Salut. As dori sa va prezint micul meu proiect. Este un proiect ambitios....low cost....care a evoluat frumos pe masura timpului investit si a pasiunii.
Specificatii:
120L display
55L sump
Lampa 4x24 T5HO cu 4 neoane JBL (varza-le voi schimba cu ATI) 2x15000K + 2x20000k actinic blue
Pompa de valuri 3000l/ora SUN SUN
Reactor cu pat fluidizant cu pompa cu debit reglabil 550l/ora
Skimmer NAC3 Bubble Magus
Sistem ATO
Sistem cu temp control (pentru coolere)
Incalzitor Sicce
Pompa de recirculare Aqua Zonic SUMO 1200l/ora
muuulte kg de piatra vie ...foarte putina piatra uscata
Corali: open brain coral, calustrea(de 2 tipuri), gsp (de 2 tipuri), organ pipe coral, zoasi: roz, rosii, verzi, mov, oranj, euphilia (de 2 tipuri), ciuperci (albastre+roz+verzi), kenya, xenia, strawberry, montipore digitate: verzi, rosii, montipore plate: galbene, verzi, devil finger coral, palythoa, parazoantus,
vietati: sexy shrimp, mandarin, castravete de mare, viermi penati, sand shifting star, crabi, asterine, turbo snail, nassarius, trumpet snail.
De ceva vreme stau foarte prost din pdv financiar si nu mai fac schimburi de apa saptamanale ci la 2 saptamani + nu am schimbat d f mult timp carbunele activ. Phosguardul e inca bun. Sper sa imi revin, momentan totul merge neschimbat desi am facut sacrificiile astea.
Concluzii:
1) Folositi piatra vie cat mai multa, piatra uscata nu va invia niciodata in miezul ei (Americanii spun THE CORE....adica o piatra uscata niciodata nu va avea miezul viu). Piatra vie este principalul filtru bio si in opinia mea este inima unui recif. Am vazut bazine care au fost salvate prin simplul fapt ca au avut f multa piatra vie.
2) Faceti aditii si monitorizati parametrii apei (eu nu fac asta, dar in curand ma voi apuca) altfel coralii duri nu vor creste si nu vor fi super colorati ca la Gabi de exemplu
3) Nu va grabiti cu pestii....desi bazinul meu are vreo 6 luni de la startarea initiala inca nu mi-am permis mai mult de 1 peste.
POZE: