[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Denim
Forum Index » Profile for Denim » Messages posted by Denim
Hmm, As avea loc ca e draperia langa si nu s-ar vedea, dar nush daca mai suporta consoarta sa vada furtune :-)
Hmm, as putea sa-l ascund tot pe birou in spatele cubului, ca oricum ii pun folie neagra la spate; o combinatie buna, acvariu, monitor, deasupra la calculator, ca tot vazusem un Dennerle 20 pocnit la un coleg :-)

Bun, sa zicem ca ar putea fi una din optiuni, ce filtru canistra de la o marca reputabila nu are flux de nenoroceste tot in 20 de litri? :-)

Optiunea 1: dennerle corner + betta?
Optiunea 2: fara filtru + creveti
Optiunea 3: mini canistra externa, betta + creveti?
Heh, as fi zis ca-i cel putin Lightroom

Spatiul meu e foarte limitat, practic il pun pe birou, renunt la boxele mari si-mi pun niste chichinete, ca sa am loc de un mini din asta de 20, un cub de la Dennerle.
Deci minuni gen sump-uri dispar.

Acum sincer sa fiu nici nu stiu daca sa consider ca-mi ajunge spatiul pentru un betta imbellis, sau o femela de betta normal pem culoarea aia mustard nu stiu cum.
Adica sunt tentat sa ma gandesc doar la creveti, avand bio load foarte mic.

M-am gandit si sa incerc sa-l fac pasiv, sa bag niste limnobium (amazon frogbit) ca plutitoare, eventual o chietroaie in mijloc care sa semene a munte cat de cat, si in rest sa umplu peste tot pe unde apuc cu Fissidens moss (ca am auzit ca merge si in pamant, si pe obiecte, trage si din coloana de apa) SAU cu Vallisneria Torta care aparent e foarte mica ( https://www.aquasabi.com/Vallisneria-sp-Torta ), sa fie si usor de tuns cand e cazul.

Nu mai eu stiu cati draci ma luau cand tundeam monte carlo in acvariul vechi de 55 litri, cat trebuia sa dau prin apa pana-l strangeam.

Bine, chiar si in cazul de mai sus, as putea lejer sa arunc un dennerle corner filter, e destul de mic, nici nu face mega flow, si pot arunca niste matrix in el, eventual cu tot cu extensie.

Naiba stie, e mult mai greu in astea mici de facut din rahat bici.
Domnu' Dan, stiu ca ati dat cu multi bani in acvaristica, recomandati unui sarac peasant un top 3 filtre hob pentru un cub de 20 de litri cu latura de 25cm, care sa nu-l nenoroceasca cu flow-ul, si sa nu ma curenteze cum zice colegul
Siii sa nu-mi bage amazon frogbit la fund.
Siiii sa nu-mi manance creveti! Deci sa aiba un intake pe care sa pot pune un burete, ca altfel Tidal35 scria pe mine

EDIT: am gasit si un Aquael FZN-1 de ex, pare decent din filmulete; urat cu spume dar decent. https://www.emag.ro/filtru-extern-pentru-acvariu-aquael-versamax-fzn-1-5905546005197/pd/DPM2B6BBM/
Multam, pare interesant sunsun-ul ala, desi parca-i prea ieftin sa fie decent )
Celelalte mi se par obscen de scumpe
Salutare, fain ce vad, si pentru ca ma pregatesc si eu de un nou experiment, imi permit sa te intreb, cum stai cu biofilmul?
Cand aveam acvariu mai mare aveam fix Tidal 35 si n-am scapat pana nu mi-am luat un skimmer.
Te intreb pentru ca vad darele in ultimele poze.

A 2a intrebare e legata de plante plutitoare, parca ziceai ceva de ele la inceput; ai renuntat din cauza filtrului cascada sau din alte motive?

Spor in continuare.
Cred ca revenim, cu putin noroc!

Au mai aparut ceva noutati la categoria filtre, vreun nanoHOB revolutionar, vreun nano skimmer ceva?

EDIT: Wow, 11 luni a durat de la ultima postare, mai stateam putin si faceam anul )
Arata blana, nu-l tunde
Ai grija cu apa oxigenata, eu am facut nuke la tot ce aveam in acvariu, de la pesti la amano...
Ce frumos vine blyxa aia in spate
Vand Reductor presiune CO2 Dennerle Evolution QUANTUM in garantie la nevertebrate.ro, achizitionat pe 04 aprilie, 2022.
Se vinde cu butelie de unica folosinta Dennerle 1200gr, am luat-o la sfarsit de iulie dar n-am mai apucat sa o folosesc; inainte aveam una de 500gr, si pana sa schimb butelia am desfiindat acvariul...

Ca idee, cea de 500gr m-a tinut aproape 5 luni la un acvariu de 55 litri bine plantat.

Reductorul in sine are tot ce-i trebuie, inclusiv adaptor pentru butelie normala reincarcabila cu filet mare; eu il foloseam cu un difuzor inline de la CO2Art dar merge foarte ok si cu difuzoarele din bazin, cele care se vad si in poze.

Pret reductor + butelie (nou reductorul e 590 lei + butelia 230 lei): 600

Bonus la cump?rarea reductorului + butelie:

- difuzor inline 12/16mm CO2Art
- cele 2 difuzoare mici
- drop checker CO2Art + ce a mai ramas din solutie, mai merge de vreo 2-3 ture

- ~1 litru material filtrare Siporax nefolosit

- JBL PO4 tester apa folosit de 3-4 ori, e ca plin
- JBL Novo Station (pentru hranire)
- JBL Nano Catapa 80% plin

Prefer predare personala in Bucure?ti.
Pret: 600 lei
Eu l-am curatat tot timpul asa, fara probleme:

Pe scurt, lasat sub presiune ca sa nu intre clor in pori, se rezolva algele cat faci un schimb de apa.
Nu mai conteaza... Oricum, multumesc pentru sfaturi.
*******************************************************************************************************************
Partea 1:

Vand lampa acvariu CHIHIROS WRGB II 45 CM LED (45-60 CM, 49 W, 3600 LM) + Chihiros Shade - WRGB II 45
Poate fi controlata prin Bluetooth, se poate seta rasarit/apus, temperatura luminii etc.
Sunt in stare impecabila, cu garantie la aquatia.ro pana pe 12.02.2024.
Pretul include lampa + shades care se vad in pozele 2 si 3; momentan sunt in cutie si nu le-am mai scos pentru poza reala.
Pot trimite si in tara prin curier dar prefer predare personala.
Pretul este FIX.

image image image

*******************************************************************************************************************

Partea 2:

Vand Reductor presiune CO2 Dennerle Evolution QUANTUM in garantie la nevertebrate.ro, achizitionat pe 04 aprilie, 2022.
Se vinde cu butelie de unica folosinta Dennerle 1200gr, am luat-o la sfarsit de iulie dar n-am mai apucat sa o folosesc; inainte aveam una de 500gr, si pana sa schimb butelia am desfiindat acvariul...

Ca idee, cea de 500gr m-a tinut aproape 5 luni la un acvariu de 55 litri bine plantat.

Reductorul in sine are tot ce-i trebuie, inclusiv adaptor pentru butelie normala reincarcabila cu filet mare; eu il foloseam cu un difuzor inline de la CO2Art dar merge foarte ok si cu difuzoarele din bazin, cele care se vad si in poze.

Pret reductor + butelie (nou reductorul e 590 lei + butelia 230 lei): 600

Diverse de vanzare:

- difuzor inline 12/16mm CO2Art: 99 lei
- cele 2 difuzoare mici: 20 lei / bucata
- drop checker CO2Art + ce a mai ramas din solutie, mai merge de vreo 2-3 ture: 40 lei

- ~1 litru material filtrare Siporax nefolosit: 35 lei

- JBL PO4 tester apa folosit de 3-4 ori, e ca plin: 20 lei
- JBL Novo Station (pentru hranire): 10 lei
- JBL Nano Catapa 80% plin: 15 lei
- termometru: 5 lei

- Tropica Premium Nutrition: 35 lei
- JBL NPK macro (~150 ml ramasi): 15 lei
- JBL ProScan teste apa (mai sunt vreo 11 teste) + cartela de referinta: 10 lei
- Easylife Aquamaker (aproape plin) + Algexit (~60%) + Easycarbo (aproape gol) + JBL AquariumStarter (bacterii ciclare): 25 lei

- Automat de hran? Eheim 3581 - 100 lei

Prefer predare personala in Bucuresti; pentru cine ia TOTUL pretul este de 700 de lei.

Se poate face un pret special pentru cine ambele parti.

image image image

image image image image image image
image

Vorbesti de siporax normal sau de mini? Ca normalul stiu ca nu intra
Nu vreau doar creveti, tre' sa fie si un peste pe acolo

Iar lemne nu vreau neam, o sa fie ca si pana acum hardscape doar piatra, si am deja mare parte din scenariu in cap, dar il modific constant

Ma uit si la filtrul Dennerle Corner Filter, are o varianta in care poti sa schimbi gunoiul de fleece cu care vine cu un container cu material gen mini siporax etc, plus o protectie de shrimps, 99% aia va fi varianta castigatoare.
Intrebare, de ce postarile mele din vanzari sunt blocate din start, pe cand la a ta se pot adauga comentarii? :-)
Prea mari, inclusiv ce-am zis eu mai sus; am hotarat ca o sa merg pe 20l sa vad ce iese; probabil raman la Pat Mini standard, fara extra chestii; mai sap...
Hmm, sau poate un EHEIM aquaCorner 60 - pare ok la flow, sunt curios cat de silentios e daca a folosit cineva.
@alinutz80

Am vazut niste customizari interesante, pat mini cu filtru dublu, gen asa: https://www.youtube.com/watch?v=Vuizx5DaI5k
Totusi mi se pare foarte puternic flow-ul pentru un nano de 20-30 litri cu betta; ai avea cum sa-mi arati flow-ul la minim?
Din motive de spatiu si nevasta se inchide
Cred ca lucrez la un nano de 20-30 litri, vedem ce iese...

Forum Index » Profile for Denim » Messages posted by Denim
Go to: