| Message |
|
|
|
|
 |
|
|
Ovidiu , respecta si vei fi respectat
Si inca ceva , un lucru pe care i-l spun tuturor . Nu mai amestecati treburile . Problemele fiecaruia pe un anumit forum , n-au a face pe un alt forum . Incercati sa delimitati treburile astea
|
 |
|
|
1.Julidochromis ornatus = tanganican => 1m+2-3f
2.Julidochromis transcriptus = tanganikan => 1m+2-3f
3.Neolamprologus brichardi = tanganikan => 1m+2-3f
4.Archocentrus nigrofasciatus = centroamerican => 1m+1f
5.Neolamprologus pulcher = tanganikan => 1m+2-3f
6.Nannacara anomala = sudamerican => 1m+1f
7.Neolamprologus leleupi = tanganikan => 1m+2-3f
8.Lamprologus ocellatus = tanganikan => 1m+2-3f
9.Apistogramma cacatoides = sudamerican => 1m+1f
10.Apistogramma agassizi = sudamerican => 1m+1f
11.Mikrogeophagus ramirezi = sudamerican => 1m+1f
Toate astea pt ~60l .
Insa ceea ce vreau sa bagati la cap este faptul ca cichlidaele nu-s o moda si ca fiecare specie in parte are necesitati diferite . Si discusul si scalarul sunt tot cichlidae , njumai ca nu se pupa . Cum la fel nu se pupa un bazin pt tanganikani , cu unul pt malawieni sau victorieni . Toti africani , dar toti cu alte necesitati .
Sfatul pe care l-am dat intotdeauna incepatorilor , a fost sa se documenteze . Da' cin' sa ma bage in seama ? Toti vor un raspuns strict personalizat .Asa ca ... s-a ajuns la astfel de reactii . Si nu sunt singurul
Si apropos , jignirile nu cred ca isi au locul . Crede-ma ca n-ai vrea sa ma vezi in momentele in care sunt intradevar frustrat de ceva
|
 |
|
|
snakefishmike wrote:Prietene , cutiile alea contineau pesti  .
Nu stiu unde ai vazut tu agresivitate , dar ma rog . E drept ca poate in multe cazuri ar trebui sa fiu si mai agresiv . Si sti de ce ? Pt ca toate raspunsurile pe care le cauti tu sau multi altii carora le-am raspuns mai "raspicat" , le gasiti chiar aici pe forum . Un exemplu elocvent il ai un post putin mai sus . In topicul pe care ti l-am indicat ceva mai devreme se discuta exact despre ceea ce cauti tu .
Acum ma scuzi ca m-am bagat in vorba si te las sa asculti sfaturile cui vrei tu . Insa retine un lucru . Niciodata n-am sa vind cuiva un peste doar de dragul de a vinde . Pestele e mai important decit banii aia amariti oferiti pe el .
Apa limpede si pesti sanatosi iti doresc.
Un mic edit
Cit e de greu sa citesti si sa iti pui mintea la contributie
Vrei un raspuns concret ? Iata-l
Lasa-te de acvaristica
Daca nici dupa ce ai in fata un link in care s-a discutat despre ceea ce cauti , cu trimitere catre articole de pe site-uri consacrate , ma scuzi , dar acvaristica e grea rau pt tine .
END of story .
|
 |
|
|
Prietene , cutiile alea contineau pesti  .
Nu stiu unde ai vazut tu agresivitate , dar ma rog . E drept ca poate in multe cazuri ar trebui sa fiu si mai agresiv . Si sti de ce ? Pt ca toate raspunsurile pe care le cauti tu sau multi altii carora le-am raspuns mai "raspicat" , le gasiti chiar aici pe forum . Un exemplu elocvent il ai un post putin mai sus . In topicul pe care ti l-am indicat ceva mai devreme se discuta exact despre ceea ce cauti tu .
Acum ma scuzi ca m-am bagat in vorba si te las sa asculti sfaturile cui vrei tu . Insa retine un lucru . Niciodata n-am sa vind cuiva un peste doar de dragul de a vinde . Pestele e mai important decit banii aia amariti oferiti pe el .
Apa limpede si pesti sanatosi iti doresc.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Xaero wrote:. Unul singur cum s-ar descurca ? Mi-e greu sa cred ca unui peste de max 10 cm nu ii ajung 60 de litri, mai ales ca cei de la magazinul Reef mi-au zis ca pentru 2 e spatiu suficient.
Prietene de la mine n-ai sa auzi niciodata o astfel de aberatie  . Prefer sa fiu "tras de urechi" (nu ca s-ar intimpla asta) , decit sa imi bat joc de munca mea si de acei pesti . Apropos , cind mai treci pe la Reef si vezi un pletos cu ochelari , trage-ma de mineca . Asta daca ai curajul sa susti ca ai auzit de la mine o asa aberatie .
Vrei malawieni sau africani mari in general ? Fa-ti acvariu de peste 300 l .
Caline nu-i mai baga prosti in cap , ca doar ma sti cum imi fac treaba  . N-ar fi primul pe care l-am trimis acasa cu mina goala . Zilnic vad cazuri de doritori de africani , detinatori de bazine pt reproducerea bettanilor
|
 |
|
|
|
Bazin prea mic , solutie gresit aleasa . Africanii se tin in familii , adica 1 mascul la 3 femele . In plus la africani nu-i vorba de volumul de apa de care are nevoie un peste , ci de spatiul de miscare ce ii trebuie acelui peste . Vei avea 2 pesti chinuiti , sau mai bine spus unul singur si anume masculul . Pt ca femela va fi omorita in scurt timp .
|
 |
|
|
|
Super tare . Primul tau post si te-ai infipt sa faci reclama .
Aaa ! inca ceva . Cum sa nu fie marginalizati de acvaristi , daca acei pesti nu-s de acvaristica ? Sau vrei sa-mi spui ca pot tine un crap de 80-100 cm si vre-o 15 kg in acvariu ???
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Porcu wrote:Cauta-le scheletele, poate ai noroc si le gasesti.
Ce macabru esti
Da' las' ca vine el Craciunul
@MihaiA09 , la problema ta , numai tu poti gasi raspunsul , pt ca acvariul se afla la tine in casa . In rest , ca de obicei  , stirnesti ilaritate .
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
 Nu subestimati femeile . Intotdeauna au dreptate . Si la faza asta chiar are  Doamne ce bine ca ale mele filtre nu fac zgomote ciudate
|
 |
|
|
Fruntea sau mai bine spus nu-i un criteriu al dimorfismului sexual la scalari . sau cel putin nu unul exact . Am avut o mindrete de femela cu un superb bombeu masculin in frunte  . E drept ca si eu il achizitionasem pe post de mascul . Insa la dimensiunea la care sunt scalarii din poza e greu de spus si daca sunt de acelasi sex , da' barem sa ma pronunt ca ar fi femele .
Si ca sa fie lista completa  ... ai foarte mari sanse ca bagind 2 perechi sigure de scalari in acelasi acvariu , acestea sa faca schimb de parteneri
|
 |
|
|
Eu sincer ti-as spune sa te lasi de acvaristica , ca n-ai nicio sansa , dar oare m-ai asculta ?
Cind ti se spune ca un caras (bine nu asta-i subiectul discutiei) are nevoie de minim 50l de apa , iar tu vii cu argumentul ca ii ai de un an de zile si n-au nicio problema , crede-ma ca imi vine sa imi iau lumea in cap , sau sa te indrum catre oricare alt domeniu , dar nicidecum acvaristica . Si daca-mi spui ca ai citit tu pe net ca pseudotrophaeus elongatus nu creste mare si ca vrei sa tii doar o pereche , la ce bun sa mai vin eu sa-ti spun ca cichlidaele africane se tin in bazine de minim 200l (zic unii  ) sau 300 l minim acceptabil de mine  ) si ca se tin in familii , adica un mascul si trei femele ?!? Nemaivorbind de faptul ca bala shark-ul ala ajunge la niste dimensiuni impresionante .
In fine ... cred ca ... cresterea gindacilor ar fi mai la indemina ta , ca acvaristica nu prea te coafeaza .
|
 |
|
|
|
La cite magazine on-line care vind aparatura pt acvaristica sunt in Romania , imi e greu sa cred ca n-ai de unde afla niste preturi . In loc sa-ti folosesti computerul pt a pune intrebari fara continut , la care nu iti poate raspunde nimeni , ai putea sa-l folosesti pt a afla ceea ce te intereseaza .
|
 |
|
|
|
radiatiile UV se impart in 3 categorii . UV-A , UV-B si UV-C . UV-A nu ne intereseaza , UV-B se foloseste in teraristica , iar in acvaristica folosim doar UV-C
|
 |
|
|
|
Vindut totul .
Se poate inchide . Multumesc .
|
 |
|
|
Pai ... pune si o pastila de faringosept , ca sa nu faca amigdalita
Lasind gluma la o parte , intradevar depinde de pesti . Spre exemplu , la puietul de betta n-as da niciodata cubul congelat . I-as omari pe toti instantaneu , prin scaderea brusca a temperaturii in zona in care se afla cubul de hrana .
|
 |
|
|
Ai gresit sectiunea
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/8567.page
Sectiunea de pesti marini este putin mai jos
|
 |
|
|