[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Frumos domne, ce sa zic, spor la treaba. Cat despre 3 neoane de 24w in nici un caz. Daca te hotarasti la 2x24, pune-le special pentru plante, poate bagi si un gazon mai tarziu. Frumos si filmuletul, dar hai cu lumina aia mai repede ca se duce bomba .
Nu le schimbi asa des, eu folosesc asa ceva de vreun an fara nici o problema, si au costat vreo 11 lei. Cu siguranta vor mai tine .
Daca nu ajunge lumina la baza, la mine asa s-a intamplat, au inceput sa putrezeasca radacinile, frunzele fiind in totalitate verzi, crescute ok. Am vazut ca ai metal halide, dar daca sunt umbritte de altceva si nu ajunge lumina la ele, tot se topesc. Cat despre plantarea lor in buchet, nu conteaza, in mod normal se dezvolta, valisneria se inmulteste repede si des, asa s-a intamplat la mine. Si la alte plante se poate intampla se se topeasca tulpinile dar si radacinile din cauza lipsei de lumina.
Daca le-ar face rau prea multa lumina, altele ar fi rezultatele, nicidecum putrezirea radacinilor sau a tulpinei.
Daca este valisneria cea cu probleme, cu siguranta se topeste de la lumina.
Probabil lipsa luminii este cauza, parerea mea, nu patrunde.
Salut. Cu ce verifici ph'ul, cu sonda? Poate trebuie recalibrata. Nu cred ca ar scadea atat peste noapte ph'ul, mai ales ca co2 nu merge noaptea. Poate ar fi bine sa vezi si daca electrovalva mai functioneaza la parametrii normali, poate nu mai inchide si de aceea a scazut ph'ul atat, dar posibil sa reactioneze pestii daca era asa.
Sunshine bagi sare cumva?
la acvariul tau de 360, poti baga linistit inca un tub de 54w, chiar 2 lejer. Totul este sa le poti aprinde separat la nevoie. Si daca adaugi lumina, cred ca cele 2 coolday sunt suficiente, cauta neoane "cu dedicatie " pentru plante.
Foarte bine a punctat stefan despre plantele cu frunze mari si late, desi sunt niste plante superbe nu isi au locul acolo.
Cranga aia trebuie intai sa-ti placa tie, iar despre lumina, mai da o data detaliile legate de lumina.
Salut. Daca va merge filtrul , cu siguranta nu iti vor muri bacteriile. Datorita faptului ca o mare parte din bacterii sunt si in substarat, vei avea o oarecare problema, dar nu vei face ciclarea de la inceput. Apa ai putea sa o schimbi pe toata, daca nu ar fi ph'ul, din cauza asta se pastreaza apa, nu pentru ca stau bacteriile acolo. Intradevar vei putea sa bagi niste bacterii, dar nu neaparat. Tine totul din schimburi de apa, verifici valoarea nh3/nh4 ,no2 si no3.
E hai ca nu suntem la o lectie deschisa la chimie, nici ca mi-as mai dori. Intradevar putina diplomatie in exprimare nu strica, totusi te adresezi unei comunitati din care vrei sa faci parte, la care ti-ai ales personal sa aderi. Tinand cont ca ne apropiem de luna decembrie, va invit sa va faceti cadou o strangere de mana, asa ne sta bine. Cu stima, Narcis.
Cheile dobrogei se cheama topicul, il gasesti la rubrica aquascaping, la pagina 3 gasesti ce te intereseaza pe tine. Dobrogea chei by bitanu, parca asta este denumirea exacta.
Nu cred ca puteam sa mai bag co2, am stat ceva pe langa el pana l-am adus aici, mai ales ca am renuntat sa-l mai opresc noaptea, cred ca sunt destul de sus.. L-am dus cat sa nu stea melcii de substrat calare pe geamuri, si acolo l-am lasat. Pentru ca inca nu am montat controlerul de ph, care sta de vreun an sa faca paienjeni, am renuntat si la opritul gazului pe noapte. Am dat la maxim debitul la canistra, pentru o circulatie optima(jbl e900) si sa faca bine schimbul de gaze.
Perlarea parca era putin mai consistenta, dar aparuse si ceva biofilm. Concluzia a fost ca am destabilizat prin aditia de lumina, restul nu am avut probleme cand am marit aditiile, ma refer la co2 si fertilizare.
Hai sa ma bag si eu. Intradevar, metoda EI este ok, eu o folosesc cu succes. Co2 trebuie verificat mereu, mai ales in momentul in care marim sau micsoram aditia de co2 in bazin din diverse motive, se va observa comportamentul anormal al vietatilor. Lumina este si ea necesara intr-un echilibru cu ceea ce avem in bazin si ce aditii de fertilizanti avem.
Insa, pe baza celor observate de mine in scurta mea experienta cu plantele, la metoda EI, trebuie avut grija cu lumina. La bazinul meu, unde net am aproximativ 62 litrii, cu plante la greu, fertilizare gama easy life doza recomandata de producator+ feropol si feropol24, indicatorul de co2 verde-galbui, am 56w. Cum nu am avut de lucru, mai acum vreo luna si ceva am zis ca ar fi bine sa pun si reflectoare, ca de, parca nu aveam lumina destula.Lumina sta aprinsa 8 ore cu pauza 2,5h. Am pus un singur reflector pe tubul de 20 w, iar in 2 saptamani explozie de gsa, mai ales in ultimele 2 zile cand am zis sa iau masuri, pe anubias la greu, insa si pe criptocorine, pe peretele spate al acvariului. L-am scos imediat, intr-o saptamana a inceput sa scada, am marit si cantitatea de easycarbo, am pus diret pe frunzele afectate, schimb de apa.
Ca o concluzie, excesul in general dauneaza nu doar de co2(la vietati) sau fertilizanti cat si lumina duc la dezechilibre.
In acavriu? si mergem si-i replantam primavara
Intradevar, pentru cine vrea sa citeasca, Dl Bitanu mai sus mentionat a clarificat aditia de esasy carbo in acvariile plantate, recent, pe forum.
Un bazin de exceptie, ma bucur ca avem si noi cu ce sa ne mandrim in afara, sa dam exemple pozitive, cu mult bun gust, asta denota calitatea extraordinara a prezentului si a viitorului acvaristicii romanesti. Felicitari
Sal. Solutia este un acvariu muuuuuuuult mai mare, sau sa citesti despre necesitatile lor ca sa le poti oferi cat de cat conditii.
Hai sa fie mai aproape de adevar varianta din bazinul lui silviu, datorita substratului sa-i scada ph'ul, insa 6,5 este o valoare destul de mica. Cat despre valorile din bazinul tau, mistere neelucidate
Nu stiu cat de corecte sunt testele acestea 6in1, 5 in 1 de la jbl. Ca sa ai o idee, eu le am pe amadoua si nu dau aceleasi valori, insa cl=0, cam greu sa cred la apa de la robinet. Cauta sa faci teste dedicate, mai ales daca vrei niste parametrii reali, sau cat mai aproape de adevar.

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: