[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: darthradu
Forum Index » Profile for darthradu » Messages posted by darthradu
Dragii mei, sa zicem ca-mi vine mintea la cap si vreau sa lipesc geamuri in sump ca sa compartimentez skimmerul cumsecade:
Tre sa scot apa din sump sau merge si asa?
Cat timp e toxic pt pesti?

Sau fac alt sump ?
Pe care mai bine o inlocuiesti cu un sifon, depinde de zgomot.
Pai e caldura mare moncher, plm 27.5 grade in display
Ba da, pun apa de osmoza la inghetat, ori cubulete ori in pahare de plastic. La 27 grade pun in sump, nu raceste foarte tare, maxim un 0.5 Celsius plm, daca pot de ce sa nu incerc sa am grija de ei...
"Provizoriu" am taiat din bidon in partea dreapta si am infipt un burete acolo.
image
Daca nu ai caca prin sump cum am eu faci bine, la mine e cu mutere ca nu am treceri intre compartimente
ce se impute mai greu, buretele ala albastru sau filter floss ?
Ca sa-mi intelegeti ingrijorarile, e de speriat ca 3 pesti se caca atat Ceva e deficitar si vreau sa remediez.

Salut, sunt aproape interesat
Ne-am intalnit cumva la benzinarie la Miorita pt vietati grecia?
Piatra se poate vedea pe viu inainte? Care e provenienta ei ?
Boss, inafara de 5cm patrati de alge pe un geam lateral, pe care incerc sa le aspir saptamanal, nu vad alte alge rele. (ma rog, furtunele de retur au inceput sa prinda un verzui pe interior)
Ma enerveaza ca se depunde detritus la greu in sump, pe fund, pompa, incalzitor, in overflow, etc. Ma asteptam sa traga mai mult skimmer-ul, sa nu am nevoie de filtrare mecanica.
Ma enerveaza ca a inceput xenia sa pulseze si ca am masurat dupa mult timp nitrati in jurul valorii de 10ppm (da stiu, e ok si asa, insa pana acum aveam ~5ppm). Poate ca au rascolit prea mult pompele de valuri nisipul, insa nu o sa-mi dau seama de asta decat peste vreo 2 saptamani.
Eu nu vreau sa incep sa arunc cu pesti in el, as pune atatia pesti cat sa le dau un cub congelat de mancare / zi , jumate dimineata, jumate seara (ca mi-e lene sa le tai ). Mno, la cati pesti ajunge un cub d-ala ?
koala wrote:
Pe scurt, bazinul "incepe" sa aiba viata lui "biologica"... pietrele se populeaza, bacteriile isi fac loc, algele isi stabilesc ierarhia.
Sa nu scapi situatia de sub control!

Baieti, e timpul sa "dati din casa", mi-a bagat koala mortu-n casa si nu mai dorm de atunci de frica sa nu-l scap de sub control
Eu rad, dar sunt serios ... stiu ca imi mai trebuiesc multe, sau poate nu, insa ce sa mai fac sa fie bine ca sa nu fie rau ? Adica al batran ma bate la cap ca vrea minim 10 pesti, eu stiu ca am nitratii aproape de 10 help
Dupa schimbul de apa la fel de repede scade kh-ul?
Ai ajuns pana la urma la matrix, sa-l folosesti cu folos ))) Nu-mi dau seama ce acvariu ai, dar presupun ca e de apa dulce, neinteresant
Ba, eu vreau niste matrix )))
Multumesc frumos!
Euphyllia de la tine
Se misca ))

Tre sa iei si cealalta piatra ca pare golas asa

Prin petshop p-acolo nu gasesti chestii interesante de adus? Te lasa cu ele in aveon?
Nu seamana cu flatworms, seamana cu niste pozi ceva, mai papa pestii din ei ocazional. Am observat si un melc minuscul de vreo 3-4 mm, rotund, alb cu pete negre sau asemanator.
Problema nu sunt ei in sine ci motivul existentei lor, se pare ca sunt prea multi nutrienti in apa - pulseaza si xeniile...plm
Pai are sump in cabinet, dar cabinetul nu e gata si sumpul nu a vazut apa.
Sunt peste tot, si in sump, si in overflow
image image image

Forum Index » Profile for darthradu » Messages posted by darthradu
Go to: