Interesant, vad ca ziceai acolo la un moment dat de Tidal 35, asta aveam eu inainte (inca il am prin debara), e foarte ok, reglabil la debit si silentios, nu-l auzi, dar e foarte mare si varianta de 35 n-are teava pe care sa poti pune burete, implicit e mancator de creveti. Singura problema pe care o vad cu HoB in momentul asta (desi le-as prefera) e ca eu vreau si plante de suprafata, si as vrea o solutie estetica... Cand aveam Tidal-ul am incercat cu salvinia si red root floater si chiar cu flow-ul pus pe minim mi le invartea de le lua mama naibii, apoi mai veneau si crevetii pe ele si le trageau la fund
Also, iti faceai griji la pene de curent, Tidal-ul e printre putinele care n-are probleme cu asta, pentru ca-i pompa in apa, iar cand se opreste apa ramane in el.
Vezi ca am dat un edit, daca vrei sa adaugi ceva Ah, nu intra creveti in filtru prin laterale? Eu cand am desfacut Eheim-ul am gasit vreo 2 portocalii traind in filtru, cine stie de cat timp.
Intre timp trecusem pe Reductor presiune CO2 Dennerle Evolution QUANTUM + butelie de unica folosinta de 500gr care m-a tinut 5 luni fara vreo 3 zile, iar de vreo sapt am trecut pe cea de 1200gr tot asa. Nu ma mai stresez cu bum bum la reincarcare, iar reductorul e cum se zice tzatza de matza :-)
Echipament:
- acvariu Dennerle Nano Scaper's 55l (45*36*34)
- Eheim eXperiance 150
- Reactor/difuzor CO2 inline
- Lampa LED Chihiros WRGB II 45cm (3600 lm)
- una alta pe drum (in/out/furtun neverde )
Plante:
- monte carlo (cu scop de carpeta)
- crypto balansae
- staurogyne repens
- am pastrat cam jumatate din apa veche intr-o galeata, in care au stat si vietatile cat timp a decurs toata tarasenia.
- urmeaza sa pun si CO2-ul inline si drop checker-ul, momentan e pe difuzor clasic.
- filtrul sta putin sub jumate momentan.
- lumina: 6 ore total / max 70% / 2h rasarit + 2h apus
Legat de schimburile de apa: am pastrat tot solul vechi la care am mai adaugat 3 litri, plus filtrul deja ciclat (si apa din el), plus vreo 15 litri de apa din vechi.
dandumitru daca arunci un ochi si pe aici, dincolo imi facusei niste recomandari pentru stabilizare, cu schimburi la 3 saptamani, se mai aplica si aici sau schimb mai des tinand cont de schimbarile de mai sus?
La capitolul fertilizare, ar trebui mai rar acum la inceput? Sunt mult mai putine plante.
Sau raman la 1 pompa de Tropica Premium si 1 pompa de JBL NPK la schimbul de apa?
PS: Naiba m-a pus sa iau acvariu cu marginile rotunjite, sa rada GSA-ul de mine cand curat.
Am pus quote sa se vada pozele alea de before.
Si acum atasez o poza cu after...
Si un video...
BBA-ul e pe moarte dupa cum se vede unde e in curs de albire, am fost plecat 2 sapt in concediu si m-a asteptat surpriza frumoasa
Hai ca m-ati injurat vreunul, azi am reusit sa vars o galeata de 10 litri de apa in sufragerie Daca scap de nevasta care ma pune sa scot totul la vanzare poate rezolv si cu KH-ul
Bayek da, e de la sol, te duce pana la un minim 6 Ph, si da, este motivul pentru care n-am neritine.
Naiba stie cat ii ia sa devina inert, am jumate de 1 an, jumate abia pus acum 2-3 luni.
Intre timp am din nou CO2 stabil via butelie.
In trecut am mai incercat cu JBL PH Plus dar n-a facut mare lucru sincer sa fiu, ma gandeam la JBL Aquadur de data asta, sau poate alte alternative daca aveti vreo recomandare.
flo77, am si eu alge sub forma GSA-ul omniprezent dar pe ala il curat cu spor cu lama, si mi-a aparut din nou BBA cat n-am avut butelie de CO2, acum vad ca a inceput sa se albeasca de cand am pus iar, poate moare si dispare.
Cat ai bagat tu lumina pe zi? Eu acum am 8h care includ 2h apus 2h rasarit si cu intensitatea la un 70% maxim adica vreo 2500 lumeni.
In continuare vad probleme cu KH-ul, imi scade in prostie intre schimburile de apa.
Daca GH ramane la un minim de 4, KH-ul imi ajunge uneori si la zero.
La robinet am in jur de 7 KH si 6 GH.
Sa fie de la solul Amazonia care scade PH-ul si odata cu el si duritatea? Ar trebui sa-mi fac probleme, sa iau ceva gen JBL Aquadur sau sa-mi vad de treaba?
PH-ul in sine e relativ stabil, oscileaza intre 6.2-6.6.