| Message |
|
|
Hybrid wrote:Momentan incerc sa scap de bale asa ca am ras si din lumina; am urcat pana la urma la 3 si 3 ore cu 2 ore pauza intre ele. Oricum e in sufragerie deci mai intra si lumina "chioara" de la becuri, TV etc.
Foloseste cineva pe aici sterilizator UV, gen Twinstar Nano sau ceva de genul? Ma bate un gand daca nu-si revine acvariul, azi iar l-am curatat.
PS: What causes white algae?
White algae is caused by the very same conditions that cause all other types of fish tank algae to grow. The conditions are excessive lighting, excess nutrients, and warm water.
1. Excessive lighting
Light is the main energy source for algae. Without light, algae cannot grow. They cannot bloom. Many aquarists usually illuminate their aquariums with some sort of aquarium lighting to see their fish and the aquascape they have built more clearly. While this is totally fine, many usually overdo it by not switching off their aquarium lighting.
Aquarium lighting needs to be done in such a limited way that it does not promote the growth of algae. Alternatively, traditional aquarium lighting fixtures can be replaced by modern ones that are specially made not to grow algae.
2. Excess nutrients
Algae eat nutrients from toxic detritus, decaying debris, fish waste, and food waste. If these nutrients become excess in the water, algae will have plenty of food to eat and to multiply. This can lead to a serious infestation.
The nutrients can become excess when you give your fish too much food and part of it goes uneaten, when there is too much debris and detritus in your tank, and when you do not clean and maintain your tank regularly.
3. Warm water
Algae only breed and flourish in warm temperatures. Most people have water heaters to keep their tanks warm during cold weather. This may be good for your fish if it is a tropical fish but it is also good for algae and it promotes their growth.
As you can see from the above points, a combination of excessive lighting, excess nutrients and warm water can cause an algal bloom. It can cause white algae to spread throughout your tank.
Deci avem asa:
1 - nu stiu daca sa zic bifat sau nu, tin 3 ore cu 3 ore la 50% din intensitatea de 1400 lumeni.
2 - dap, triplu bifat; tot timpul ramane mizerie oricat as strange; inca caut o mancare care sa fie mancata de toti pestii si care sa nu ramana; indiferent cat pun si incerc sa strang cu minciogul se imprastie si ramane.
3 - nu cred ca se aplica, am cam 24 de grade dar n-am mai bagat incalzitorul
|
 |
|
|
|
Ok, bagam si carbo atunci; Seachem Excel?
Presupun ca testez si apa pentru NPK periodic nu? Daca da, ai gasit vreun set de test all in one, sau trebuie sa iau separate pentru fiecare element?
EDIT: Acum am vazut ca cel de la Dennerle are si carbon, mai pui si separat? Cel de la Masterline specifica explicit ca recomanda combinatia cu carbo de la ei.
|
 |
|
|
Am cam asa:
Eleocharis parvula/pusilla
Cryptocoryne Wendtii Green
Limnophila Hippuridoides
Vallisneria americana Asiatica
*Ma gandeam sa mai cumpar niste Echinodorus grisebachii Bleherae.
Cat despre lene, e mare, prefer varianta all-in-one si eu. La carbon lichid as prefera sa nu ma bag daca pot evita. Dar daca avantajele sunt destule cat sa-mi compenseze lenea ma bag si la din astea
|
 |
|
|
|
Pai, nu pun fertilizanti...
Am luat substrat ADA Amazonia care avea si niste granule care chipurile ar fi fix pentru asta.
Sa fertilizez suplimentar? Daca da, recomandari cu ce? Sa merg pe Seachem?
|
 |
|
|
|
Momentan incerc sa scap de bale asa ca am ras si din lumina; am urcat pana la urma la 3 si 3 ore cu 2 ore pauza intre ele. Oricum e in sufragerie deci mai intra si lumina "chioara" de la becuri, TV etc.
|
 |
|
|
Ieri m-am apucat sa scot tot din acvariu si sa curat de bale, pietre plante etc.
Am avut o surpriza placuta sa vad fugind prin apa 2 creveti amano (pe unul l-am gasit pe jos intr-o dimineata) si chiar si primul crevete alb cu rosu  Nu mi-a venit sa cred cand l-am vazut pe cel mic, credeam ca e de mult mancat de filtru
In orice caz, am dat si comanda de Seachem Pristine, mi-am schimbat programul de lumina (11:00-13:00 si 15:00-17:00), acu ramane sa vedem ce iese.
|
 |
|
|
Poate n-am luat ce trebuie, am un din asta: https://www.emag.ro/accesoriu-curatare-jbl-aqua-in-out-complete-set-4014162614308/pd/DPW4JBBBM/
Insa chiar cu apa data la maxim nu are destul putere sa traga.
Poate trebuie sa schimb procedura, sunt deschis la sugestii
Are rost sa dau banii pe asa ceva? https://www.hornbach.ro/shop/Aspirator-de-namol-EHEIM/3809145/produs.html
Sau e mai simplu sa iau un banal furtun normal si o galeata?
|
 |
|
|
Hybrid wrote:E o lingurita minuscula, incap in ea cam 2 gamalii de chibrit, dar am bagat la cap, voi da mult mult mai putin pana se obisnuiesc.
Si despre balele albe? Am filmat aici: https://youtu.be/BndGAzQg454
Si totusi cum scap de balele astea?...
Schimb cam 40% din apa zilnic, insa furtunul nu trage balele. Sa dau mai multa lumina sau mai putina lumina? Momentan am program 10:00-12:00 si 17:00-23:00.
Nici plantele nu par foarte incantate.
PS: Un crevete l-am vazut ascuns intr-o gaura dupa vreo 20 de minute de uitat :O
|
 |
|
|
Incredibil, iar mi-au disparut crevetii :O
Aseara vedeam doar 2 din 3, apoi l-am gasit si pe al 3-lea ascuns pe filtru.
Dimineata cat m-am uitat trecator am vazut doar unul, iar acum nu mai vad niciunul.
Pe jos nu-i nimic ca m-am uitat cu lanterna, in filtru nu-i nimic, intr-o "pestera" cat pot vedea cu lanterna nu-i nimic. WTF, doar nu i-au mancat pestii, ca sunt cam de aceeasi marime, plus ca ma gandesc ca gaseam macar un rest de schelet
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Daca gasesti, sa-mi zici si mie unde 
La Coralis are.
|
 |
|
|
|
Un tel nobil as putea spune, foamea te invata. Am vazut unul din ei ca ciugulea de pe jos in seara asta; cine stie, pana maine poate nu mai ramane nimic.
|
 |
|
|
Gata, am reparat
Maine cred ca ma apuc sa-mi caut 2 amano; babalaii astia de pesti cat vad ca pluteste mancarea in jos mananca ca disperatii, apoi nu o mai baga in seama; indiferent cat de putin pun tot ajunge pe fundul apei, si cum n-as vrea sa stau sa aspir dupa fiecare masa...
|
 |
|
|
Ei, mie nu-mi chiar culca plantele, desi le flutura un pic 
|
 |
|
|
Voila, filmulet cu Tidal 35 la minim vs maxim: https://www.youtube.com/watch?v=CfAwM0fs2Oo
Am luat si 3 neritine, mai scumpi decat cardinalii  (da, ma refer la cardinal tetra - n-am putut scapa de gura nevestei si a copilului)
Acum am vazut ca atunci cand scriu de pe telefon baga diacritice si iese o ciuperca...
Voi incerca cu schimburi mai dese si filtrul dat mai tare, sa vedem ce se intampla.
|
 |
|
|
Pai, nu cred ca am loc sa bag atâ?ia pe?ti în acvariu de 55 litri
La personal administrativ ma gândisem ini?ial la 6 oto îns? m? gândeam c? 2-3 melci (la nerite ma gândeam ?i eu) bun? sunt mai pu?in preten?io?i ?i eventual îmi r?mâne loc de înc? 6-8 espei rasbora sau înc? 6 cardinali.
Tidal-ul l-am luat de pe www.greenaqua.hu c?ci la noi nu l-am g?sit în stoc.
|
 |
|
|
|
E un Seachem Tidal 35 dat la minim, când ajung acas? fac un filmule?, îns? nu pare sa aib? probleme cu fluxul.
Nu îl las la maxim c?ci îmi fac griji sa nu obosesc pe?tii.
|
 |
|
|
Posibil sa fie prea multe aditii de bacterii, am mai pus ieri JBL Denitrol inainte sa bag pestii.
Oare rezolv cu melci din specia nerite? Oricum am nevoie de ceva sa manance mancarea cazuta pe jos.
PS: Din pacate crevetele a disparut, pe jos nu e deci posibil sa fi intrat in filtru 
|
 |
|
|
E o lingurita minuscula, incap in ea cam 2 gamalii de chibrit, dar am bagat la cap, voi da mult mult mai putin pana se obisnuiesc.
Si despre balele albe? Am filmat aici: https://youtu.be/BndGAzQg454
|
 |
|
|
|
Pai nu prea mananca, poate un 30% sper sa nu moara de foame pana gasesc altceva...
|
 |
|
|
|
Si inca o intrebare, aparent vin la pachet...
Am luat 6 cardinali azi (la aclimatizare am vazut ca am si un calator clandestin, un Crystal Red Shrimp, de care mi-a fost mila si l-am luat si pe el in acvariu), le-am dat 2 cupe de Dennerle Nano Gran - au mancat dar s-a si imprastiat o gramada si mi s-a imputit instant apa de m-am apucat sa fac schimb la 11 noaptea...
Ma gandesc sa iau alta mancare care eventual sa pluteasca, sa opresc filtrul cat le dau sa manance apoi sa strang ce ramane ca sa nu se mai imputa, aveti vreo recomandare, sau fac eu ceva gresit?
|
 |
|
|