| Message |
|
|
|
Pozii in general nu rezista in acvariu, ca sunt mancati, alergati, n-au unde sa se ascunda, ii papa skimmeru, pompa de recirculare, etc. Eu las geamurile asa ca pestii inca mai ciugule de pe ele, vb de 2 geamuri care se vad, ca 2 oricum nu le sterg. Si ca tot am luat 2 melci sunt curios daca mananca si aia ce e pe geamuri ... unu (Tectus) s-a lipit de o piatra si al doi-lea (Strombus) s-a ingropat jumate in nisip dupa ce a fost alergat de hermit.
|
 |
|
|
Da, il sterg asa cate putin in fiecare zi  ))
Acu 2 secunde primul hermit (cu picioare negre/rosii) tragea de fightning conch snail  I-am despartit si nenea melcu a scos efectiv un picior cu care a inceput sa fuga prin acvariu  Hermitul l-am pus langa niste cochilii goale sa-si aleaga din alea, plm.
Toti pestii cum i-am bagat au inceput sa se cace, de parca in punga ii retinea ceva
De mancare mananca, mai putin demoazela cu coada galbena si goby-ul galben care inca nu stiu de ce nu s-a intalnit cu pistolarul. Pistolarul e cuminte, inca n-a puscat pe nimeni, si-a facut repede o gaura langa o conducta d-aia golasa si a incremenit acolo. Goby-ul se tot duce sus-jos pe langa un colt de acvariu.
Am pus si-un montipora plate cu o tona de adeziv in punctul cel mai de sus al pietrei (stau cu lumina la 25% inca), nu stiu daca am pus-o cu fata care trebuie in sus  (in jos e alb, in sus maroniu).
|
 |
|
|
Da ma, ca imi speriai pestii.  )
Observati si oferiti o solutie pentru nisipul lipsa din coltul dreapta fata 
|
 |
|
|
In caz ca nu stiati cum arata strada mea cand imi astept vietuitoarele

|
 |
|
|
|
Iesirea din controller o legi la intrarea pwm de la sursa ledurilor. Sau mai bine arata-ne ce ai ca pana acum am vazut o sursa si un jarduino
|
 |
|
|
Coralina, desi atragatoare, necesita calciu si se curata greu. Adica eu as lasa doar pe spate. Poti sa lasi si pe laterale sa nu zici ca nu ti-ai facut damblaua, atata timp cat o cureti inainte sa fie super greu de curatat.
Coralina e ca Xenia si GSP-ul, arata bine, toti vrem la inceput, cand se umple bazinul se lasa cu donatii. 
|
 |
|
|
E misto sa ai acvariu mare, ai posibilitati. Cu pesti mici poti sa ai bancuri de pesti, de exemplu poti baga 6 chromishi fara nici un stres si imi imaginez ca vor oferi un spectacol pe cinste. Poti avea si specimente teritoriale ca au unde sa stea. Per total parca un bazin cu multi pesti pare mai mult a ecosistem decat a "peste intr-un borcan".
Pe de alta parte si ciortanii sunt spectaculosi, insa decat sa tin 5 pesti mari mai bine tin 20mici 
|
 |
|
|
Am masurat azi nitratii si din apa si la iesirea din reactor si pt ca n-am vazut nici o diferenta am pus 4ml de nopox(ms shpavelescu) direct in reactor.
Am masurat si calciu ~450 si kH ~6 , mi-am luat o solutie de alkalinitate, bicarbonatul de la dr oetker se depunea pe dop, o sa pun maine dimineata ca sa nu scada ph-ul prea mult.
Am incercat si tunze magnet-ul minune-versiunea nano. Eu am geam de 8 si tine destul de bine, curata f bine, din pacate insa n-am putut sa curat mai mult de juma de geam ca am si imbacsit apa in acvariu
In rest, bine, sanatos, mi-am comandat 2 chromisi verzi-albastrui, inca un pagur, 1 tectus, 1 strombus, un goby galben+pistolar 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Mie imi place steaua serpent si penatul rosu 
|
 |
|
|
Nu pot boss ca-s operat  ))))
|
 |
|
|
Numai tu ma intelegi  Ca sa inec supararea am balotat niste gogosi,langosi,plm si-am lins o bere. Acu stau fortat in pat, mi-e greu...
|
 |
|
|
Multumesc Laurentiu, al meu este asemanator in sensul ca apa ajunge la fundul sticlei si iese pe deasupra la picatura, nu am un sistem inchis care sa vanture apa, cum era si reactorul shubilian.
Azi am zis ca-s vrednic si m-am apucat sa aspir niste alge de pe geam cu o mini pompa de apa, si cum dadeam eu asa de zor din brate am reusit sa daram ventilatorul de racire in acvariu.
Dupa ce mi-am facut de cap cu algele am mutat si pompele de recirculare a.i. sa bata amandoua pe geamul din fata, cat de cat. La scurt timp am observat cum xenia mai avea putin si-si lua zborul de pe piatra.
Dupa aia am zis ca tre sa gasesc alt ventilator sa raceasca apa si cum mie imi plac alea delta, de nu se opresc cand bagi degetu in ele, am reusit cumva sa-mi belesc un deget.
Ranit si-n orgoliu si la propriu am zis sa ma intind putin ca atipise dragonasul si era liniste. In 2 minute ma suna Pavelescu ca nustiu ce plm servere luni mutat.
Acu va scriu cu drag ca s-a trezit dragonasul si nu ma mai pot intinde.

|
 |
|
|
Io-l si vad,la o adica, pe shpavelescu parapantist 
|
 |
|
|
|
Le-am dat niste alge nori astazi, inafara de crevete care le-ar fi mancat pe toate, pestii nu le-au acordat mare interes.
|
 |
|
|
Teava aia ajunge la fundul sticlei, mi-e greu acu sa pun presetupa, insa nu voi dezamagi. 
|
 |
|
|
@blue am pus peste furtunul subtire un furtun mai gros
@koala, le numar, desi curg cam repejor. Am vazut ca-mi dadea apa la imbinarea capac teava, s-a remediat 
|
 |
|
|
|
Daca bagi domnisoarele dupa ce se acomodeaza chromisii ar trebui sa fie ok - din ce-am citit.
|
 |
|
|
 Multumesc mare boier!
|
 |
|
|
@um Am avut 8 creveti de marea neagra, dintre ei erau si ceva cu pui. Acum am un cleaner shrimp.
@koala Da domn-le, asa da
Una la mana: mai reduc din flow?
Doi la mana: mi-am luat, nu stiu de ce, fiole de bioptim/biodigest/reefbooster. Ce fac cu ele? Le pun peste denitrate-ul asta? Le pun sump la oha? Le pun in pompa de valuri? Nu le pun deloc? 
|
 |
|
|