| Message |
|
|
@koala tu ejti d astept de fel  si ca sa nu le scot din acvariu pot sa pun chiar reefbond a+b peste ele. Ideea e buna, insa tre sa scot matele afara din acvariu si mi-e lene.
@blue mi-ai mai zis, si ti-am mai raspuns, nu vreau negru/alb vreau jeg organic, alge,cacati,coralina. In cel mai rau caz o placuta cum spui tu insa presarata cu "natura" cum zice koala
@danielsan - vedem boss, nu zic nu la nimic moka 
|
 |
|
|
Azi cica se fac doua luni de cand am pesti sau ceva  Coralina intarzie sa apara pe geamul din spate, de fapt geamul din spate este cel mai curat ca pe celelalte tot am alge,pete,chestii.
Toate pietrele au prins o nuanta rosiatica, ca un vin rose.
Caut o bucata de piatra vie gen plate cu care sa acopar tevile de pe de jos. Mi-am propus sa bag si 1L de seachem denitratre la picatura intr-o sticla de plastic si dupa urmeaza melci si pesti
|
 |
|
|
|
Ca sa nu faci mult nisip in apa, toarna stratul de nisip si destula apa cat sa-l acopere si lasa-l sa se aseze. Restul de apa poti s-o torni peste o farfurie (adica sa pice apa direct peste nisip)
|
 |
|
|
Momentan, gol, arata bine 
|
 |
|
|
Arata foarte misto, blanos asa ... intr-un mare fel  )
Aaaa, era sa uit, de ieri i se tot plimba anemona prin acvariu ... ieri a dozat kent marine purple tech. E inchisa toata si se tot misca, si de azi dimineata s-a mutat. Vrea taiata? 
|
 |
|
|
Ce corali sunt astia de seamana cu milka dar sunt mai pletosi?

|
 |
|
|
|
Diatomele dispar in vreo 2-3 saptamani, eu am tinut lumina blana.
|
 |
|
|
... de placere
Teste de apa: Nitrati intre 5 si 10ppm, Calciu 400-420, KH 6
|
 |
|
|
N-ai vrut gradina sarata ca iti plac ramele, imi e totul clar acum 
|
 |
|
|
Nu este rentabil pentru ca este mai ieftin sa folosesti un racitor pe freon decat combinatia cu apa evaporata si dezumidificator.
Dezumidificatorul electric raceste aerul ca sa poata scoate apa din el, pe urma il incalzeste ca sa fie la aceeasi temperatura la care era.
Nu spun ca nu e bun la casa omului, insa pentru scopul nostru simplu mai bine racesti direct apa.
Asa, si un aer conditionat e bun 
|
 |
|
|
Cel electric nu este rentabil, iar la cele pasive nu am apucat sa fac un calcul
Pana acum, de departe, cea mai ieftina metoda de racire este asta cu evaporatul ca te costa in mare parte apa de osmoza.
|
 |
|
|
|
Eu am un vent de 120 care bate destul si merge nonstop, problema e atunci cand se pun rufe la uscat pe balcon (acvariul este in bucatarie si am usa inspre balcon) si din cauza umezelii nu se mai evapora apa corespunzator, in rest "onorabil" m-as descurca si eu ca nu sare de 26.5 (acu e 26 de ex).
|
 |
|
|
koala wrote:
- daca faci "pereti" si pui burete intre ei, o sa ajungi tot in situatia de acum... de ce sa te complici?
Merg pe mana ta pentru 1-2-3 luni, daca zici ca oricum trece detritusul si de buretele respectiv  Ma gandeam ca am de aspirat un compartiment mai mic, cel in care sta buretele.
koala wrote:
A doua la mana, racirea...
Perfect constient ca imi modifica salinitatea, de aia nici nu torn a prost, am masurat cata apa da instalatia de ato la un "switch" si cam atat ii pun si eu cuburi.
Varianta cu sticla imi suradea si mie numai ca mi-e lene sa o sterg de geata formata pe dinafara inainte s-o bag in sump 
|
 |
|
|
Dupa ce am aspirat sump-ul (inca as mai avea ce sa scot) si am pus buretelul ala, azi nitratii sunt iar la 5ppm
|
 |
|
|
|
Daca iti calci pe inima si faci cum ti-a propus tatal tau o sa castigi "puncte de fidelitate" si mai departe o sa-l poti santaja emotional si financiar pe baza simplului motiv ca-i asculti si pui in practica ideile.
|
 |
|
|
|
La leduri de 1W ar trebui sa-i mearga pasiv. Nu stiu cat "da in ele" ca n-are surse de curent constant.
|
 |
|
|
Ti-ai marit bazinul? Ca pestii aia sunt de 500L Acanthurus glaucopareius(nigricans) respectiv 250L Centropyge loricolus .
La alga trebuie sa belesti ochii ca sa nu ... 
|
 |
|
|
|
Algele "ie" bune amandoua de tinut in acvariu. Insa Caulerpa aia are tendinta de "inmultire sexuata" si face buba la acvariu. Nu stiu daca e cazul fix si pentru specia asta a ta, citeste ceva pe net, cu siguranta gasesti informatii. Ideea de baza este ca ajuta ca macroalga insa este periculoasa. Cea rosie e mai dezirabila.
|
 |
|
|
|
Din ce am inteles tomentosusul mananca aproape de fiecare data, crevetii sunt hit or miss cum ai norocul.
|
 |
|
|
Ala initial e prea inalt, e din ultraclara de 8, plm, ala merge de display undeva. Asta e din sticla de 6 taiata cu diamantu si lipita pe genunchi
Ideea era ca decat sa scot apa din asta si sa stau 1-2 zile sa treaca toxicu' imi e mai la indemana sa fac unul nou. JBL Haru ala e scump si putin si nu zice daca e toxic sau nu.
|
 |
|
|