| Message |
|
|
|
Ma intereseaza Tetratec-ul "schiop", ti-am trimis PM.
|
 |
|
|
Poze aici: http://img28.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=dsc00040rg.jpg
Scuzati calitatea imaginilor si deranjul din fundal, acvariul este in tranzitie catre unul mai mare.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Foarte frumos proiectul tau pico! Totusi, clown-ul o sa aiba loc mai tarziu? Banuiesc ca o sa mai creasca, sau planuiesti sa-l muti in acvariul mare? Acest acvariu este dovada ca se pot creste corali inca de la inceput intr-un acvariu nou.
Sa ne bucuri cat mai mult timp cu el! 
|
 |
|
|
|
Cum Pastele a trecut demult, preturile revin la nivelul anterior ofertei pascale.
|
 |
|
|
|
Ma inscriu si eu. Multumesc!
|
 |
|
|
|
Ai pus femela intr-o maternitate in acvariul mare sau intr-un alt acvariu? Daca ai pus-o in alt acvariu apa ar fi trebuit sa o pui din acvariul mare. Ce pot sa spun, imi pare rau, sunt cam multe necunoscute cu acvariul tau. Incearca sa o iei de la inceput dar numai dupa ce te pui la punct cu notiunile de baza.
|
 |
|
|
|
Se pare ca da, o sa fete in curand. Daca ai, pune-o intr-o maternitate sau mai bine in alt acvariu, singura, cu filtru sau piatra de aer. Ideea e sa o separi de masculi care o streseaza continuu. Cred ca ai si mai multi masculi decat femele, ceea ce la guppy nu este corect, trebuie un mascul la 3-4 femele.
|
 |
|
|
Pff, ce-ti e si cu toanele astea!
"Solutia exacta" este urmatoarea:
-Se ia un vas potrivit ca si dimensiuni pentru ceea ce urmeaza sa tratam, astfel incat apa sa acopere in intregime decorul care trebuie tratat
-Separat se face o solutie de apa cu sare neiodata, concentratia de sare se stabileste (daca vreti) ca si la muraturi, ideea e sa fie cat mai sarata
-Se fierbe decorul in cateva ape, schimband apa cu sare de fiecare data
-Pentru decoruri de lemn se urmareste ca in final, lemnul sa nu mai elimine tanini (culoare in apa) si sa nu mai pluteasca
-Tot pentru decorurile de lemn, acestea se tin apoi cateva zile la desarat, ca pe branza
Nu-i mare... branza nu?
|
 |
|
|
xenon wrote:Trebuie spalata bine cu peria si cu sapun din abundenta.
Apoi trebuie tinuta cam 30 de minute intr-o solutie slaba de inalbitor, pentru dezinfectie.
Si clatita din nou bine sub jet de apa cu peria.
In final, trebuie testata cu otet ca sa nu fie cumva calcaroasa.Daca este calcaroasa o sa ramana un praf alb pe ea dupa ce o dai cu otet.
Dar cel mai bine ar fi sa te prezinti la despre noi,locatia la profil.
Inteleg ca "valurile" facute de colegul nostru ne-au deranjat pe multi dintre noi dar totusi sa nu ne razbunam pe pestii lui si asa sunt destul de amarati. Cum sa speli cu sapun pietrele pe care le vei baga in acvariu, ce fel de sfat e asta? Daca tu ai facut asa la tine in acvariu si nu ai avut vreo victima nu inseamna ca asta o sa functioneze la fel tot timpul si la oricine. Decorurile naturale (pietre, radacini, crengi etc) care urmeaza sa le introduci in acvariu se trateaza DOAR prin fierbere in mai multe randuri cu apa cu sare neiodata, orice este nedorit pe acele decoruri dispare in urma acestui tratament. Era sa uit, de calcaroasa se testeaza inainte piatra, ca te apuca toate pandaliile daca descoperi asta dupa atata munca.
|
 |
|
|
|
Cred ca cel mai bine ar fi sa o luam de la inceput. Dar inceputul trebuie sa-l faci tu. Mergi mai intai la rubrica "Despre noi" descrie-ti acvariul, experienta legata de acvaristica. DAR MAI INTAI CITESTE REGULAMENTUL FORUMULUI!!!!!!
Acesta este un indemn prietenesc, daca vreun moderator, admin. etc decide sa ia atitudine vis-a-vis de intrarea ta pe acest forum, nu te vad prea bine, vei disparea la fel de furtunos cum ai aparut.
|
 |
|
|
gabrielbzt wrote:Multi comentati aiurea, unu nu a stiut DE CE(?) imi mor pestii, va credeti EXPERTI ? de ce nu ati zis de la inceput... SCALARU tii mananca ca nu se impaca o rasa cu alta, il scoteam si gata... a trebuit sa citesc anumite sfaturi unele care le-am regasit si in alta parte si au fost bune pentru care va multumesc, dar voi cand ati avut acvariu prima oara si va mureau pestii unul dupa altu ce faceati ? va uitati la ei cu mor ? .... e sectiune de incepatori, daca stiti ceva ajutati, decat sa criticati aiurea... mai bine v-ati perfectiona si voi...
Pentru ca simt ca sunt in categoria "EXPERTI" iti spun ca nu este doar o problema de necompatibilitate intre specii la tine in acvariu, spatiul este total insuficient pentru un scalar, acestia fiind pesti teritoriali, mai ales ca la tine s-a trezit singur intre atatea "muste". Cred ca a inceput sa se creada si el vreun tartore si si-a zis: Ma p...s pe voi de guppy, eu am nevoie de spatiu.
Mi-am permis sa-ti dau aceste din urma explicatii pentru ca nu sunt in categoria "cand ati avut acvariu prima oara si va mureau pestii unul dupa altu ", singurul peste care mi-a murit a fost cu multi ani in urma si doar dupa vreo 25 de ani am decis sa reiau aceasta pasiune minunata, chiar si asa nici macar acel pestisor  nu a ajuns la WC.
|
 |
|
|
gabrielbzt wrote:Scalaru l-am primit cadou, cred k il fac tocana sau il bag in wc si ma pis pe el, acuma de dimineata am obs ca dadea sa muste alti pesti din acvariu, probabil de asta imi mureau pestii... si albastru de metil... din ala de la farmacie ? sau e altu special la petshop ?
Nu este vina niciunei vietuitoare pentru ce se intampla la tine in acvariu, vina este doar a ta. Nu te apuca sa bagi chimicale in acvariu aiurea, nu vei face decat sa complici dezastrul actual. Totusi nu inteleg de ce ti-ai facut acvariu daca in momentul cand ai o problema cu el, solutia salvatoare pentru tine este sa arunci pestii la WC  . Sincer, nu cred ca esti mai departe de vanzatorii din pet-shop-uri, incearca sa donezi pestii si apuca-te de pus plante la ierbar, nu o sa ai pre multa bataie de cap cu un hobby ca asta.
gabrielbzt wrote:Nu e ciudat ca xipho si guppy sunt din aceasi familie si nu se inteleg ? nu-i poti pune in acelasi acvariu...
Natura are multe necunoscute si pentru experti, daca vrei un colt de natura in casa ta nu incerca sa-I explici ca e gresit cum evolueaza, crede-ma n-o sa te ia in calcul.
|
 |
|
|
|
Nici lemnul de rasinoase nu este bun.
|
 |
|
|
|
Oferta pana de pasti:
TOTI PESTII 50 lei
|
 |
|
|
|
Daca ar fi dupa mine eu as renunta la cory si as pastra ancistrusul, nu creste chiar asa mare (10-13 cm) si mai face si ceva in plus fata de cory, mananca alge. Din pacate acvariul este cam mic pentru 5 pesti de dimensiunile celor pe care ii ai.
|
 |
|
|
|
-Acei Msuli, 4-6 cm. Pret 4 lei/buc.
-3 iodotropheus sprengerae 4-5 cm, pret 30 lei toti 3.
Trimit in tara unde exista cursa directa.
Accept schimburi cu Pseudotropheus Socolofi, femela Betta Double Tail, pompa de apa 800-1200 L/h sau orice legat de acvaristica.
|
 |
|
|
|
Te salut vecine, bine ai venit!
Nu am inteles de cand ai acvariul si daca acesta este ciclat, daca nu, atunci acesata ar trebui sa fie prioritatea principala. Vad ca preocuparea numarul unu sunt plantele, din proprie experienta iti spun ca fara o lumina de calitate nu vei reusi sa cresti plante frumoase fara alge. Uita-te pe neoane si posteaza datele ca sa afli daca sunt potrivite pentru ce te intereseaza. Pune o poza cu acvariul sa vedem si noi aranjamentul.
P.S. Trece-ti locatia la profil sa ne vedem si noi, cred ca numai eu si cu tine suntem din Gorj pe aici si treci pe la rubrica "Despre noi", asa e regulamentul.
|
 |
|
|
|
Vand Pseudotropheus Acei Msuli, 4-6 cm. Pret 4 lei/buc. Trimit in tara unde exista cursa directa.
Accept schimburi cu Pseudotropheus Socolofi, femela Betta Double Tail, nisip alb, pompa de apa 800-1200 L/h sau orice legat de acvaristica.
Se adauga 3 iodotropheus sprengerae de aceleasi dimensiuni ca si aceii, pret 30 lei toti.
|
 |
|
|
In cazul asta merita un aranjamente pe masura. Cere sfaturi de la aquascaperi, nu te grabi cu amenajarea! 
|
 |
|
|