[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: elven
Forum Index » Profile for elven » Messages posted by elven
Se dau 3 viermi penati mari foarte frumosi: maro cu alb, alb cu roz si violet. 85 lei bucata. Se dau numai impreuna.
trimit si in tara oriunde sunt rute directe de autocar.

image
image
image

andyhit_man
0720 388 908
s-a dat. multumesc pentru gazduire
Salut, deoarece urmeaza sa ma mut la casa, vreau sa mai restrang din vietati asa ca vand catalaphylia (Elegance coral)
Coralul este sanatos si destul de mare. Este adesea gazduit de catre clowni.

PRET: 250 lei

image
image
image
image
R1: Carbune R2: Antiphos R3: Biopeleti
out-ul de la biopeleti intra direct intr-o tevulica cu care e prevazut skimmerul si practic apa de la biopeleti se duce direct in skimmer.
Am facut practic upgrade la skimmer. De la NAC3 cu pompa atman de 1100l/ora am trecut la Aqua Medic Turboflotor 1000 Classic cu pompa EHEIM pe ace 2700l/ora (dada modelul special pt skimmere) + un tower cu care venea skimmerul.
image
Imi place ideea de tower ca pot sa il umplu cu matrix si nu mai trebuie sa tin un reactor special pt matrix ca in trecut.

pareri ?
deoarece sumpul are refugiul total nefunctional m-am hotarat sa fac redesign mai ales ca trebuie sa imi incapa noul skimmer mai puternic si mai performant ce are si un tower in care voi pune matrix. astept pareri...l-am simplificat mult. apa va avea un singur circuit: Skimmer ---> reactoare----> pompa recirculare
image
deci nu mai au Valenciennea strigata nu ? ce nasol

by koala: Ba da, ieri aveau... eu mi-am luat.
s-a dat.va multumesc frumos de gazduire. se poate inchide
gaby...cum ai scapat de cyano ?

antiphos am incercat si de la gaby mi-a dat de la firma reef interests parca ...care sunt f tari....
eu am bagat biopelete deoarece clar am nutrienti in apa eu suspectez pietrele....am mult detritus sub ele....sunt sigur de asta...dar nu am ce sa fac...e cam impsibil sa n-ai detritus la un reefscape care nu implica insulite ....

cand ma mut in casa noua---prin vara voi reface scape-ul acolo multe lucruri se vor schimba ....
am 3 reactoare ca acesta:
image image image image
in 1 bag Seachem Phosguard
1 plin cu matrix
1 cu biopelete

Am pus 0.04 deoarece apa primita de gabi a fost intr-un borcan spalat cu apa de la robinet si stat peste noapte deci sigur am avut sup 0.049
matrixul se fluidizeaza excelent....chiar sunt 100% sigur ca merge cum ar trebui.
Biopelete am pus cantitate foarte mica pt inceput doar 35 ml
KH stabil la 10
Ca stabil la 415-420
Mg 1350 stabil.
nu aditionez ca,kh si mg deoarece din teste rezululta ca schimbul de 5% pe saptamana face fata consumului actual...neavand corali duri decat cateva fraguri.
cel mai curios mi se pare faptul ca de fiecare data cand am bagat macroalga in refugiu a crapat...si la debit recirculant scazut si la debit mare....lumina e ok de 6500k...va ramane o dilema pt mine...cum dracu crapa macroalga la mine ...am pus si fier chiar si tot lafel fara rezultat.

kirucd wrote:Diatomele cred ca inca le ai datorita luminilor. Nu cred ca intr-o luna bazinul s-a stabilizat
cu luminile noi. Valoarea citita cu Hanna checkerul pentru fosfati este de 0,049 nu de 0,04,
e o mica mare diferenta Oricum o valoare mica si pe care e bine sa o ai este sub 0,02.
Valorile pentru nitrati si fosfati testate de tine nu sint neaparat cele reale daca ai alge.
Dar, e posibil sa ai aceeasi problema pe care a avut-o Gabriel: nitrati nedetectabili si
fosfati mari, sau relativ mari.
Eu nu as desfiinta refugiul. Eu as adauga o mana doua de chaetomorfa in refugiu cu o
lampa cu program invers decat programul pentru display, adica lumina aprinsa noaptea.
Te ajuta la stabilizarea bazinului si reducerea nutrientilor.
Apoi ce antiphos folosesti? Posibil sa nu isi faca treaba cum trebuie cel pe care il folosesti tu.
Atentie cu biopeletii, iti trebuie obligatoriu un reactor unde sa fluidizeze cum trebuie, si daca
pina acum nu ai avut biopeleti eu zic sa incepi cu 25-50% din cantitatea recomandata, urmand
sa adaugi treptat in urmatoarele 2-3 luni pina ajungi la cantitatea recomandata. Oricum sa nu te
astepti la efecte spectaculoase, biopeletii incep sa lucreze dupa minim 2-3 saptamani. Iesirea
de la reactorul de biopeleti trebuie obligatoriu sa fie in dreptul intrarii in pompa skimmerului.
Poti sa elimini si manual prin sifonare usoara diatomele si ciano si sa elimini manual si restul
de alge pe care le mai ai. In rest rabdare si tutun

Si nu ne-ai spus restul parametrilor apei din bazin. E foarte importanta stabilitatea bazinului,
cu cat KH-ul este mai stabil cu atat mai bine. La fel si pentru salinitate, Ca si Mg.
Ce adotionezi in prezent si cum o faci?

O zi buna,
Dragos
Eu nu mai inteleg nimic .....
deci gabi mi-a testat apa de FOSFOR cu hanna si mi-a dat 0.04....ceea ce e o valoare buna si din cate am inteles fosforul iese indiferent ca ai alge sau nu....pt ca este anorganic corect ?
ma rog....am testat si cu salifert NO3 si mi-a iesit 0 fara tente de colorare nici macar la low resolution.

problema: algeeeeee la greu....diatome mucoase pe pietre, si pe nisip dar mai nou ciano pe nisip....
curenti am puternici....
pompa de recirculare a primit upgrade acum ruleaza cu 2000L/ora +
sumpul este aproape steril....impecabil curatat si sifonat nu am urme de detritus.
fac schimburi de 5% saptamanal fara sa le sar

piatra vie am o groaza.
matrixul il tin in reactor cu pat fluidizant si il spal in apa rezultata in urma schimbului saptamanal si spre surprinderea mea dupa 1 luna jumate nu avea pic de detritus in el...apa circula pe toata suprafata sa cu 500l/ora
am antiphosul schimbat la timp iar carbunele il rulez 1 data pe saptamana si il arunc dupa....
hranesc o singura data pe zi sumar si ocazional mai bag aminoacizi si trace-uri.

ma dispera nu stiu ce sa-i mai fac.....are deja 5 luni de la startare.... si a fost startat cu piatra vie si apa din fostul proiect deci nici macar nu pot sa zic ca s-a resetat deci are peste 5 luni.

Am zis sa mai fac 2 ultime incercari.
Am renuntat la neoanele albe nu le mai aprind si tin doar 2 neoane aprinse momentan blueplus+coral plus....
desfiintez refugiul si fac un bigass matrix reactor in tot refugiul.
adaug biopelete (cantitati mici pt inceput)
si sa vedem ce-oi face....

Coralii au culori bune....insa cei moi nu o duc excelent din motive necunoscute.
candva acvariul pe care il vedeti la donpisote acelasi, a gazduit la mine o multitudine de corali frumosi si colorati
deci se poate
image
Se vinde un coral cu 5 capete - Candy Cane
Este foarte rezistent. Culoare verde. Se recomanda flow mediu, lumina medie.
Este exact cel din imagine.
Pret 95 lei
0720 388 908

http://www.liveaquaria.com/product/prod ... catid=2596

Accept sa trimit si pe autocar.

image
frate schimba pietrisu ala cu o spartura de corali mai fina....nu e o investitie mare si crede-ma ca estetic si functional va fi mult mai frumos.
in rest vad ca te implici....iti tin pumnii sa faci un acvariu marin superb
pfff ce ghinion am .... am vazut prea tarziu ce ai scris, koala eu vreau neaparat un diamond watchman goby(Valenciennea puellaris)
sper sa imi vina la urmatoarea comanda. desi sunt din cta pot trimite pe cineva sa il ia sa mi-l aduca....
mult succes my friend
too late....au disparut nu ii mai vad din pacate dar data viitoare cand apar voi fi pregatit....
pc.ciprian wrote:hai bre nenea gabi ca nu e chiar asa, eu am camera si m-am tot jucat cu ea , mainile cam tremura, noroc cu setarile camerei ce permit timpi de expunere scurti

Dragos macro-urile sunt facute cu Canon EF 100mm f/2.8 USM Macro

iti tremura mainile ah ? te-ai lasat recent de bautura ?)))
hehe cred ca la mine in bazin e sezon de reproducere )))
pt ca azi am gasit femela de cleaner plina de icre si ea dar din pacate n-are mascul ) insa ma uimeste felul in care ii inrijeste, ii mangaie le face ventilatie etc ))
in seara asta am asistat la ceva foarte special.
eram la vanatoare de pepperminti, vroiam sa aflu daca mananca aiptasia sau nu pentru ca ziua stau ascunsi iar noaptea cred ca au nightvision ca se tot plimba prin acvariu....
ma uitam si nu am vazut nimic deosebit si exact cand sa renunt, campul meu vizual a fost invadat de sute de micute creaturi transparente care respirau pentru prima oara in viata lor. pur si simplu am ramas uimit.....femela de peppermint a dat drumul puilor pe care ii avea sub coada si absolut toti erau vii .... pur si simplu fascinanta natura asta.
din pacate am inteles ca nu au sanse sa suparvietuiasca din pacate insa tot a fost un eveniment pe cinste....
am reusit cu telefonul sa capturez un exemplar....
image image

Forum Index » Profile for elven » Messages posted by elven
Go to: