[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: aLLLx
Forum Index » Profile for aLLLx » Messages posted by aLLLx
Ia uite aici: http://accesorii-acvariu.ro/index.php/filtrare/piese-de-schimb/kit-tur-retur-filtru-jhw403-403b-1.html
Daca nu ai nevoie de partea de tur cu skimmer ti-o cumpar eu
Cumpar pseudotropheus socolofi, melanochromis maingano sau maylandia callainos. Ma intereseaza 5-6 buc, dimensiuni peste 5 cm, maingano pot sa fie si mai mici.
In cazul asta e cam nasol. Cat de mult poti sa tragi canapeaua in fata, cat loc poti lasa intre canapea si peretele din spate astfel incat sa ai loc suficient in fata canapelei, ia in calcul canapeaua intinsa, banuiesc ca asa dormi pe ea. Daca ai loc suifcient poti sa faci cadrul prin spatele canapelei si doar o parte sa fie suspendat pe o teava cu sectiunea mai mare, in partea din fata. Pe o teava cu sectiunea de 100-110 mm ar merge.
Stai ca nu inteleg, intre fotolii ai un spatiu de 130, iar acvariul are 160 nu? Pai nu poti sa muti fiecare fotoliu cu 15 cm in lateral? De exemplu fotoliul dinspre coltul cu "barul" il pui chiar in colt, in fata barului, cu asta cred ca eliberezi mai mult de 15 cm in stanga. Singurul inconvenient ar fi ca cine o sa stea pe fotolii n-o sa aiba parte de privelistea splendida a acvariului, cand ai musafiri stai tu acolo
Cu un stand din rectangulara sudata, un blat si niste pal in ton cu mobila rezolvi simplu problema.
Spor!
Pune o poza cu incaperea, poate te ajutam sa rearanjezi in asa fel incat sa-ti incapa "cisterna". Pe perete poti sa-l agati doar daca peretele este din beton armat si atunci costurile ar fi destul de mari si nejustificate.
Cumpar pseudotropheus socolofi, 5-6 buc, dimensiuni intre 5 si 7 cm.
S-au dat, se poate inchide.
Pestisorii sunt rezervati deocamdata.
Vand 10-11 buc pseudotropheus acei msuli de 5-7 cm si 5 buc labidochromis caeruleus 3 cm. Printre acei este posibil sa fie 2-3 exemplare acei ngara, nu sunt foarte sigur.
Pretul este 5 lei/buc, 60 pentru toti pestisorii, bonus o femela iodotropheus sprengerae.
Trimit oriunde este cursa directa, transportul este suportat de cumparator.
Stai ca nu mai inteleg, prima data ai zis ca ai un filtru cascada dar in imagini se vede un filtru intern care intradevar este prea puternic pentru acel acvariu mai ales pentru un betta. Daca are in set un spraybar transparent si mai lung, adica o teava cu mai multe guarele, monteaz-o in locul piesei de plastic cu stut pentru aer si orienteaz-o in sus, asta ii va taia mult din elanul filtrului. Eu nu sunt de acord cu acvariile fara filtre, la un volum de 10 litri ar trebui schimbati vreo 2-3 litri la maxim doua zile in cazul lipsei filtrului. In situatia de fata nu cred ca are nimeni timp si chef sa faca asta. Ca si plante poti sa cumperi o tufa de microsorum pteropus, te asigur ca nu are nevoie de mai multa lumina decat cea oferita de neoanele din tavan. Ai grija sa nu ingropi rizomul plantei in pietris, o sa putrezeasca. Prinde planta sub cateva pietre, o sa-i fie de ajuns, vorbesc din experienta proprie. Inca ceva, umple acvariul pana sus, e urat asa plin doar pe trei sferturi.
Ar fi mai multe aspecte de luat in calcul.
1. Este gresit sa crezi ca un betta poate fi fericit intr-un acvariu neplantat, ceva plante de suprafata cred ca i-ar prinde bine.
2. Temperatura apei de schimb este aceeasi cu cea din acvariu?
3. Exista diferente intre temperatura acvariului si cea din incapere?
4. Pe fundul acvariului ai zis ca este nisip, ce granulatie, a fost sifonat vreodata?
5. Primeste un singur fel de hrana?
6. Cerceteaza atent pestele si vezi daca are ceva neobisnuit pe corp, inotatoare, gura etc.
Probabil daca faceai o cosmetizare de suprafata a acvariului si puneai cu tupeu un pret monstru cum se practica in marea majoritate a cazurilor, aveai 3 clienti in prima zi care se bateau pe el. Asa o sa-l "vinzi" la donatii. Mama ei de "economie de piata" romaneasca! Daca eram din Bucuresti as fi venit pe jos dupa el de cand ai ajuns cu el la 200 lei.
Spor la vanzare!
Anuntul este in continuare valabil.
Bonus ciclide africane (acei msuli).
Ceva noutati mai ai despre pico-ul tau? Sunt foarte interesat de evolutia lui deoarece este singurul marin de care m-as putea ocupa.
Vand reflector JBL Solar Reflect 55 si surface skimmer: http://www.ebay.com/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=160344940818
Ambele sunt in ambalajul original, nefolosite.
Pret 60 lei amandoua, deocamdata se vand doar impreuna.
Motivul vanzarii ambelor accesorii este ca m-am inselat in privinta dimensiunilor.
Salut! Pentru nisip as fi eu interesat, din pacate asta presupune ca efort suplimentar trimiterea lui cu autocarul, efort pe care sunt dispus sa-l sustin financiar alaturi de orice alte acareturi aferente.
Multumesc!
Pff, alta "ciorba", scuze dar asta e. Sa o luam pe rand, acvariul de 30 litri este insuficient pentru neoni si oricum 5 mi se par cam putini si insipizi. Nu ai specificat sexul betta-ului, daca este mascul merge doar el singur in acvariu si atat, plus eventual un melc. Zebrele sunt pesti de card si au nevoie de spatiu mare de inot, deci una este insuficient si inghesuita in 30 litri. Guppy se tin un mascul la cel putin 3 femele deci mai pune femele si tine-i doar pe ei daca asta iti alegi. Acum sfatul meu, daca betta este mascul, opreste-l doar pe el, restul acvariului construieste-l in jurul acestuia, daca reuseti vei avea mari satisfactii daca-l vei face sa se simta bine.
[quote=pretorians12]din cate stiu eu beta este un peste agresiv, "peste razboinic"
Ce dimensiuni are acvariul?
parerea mea e sa dai beta sau sa ii faci un nano[/quote]
La 30 de litri este nano.
Nu va obositi sa faceti rezervari sau sa pierdeti vremea cu discutii civilizate, daca aveti banu' pe voi dati cu el pe masa, asta-i singura conditie sa luati ceva de la acest domn smilie
Nu merge, intra pe mess, ne intelegem acolo mai bine.
Incarca-le aici: http://www.imageshack.us/

Forum Index » Profile for aLLLx » Messages posted by aLLLx
Go to: