[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
co2 intr-un acvariu cu filtru sump  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
roby
Member

IP:

in curind trebuie sa im ajunga acvariul cel nou 135 x45 x 60 iar acesta va avea filtru sump. am tot citit pe internet in legatura introducerea sistemuli co2 in sump si as dori citeva sfaturi din experienta voastra proprie.
unde credeti ca este cel mai bine sa amplasesz sistemul co2.

multumesc
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Scuze dar nu inteleg ce inseamna ---SUMP

Ogar batrin dar.... cu miros fin
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Sump probabil o marca sao poate zis S''c''ump
[Email] [Yahoo!]
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Despre ce inseamna filtru sump s-a vorbit recent aici .

@Fujito: simti nevoia sa te exprimi cu orice pret?

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

daca chiar derajez spuneti-mi
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Fujito wrote:daca chiar derajez spuneti-mi

Imi permit sa-ti raspund eu, poate scapi de urecheala lui Lofty.
Nimeni nu este considerat incomod sau deranjant pe acest forum, atata vreme cat are ceva concret si la obiect de spus. Asa cum probabil ai vazut prin alte topicuri, sunt permise cu destula larghete glumele, chiar daca majoritatea sunt oftopic. Ce sa-i faci, suntem oameni si simtim nevoia sa glumim. Dar uita-te putin la postul tau anterior, si zi-ne unde este gluma. Mai ales ca roby a folosit un termen acvaristic, a carui semnificatie ai fi aflat-o singur chiar si cu un search pe forum, nemaivorbind de gogu.
Faptul asupra caruia ti s-a atras atentia de cateva ori pana acum, este acela ca te grabesti sa raspunzi, chiar daca nu esti tocmai bine informat. Ma dau de gol acum, dar sa sti ca din dorinta de a ajuta, la multe intrebari care se pun pe forum, caut si eu raspuns aici sau pe gogu. Nu este o rusine, si o fac pentru ca stiu unde si ce sa caut, fata de un coleg mult mai nou, care nu stie nici unde sa caute.
Ideea este sa fim pe subiect si sa dam raspunsuri corecte. Ia uite ce am patit io aici. M-am aruncat cu capu inainte, bazat pe o informatie incompleta, sau eronata iar dom' snakefishmike (si nu numai el) m-a adus urgent cu picioarele pe pamant. M-am sintit jignit? Am considerat ca sunt in plus? Nu cred. Scopul acestui forum este altul (ma rog nu-i doar unul ) si trebuie sa fim cu totii constienti de asta.
Arunca un ochi pe semnatura mea si trage singur concluziile.
As vrea ca acest post sa nu te supere, ci sa iti arate ceva.
Numai bine

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
tropikana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ca sa evitam polemicile si discutiile necontructive si sa nu poluam topicul omului, lasati-o cum a cazut. Poate cineva o sa inteleaga ca pe acest forum nu se alearga dupa rank.

Eu studiez de multa vreme fenomenul CO2 in sump. Din cate stiu eu, sump este un filtru extern folosit pentru acvarii marine. Pentru acvarii de plantate se numeste trickle filter.
Ca sa intru in subiect, CO2 va fi eliminat la aproape orice tip de agitatie a apei. Citeste aici despre unul din testele facute cu trickle filter in diverse situatii.
Mai multe informatii poti afla cautand cu Google "trickle filter for planted tank"

Editat de Lofty: Am pus eu link-ul dorit.

DIY addicted
Valea Plangerii
roby
Member

IP:

multumesc pentru raspunsuri, am citit ca in america se numeste si filtru wet/dry .deocamdata inca nu sint lamurit dar mai citesc .probabil ca am sa montez difuzorul de co2 in sump .
multumesc mult
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Daca folosesti un astfel de filtru vei avea un consum foarte mare de CO2.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: