multumesc ! ma simt onorat sa am un bazin asa apreciat ! mai ales in conditiile in care m-am apucat in mai 2010 de primul bazin din viata mea de apa dulce iar in februarie 2011 de primul marin.... nici 1 an nu am inca de acvaristica marina.
intr-o noapte ma imbrac in ninja cu nimcioc, intru pe geam la pisi ciprian si ii fur diamond goby si sa vedem daca mai rade el de alga mea de pe nisip ;)
iar acum va prezint micul meu colt din natura.
multumiri lui pc.ciprian care a facut aceasta frumoasa filmare posibila.
eu am ramas fara cuvinte.
muzica: frederick rousseau la fille de pekin
As dori sa vand 2 neoane T5 ATI 39W aquablue spezial (alb reci de crestere) deoarece vreau sa pun alte culori.
Le-am folosit 1 luna si putin in regim de 5-6 ore pe zi, am si ambalajul lor original. se poate vedea in jurnalul meu cand le-am achizitionat.
pret 45 lei/buc
Accept si schimburi pe corali/pesti/nevertebrate
Astazi ceva minunat s-a intamplat. Cleaner shrimp-ul meu a sarit in ajutorul noului locatar - Convict tang pentru a il ajuta sa treaca prin perioada grea de recuperare.....e cam slabit dar sper sa-si revina !
by koala: Am editat linkul, ca sa putem vedea filmarea...
Salut. precum spune titlul caut cel mai bun electrician de pe acest forum care crede ca poate repara (contra cost evident) acest wavemaker. Problema e simpla....nu merge decat in test mode in rest nu pare sa fie ok.
andyhit_man
0720 388 908
de asemenea astept parerile celorlalti care stiu ceva despre acest wavemaker sau cred ca au vreo solutie.
De asemenea am 2 intrebari:
1) daca am alge care consuma nutrientii am inteles ca e posibil ca fosfatul sa iasa ZERO. E valabil si pt NO3 ?
2) toti coralii sunt superb colorati si hidratati mai putin euphylia. pur si simplu nu vrea sa se hidrateze corespunzator...nu am variatii in parametri, ce poate fi ? curentii nu sunt prea puternici...sta prea prost hidratata si nu creste absolut deloc.
Ma declar total nemultumit de felul in care evolueaza acvariul in ultima perioada.
Am diatomee la greu pe nisip, alga verzuie pe anumite zone ale pietrelor, ba mai mult a inceput sa apara si niste macro alga in cantitati mici ce-i drept si inca un tip de alga gen mazga pe pietre pe care n-o mananca nimeni ...oricum nu am un Clean up crew asa mare incat sa se ocupe de ea.
Nu stiu care e problema.....phosguardul e schimbat la timp, lafel si carbunele, testele de no3 imi arata foarte putin undeva la 0 maxim 1, cresteri nu prea am nimic notabil,euphyliile nu se hidrateaza la maxim.
Restul coralilor au niste culori excelente vii, si forma sanatoasa insa la capitolul crestere nu ma declar multumit mai ales in conditiile de lumina noua:
2xaquablue ATI + Coral plus+Blue plus puse pe 2 lampi hagen de total 4x39W (la inaltime coloana de lichid 40cm) si volum de 200L
Plan hranire:
1x pe zi NLS marine formula flakes pt pesti
1xpe sapt zooplancton
1xpe sapt fitoplancton
2xpe sapt Seachem Reef plus (Amino+vitamine+trace elements)
1x pe sapt rotiferi congelati de la ON
1x pe sapt 5ml Microbacter 7 Brightwell Aquatics
Dozez manual cate 1ppm Calciu pe zi
Dozez in sistemul ATO bicarb de sodiu. (conform consumului)
Ce suspectez eu:
Pompa de recirculare baga mai putin de 1250L/ora cat scrie ea..... e o pompa chinezeasca dar care nu face zgomot si s-a dovedit fiabila pana acum
sau
Nu am destui curenti in apa desi daca as baga mai mult curent cred ca as avea probleme cu anumiti corali...mie vizual mi se pare destul curent (am 1 pompa hydor koralia de 4000l/ora si una de 2600l/ora puse pe controller) la 200L display de apa.
sau
Felul in care e conceput sumpul e defectuos la modul ca jumatate din debit mi se duce in camera skimmerului si apoi la reactoare (adica 600l/ora) si cealalta jumatate de debit se duce in refugiu unde am numai piatra vie.
sau
Bazinul nu s-a maturizat inca si e instabil.
Incarcatura biologica e ridicola. Am 1 chromis 1 domnisoara, 1 purple firefish si 1 six line wrasse (toti micuti) ...... nu ar trebui sa polueze prea mult in cond in care ii hranesc 1 data pe zi....
la mine pe partea laterala unde bate soarele se formeaza pe pietre hair algae iar pe geam o alga tip crusta verde care nu mai poate fi luata cu magnetul si trebuie sa bag mana in acvariu si sa apas bine pe ea cu un burete de vase ca sa se stearga.
restul acvariului nu are pic de alga.....