Porcu wrote:
tropikana wrote:Cat despre cryptocorine, nu prea mai am unde sa le pun.
In WC

?
Intre timp am amenajat un
WC 
, in care am "aruncat" niste plante.
Recipientul este un acvariu din plastic cu capac (pe care nu il folosesc deocamdata), cumparat din Hornbach, 5 litri de apa cu nisip de constructii de 1-2mm.
Plante: Cateva fire de
Cryptocoryne undulatus kasselman,
Lilaeopsis brasiliensis, un fir de
Vallisneria americana care mi-a scapat de donatie, un pui de
Ceratopteris thalictroides (siliquosa) si
Riccia fluitans (o parte sub o sita de inox, restul liber la suprafata).
Lumina este asigurata de o lampa de birou cu brat, bec cu halogen de 25W, 10 ore pe zi. La nivelul asta de iluminare, cu toate ca Riccia aproape ca imi acopera suprafata acvariului, sub sita de inox se vad bule de oxigen de la cealalta Riccia.
Apa o inlocuiesc la o saptamana cu apa din acvariul mare (ca in ala bag si nutrienti). Si cam atat.
Animale : nu am. Probabil ca voi baga un Betta sau niste creveti, daca o sa gasesc ceva ieftin si nepretentios. Doar asa, ca sa miste ceva colorat acolo.
Mie imi place cu arata acesti nano, dar nu am pretentii de la el, in primul rand pentru ca s-a matuit pasticul in timp si au ramas urme pe el (se vede si in poze) si nici nu stiu cum sa fac o buna circulatie a apei fara sa deranjez substratul sau plantele. Am deja o piatra cu o pompa de aer, dar bulele care se sparg la suprafata imi stropesc peretele. Acum Riccia mai atenueaza stropii, dar daca renunt la ea, iar o sa am iar picaturi pe pereti. :-)