kirucd wrote:Diatomele cred ca inca le ai datorita luminilor. Nu cred ca intr-o luna bazinul s-a stabilizat
cu luminile noi. Valoarea citita cu Hanna checkerul pentru fosfati este de 0,049 nu de 0,04,
e o mica mare diferenta

Oricum o valoare mica si pe care e bine sa o ai este sub 0,02.
Valorile pentru nitrati si fosfati testate de tine nu sint neaparat cele reale daca ai alge.
Dar, e posibil sa ai aceeasi problema pe care a avut-o Gabriel: nitrati nedetectabili si
fosfati mari, sau relativ mari.
Eu nu as desfiinta refugiul. Eu as adauga o mana doua de chaetomorfa in refugiu cu o
lampa cu program invers decat programul pentru display, adica lumina aprinsa noaptea.
Te ajuta la stabilizarea bazinului si reducerea nutrientilor.
Apoi ce antiphos folosesti? Posibil sa nu isi faca treaba cum trebuie cel pe care il folosesti tu.
Atentie cu biopeletii, iti trebuie obligatoriu un reactor unde sa fluidizeze cum trebuie, si daca
pina acum nu ai avut biopeleti eu zic sa incepi cu 25-50% din cantitatea recomandata, urmand
sa adaugi treptat in urmatoarele 2-3 luni pina ajungi la cantitatea recomandata. Oricum sa nu te
astepti la efecte spectaculoase, biopeletii incep sa lucreze dupa minim 2-3 saptamani. Iesirea
de la reactorul de biopeleti trebuie obligatoriu sa fie in dreptul intrarii in pompa skimmerului.
Poti sa elimini si manual prin sifonare usoara diatomele si ciano si sa elimini manual si restul
de alge pe care le mai ai. In rest rabdare si tutun
Si nu ne-ai spus restul parametrilor apei din bazin. E foarte importanta stabilitatea bazinului,
cu cat KH-ul este mai stabil cu atat mai bine. La fel si pentru salinitate, Ca si Mg.
Ce adotionezi in prezent si cum o faci?
O zi buna,
Dragos