta in exploatare). Sertarele pentru materialele filtrante foarte bine executate, fara bavuri, deformari etc. Totul proiectat cu minutiozitate, de parca ar fi fost nemti. Nota 10 +++ pentru cei de la Askoll-Hagen.
I-a luat locul un filtru cu o capacitate a galetii mai mare si un debit mai mare, potrivit pentru acvariul actual.
Valabilitate 2015 inclusiv.
Vand butelie speciala pentru CO2.
Capacitate: 2 litri.
Butelia o vand la rugamintea unui prieten care nu are cont pe acest forum.
Pret: 230 lei, plus transport.
Multumesc.
image

Uploaded with ImageShack.us
Cele spuse in postul meu raman valabile.
Ce se poate face: TOATE garniturile O-ring scoase din locasul lor si inlocuite cu altele putin mai groase sau...in locasul acelor garnituri adaugi banda de teflon, apoi montezi garnitura peste ea (garnitura va iesi putin din locas - 0,5 mm - si va etansa mult mai bine zona).
Eu am aplicat aceasta metoda la filtrul meu. De ce? Frica pazeste bostanaria.
Ideea este ca acele garnituri sunt destul de solicitate in momentul desfacerii filtrului pentru curatare (pompa de amorsare lucreaza, iar stuturile la care cuplezi robinetii sunt rasuciti sau tractionati).
Cand montezi toate componentele la loc, ai multa grija. Unge garniturile si toate stuturile cu vaselina siliconica (care nu afecteaza vietuitoarele acvatice) sau, in lipsa ei, cu saliva sau...substanta din baia fiecaruia (???) care contine glutaraldehida.
Acum mai e un lucru: sper ca nu ai curatat din prea mult zel toate componentele. Ideea este ca in locul pe unde scapa apa din filtru vei vedea urme de depunere organica mai dura sau calcaroasa. Asta ca sa despicam firul in patru.
Iar daca scapa apa pe la garnitura aceea alba, sub forma unui disc, din pompa de amorsare....rezolvarea e alta: un "shiret" subtire din silicon (intins bine cu degetul, inlaturand excesul) in locasul unde calca acea margine a garniturii, adica in componenta din plastic alb a pompei de amorsare (pe marginea "discului" alb, pe partea cealalta a lui, cea care nu se vede in ultima fotografie). Pentru alte nelamuriri...PM sau telefon.
Inca un lucru: "tratamentul" garniturilor cu glicerina inseamna imbaierea acestora intr-o cantitate generoasa din aceasta substanta, timp de cateva ore.
Pompa de amorsare cred ca e cea cu probleme. Probabil garnitura ei a sarit din locas sau e deja prea uscata, subtiata etc. Daca e prea uscata, rezolvarea se stie: baie in glicerina. Desi e probabil ca si O-ringurile de la robineti sa aiba o problema. Cu ceva indemanare se poate rezolva.
 
Forum Index » Profile for ezatemi » Messages posted by ezatemi
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com