| Message |
|
|
|
Brava! Super idee.
Cauciucul imbatraneste de la caldura, dar exista cauciuc siliconic care rezista la temperaturi ridicate (vezi garniturile de la ibricele de cafea tip italian sau cum s-or numi).
Felicitari pentru tutorial.
|
 |
|
|
Dar nu si pentru puii de dimensiuni mici 
|
 |
|
|
Urmareste la Donatii. Poate ai noroc. 
|
 |
|
|
|
Eu am scalari Koi si daca nu te grabesti foarte tare, iti pot dona eu cativa. Dar o sa mai dureze un pic. Trebuie sa fac un acvariu nou pentru ei ca sa nu fie deranjati de ceilalti cand depun. Pana acum au iesit vreo 3 generatii de pui care au fost mancati de parinti sau ceilalti locatari.
|
 |
|
|
|
40 de Rummy-nose Tetra (Hemigrammus bleheri) se vad foarte bine in acvariu, mai ales ca sunt pesti de card.
|
 |
|
|
Din partea mea nu conteaza ce esti (neutra sau neutru, da nu amandoua deodata  ) atata timp cat ramai tu cea (sau cel) care da sfaturi pertinente la problemele noastre.
Merci pentru suport! 
|
 |
|
|
Era doar o gluma nevinovata. Toata lumea (?) stie ca esti fata.
Na ca fac si versuri. N-am de ce sa il iert. Nu a gresit cu nimic. Si am inteles din prima ce a vrut sa zica.
Si iar ai dreptate: chiar e minunat forumul asta! 
|
 |
|
|
La inceputuri le dadeam la pesti larve de tantari adunate din lacul Ciuperca (tulcenii stiu de ce!). Eu zic sa nu mai folositi atatea chimicale ca omorati toti tantarii! Pestii ce mai mananca?
Si faceti economie de bani: fara pastile de tantari = mai multa mancare de pesti. 
|
 |
|
|
4di wrote:Multumesc frumos de raspuns baieti ....
Voi modifica si semnatura ...
ReBella, credeam ca esti fata!
Ai pacalit un forum intreg! 
|
 |
|
|
Merci, Alber!
Acum sunt ocupat cu multe probleme si am cam neglijat acvariul. Norocul meu ca macar macar de sete nu mor pestii.  Mi se pare ciudat cum ma iubesc pe mine pestii cand le dau de mancare o data la 2 zile.
Ca sa fac un update la zi, am primit overflow-ul de laTunze, dupa 11 zile de la comanda. L-am si montat si sunt tare multumit de nivelul apei in acvariu. Intre timp, filtrul extern a functionat cu overflow-ul improvizat, apa a devenit foarte curata, alge am cateva, ca nu am mai pus CO2 si nici fertilizanti, dar incepand de azi am reluat programul normal.
Saptamana viitoare voi reface aranjamentul plantelor si o sa pun o poza noua (pentru critici, bineinteles. Sunt cele mai constructive pentru mine).
Eu insist totusi sa folosesc CO2 cu trickle filter, pentru ca vreau o masa filtranta cat mai mare. Si vreau si plante sanatoase in acvariu. Dupa ce termin filtrul, o sa pun detalii si despre el.
|
 |
|
|
Daca tot vrei scalari, iti recomand sa iei 6 pui ca sa aibe de unde sa se aleaga perechea. Neonii mi se par cam putini. Eu am 20 si tot as mai baga vreo 20 (in 200L). Am si 2 gurami, dar perechea mea de scalari maturi ii cam fugareste cand e perioada de depunere. Sunt total de acord cu ReBella in legatura cu coridorasii: pastreaza-i pe toti 6. Cand vor fi mai multi pesti in acvariu, vor sta impreuna.
Iarasi iti recomand ceva: nu lua SAE. Ia-ti Otto, ca sunt mai mici si nici nu devin lenesi la maturitate ca oportunistii mei.
Si Porcu are dreptate: e posibil sa se dea niste lupte intre scalari si restul pestilor, dar asta depinde si de cat de bine ai plantat acvariul.
|
 |
|
|
MARBO MEDIA:
Telefon: 021 253 08 18 ; 021 253 08 19 ;
Fax: 021 253 08 20
Adresa: Str. Popa Lazar, nr. 5-25, BUCURESTI - ROMANIA
Program: L-V: 9-17
Email: office@marbo-media.ro
Localizare pe harta
|
 |
|
|
Ca sa evitam polemicile si discutiile necontructive si sa nu poluam topicul omului, lasati-o cum a cazut. Poate cineva o sa inteleaga ca pe acest forum nu se alearga dupa rank.
Eu studiez de multa vreme fenomenul CO2 in sump. Din cate stiu eu, sump este un filtru extern folosit pentru acvarii marine. Pentru acvarii de plantate se numeste trickle filter.
Ca sa intru in subiect, CO2 va fi eliminat la aproape orice tip de agitatie a apei. Citeste aici despre unul din testele facute cu trickle filter in diverse situatii.
Mai multe informatii poti afla cautand cu Google "trickle filter for planted tank"
Editat de Lofty: Am pus eu link-ul dorit.
|
 |
|
|
Zebra ( Danio rerio)
Puntius Tetrazona
Chiar daca sunt usor de crescut, nu iti recomand vivipari. Si de altfel o sa fii unul din putini acvaristi care nu au inceput cu vivipari. 
|
 |
|
|
@Porcu: Folosind functia automata de traducere de la Gogu, am gasit pe site-ul catre care ai facut trimitere ca primul articol (sau ultimul de pe pagina 4, depinde cum privesti lucrurile) este exact ce imi trebuie: cum sa indesesc plantele si multe alte chestii interesante.
Merci ca mi-ai deschis ochii! 
|
 |
|
|
Tehnica o stiam  . In primul rand trebuie sa indesesc tufele ca sa le pot taia asa.
Dar pe mine ma interesa in mod special cum arata mai bine o anume planta: in tufe tunse scurt, grupuri mici tunse inalt, etc.
Dar logica mea de inginer imi spune ca o sa imi spuneti ca se tund dupa gustul fiecaruia  . Si totusi gasesc pe undeva recomandari, macar modul de plantare? Adica tufa compacta, tufa mai rara, 2-3 fire, etc... Sau doar experienta conteaza?
Banuiam eu... 
|
 |
|
|
Nu vreau mura in gura, il cunosc destul de bine pe Gogu! Dar poate sa imi zica cineva daca exista pe net, niste recomandari cam cum ar trebui tunse plantele astfel incat sa aibe impact maxim si sa scoata in valoare tot ce e mai bun din ele?
Ca eu tot nu stiu cum sa fac acel peisaj deosebit pentru acvariu  . Am o idee cam cum vreau sa arate, dar nu stiu ce plante as putea sa pun ca sa arate asa cum vreau eu.
In cazul in care raspunsul e  , cred ca o sa imi fac timp sa pun o schita cu varianta mea, poate isi da cineva cu parerea.
De exemplu: am prea multe buturugi in acvariu. Asta nu e rau, dar nici nu pot sa le scot, ca s-au prins deja si anubiasii si microsorium. As putea sa le culc ca sa mai eliberez partea superioara a acvariului?
Partea buna a lucrurilor este ca apa mea e iarasi limpede. Iar scalarii mei depun intr-o veselie. (nu ca ar iesi vreun pui de acolo)
|
 |
|
|
|
Vreau eu incalzitorul de substrat.
As vrea si plante (10 fire Blyxa Japonica) si vreo 50 de creveti, dar nu stiu cum pot intra in posesia lor. Abia saptamana viitoare vine un prieten la constanta. Daca mai poti astepta pana atunci, considera-le luate. Daca nu, ramane doar incalzitorul de substrat.
|
 |
|
|
Porcu wrote:Io zic sa pui Heteranthera in zona de mijloc  . Sau si in zona de mijloc.
Corect!  Si mai pun si niste Blyxa Japonica in zona de mijloc dreapta. Nu? Ca sa fac legatura cu microsorium pteropus-ul de pe buturugi. Inca nu ma plang ca nu vrea microsorium sa creasca, pt ca nu am inceput fertilizarea. Da am timp, nu?
Porcu wrote:
tropikana wrote:Cat despre cryptocorine, nu prea mai am unde sa le pun.
In WC  ?
Pentru ca au crestere prea lenta pentru rabdarea mea, cred ca o sa le pun la vanzari. Asta inseamna WC, nu? 
|
 |
|
|
|
Cred ca o sa renunt la niste echinodorusi din dreapta si o sa pastrez doar unul pe care o sa-l pun mai in fata, sa il scot in valoare. Apoi poate o sa renunt la unul din anubiasi (am congensis si nana) si cred ca o sa mai scot si din buturugi.
Am mai facut rost si de niste Heteranthera Zosterifolia pe care vreau sa il pun in fata, intre Ludwigia si Cabomba.
Mai ramane sa umplu zona de mijloc...
Cat despre cryptocorine, nu prea mai am unde sa le pun.
|
 |
|
|