[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Group xifo * 4 => problema  XML
Forum Index » Vivipari
Author Message
irinut
Unripe member

IP:

Buna ziua!

Am un acvariu de 54l cu cateva plante, o radacina si o oala de caramica.
Acvariul are 8 sanitari, 2 beta si, la inceput, 4 xifo (2 adulti si 2 femele).
Inca de la inceput (acum 1 luna cred), unul dintre masculi l-a tot fugarit pe celalalt mai micut pana l-am gasit mort intr-o dimineata (pe cel micut).
Ok, ma zis... dar acum una dintre femele a inceput sa o fugareasca pe cealalata. Ce pot sa fac? Sa mai iau un mascul? Femela agresiva pare sa aiba icre.

Multumesc!
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Sal. Solutia este un acvariu muuuuuuuult mai mare, sau sa citesti despre necesitatile lor ca sa le poti oferi cat de cat conditii.
[ICQ]
curiosu'
Junior member
[Avatar]

IP:

Eu, mai intai, as separa beta de xipho. Beta suporta un acvariu ceva mai mic si mai putin pretentios, xifo sunt mult mai activi (in general), si au nevoie de "spatiu de manifestare".
Sanitarii pot ramane cu xiforii dar, calculeaza volumul de apa necesar pentru toti impreuna. Nu uita sa tii cont de dimensiunile lor la maturitate(pt fiecare specie/peste in parte).
Pentru xifo, scapa de un mascul (cel mai "molau" de preferinta, dar tu alegi, ca-i acvariul tau). La vivipari, in general, sunt recomandate 2-3 femele pentru un mascul.
Dupa aceste schimbari, mai discutam si altele dar, acestea ar fi cele mai urgente.

pescuim?

Forum Index » Vivipari
Go to: