[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: reefer
Forum Index » Profile for reefer » Messages posted by reefer
Chit ca fac schimb de 100% saptamanal, dar skimmer tot nu bag...
D-asta vreau sa bag cantitate mare de material filtrant aerob, ca sa atenuez efectele schimbului de apa, poate chiar mai mari de 10% zilnic....
Oricum, ce se baga vs ce se scoate.... ar cam trebui sa fie in valori asemanatoare .
Mai am de lipit acvariul, si ii dau drumu.

Acum cu D-zeu inainte
Dom` Cristi , daca arde, iti trimit eu un bidon .
Cado` ....
Mi-o ramas , de la ala vechi .

Bafta !
Salutare baieti ,
Candva in iarna , Ricardo - ( @koala ) imi spunea c-o sa ma "arda pe ficati" daca ma las , si tin sa anunt ...ca-i dau dreptate !!!!
Iata-ma ca n-am putut sta locului si apar la interval cu un acvariu de dimensiuni mici , mult mai simplist , o incercare/provocare de-a mea ce vreau s-o pun in practica , mai precis sa fac o mica gradina de SPS-ii - fara skimmer , fara reactoare , biopeleti...nebunii . Insa cu schimburi zilnice de 10% apa.... (analizez cu ceva "baieti destepti" sa-mi faca un sistem de schimb automat ..voi detalia ulterior cand se va definitiva)

Acvariul va fi din sticla de 8 ultraclar / cant drept / cu dimensiuni : 65(L) x 35(l) x 30(h) - 68L brut (50L net/poate mai putin)- cu geam despartitor negru - de-a lungul lungimii , ce-mi va realiza un filtru in spate de vreo 15L pe care il voi umple cu vreo 4-5L matrix , Seachem carbon , perlon , si ceva roca maruntica .

Daca vechiul acvariu era deservit de peste 20 de stechere ... , acum voi avea doar 5 stechere(nici nu-mi vine sa cred ... ) si anume :
1 - Racire : chiller - Hailea 130
2 - Lumina : Lampa Led (120W / Cree / Autodimmer - 2 canale)
3 - Valuri : Jebao WP10
4 - Recirculare : Jebao DC1200
5 - ATO
image
subir fotos online

Ceea ce doresc e sa realizez doar filtrarea aeroba , iar NO3 + PO4 - sa-l scot prin schimburi de apa , care vor fi de app 10% zilnic , asa cum spuneam mai sus in sistem automatizat . Sarea va fi Red Sea varianta standard .
Nu skimmer , nu reactoare , nu dozare, nu nimic ...doar schimb de apa .. , incat variabilile ce-mi pot da batai de cap...sa le limitez la maxim .
Ici-cand sa mai arunc ceva bacterii , una-alta...

Rockscape-ul va fi realizat de 2 roci "destepte" care stau de "desarat" in apa RO . Bazinul nu va avea nisip .
Ceea ce doresc in micul meu bazin - doar corali duri , cu fraguri "plantate" des la baza rocii , incat sa am desisul dorit . Pestani ...vreo 3-4 firefish...

In rest, numai de bine

Revin cu poze , cand mai misc in front ...

Frumos !
Felicitari pentru concurs !! ... pui de campion ce esti ...
Carbone wrote:
reefer wrote:Salut baieti ,
Dar , KH mare , in sisteme ULNS , dar in care nu dozam carbon ? Ar merge ?

si cum obtii ULNS fara dozare de carbon ?

Schimb de apa zilnic 10% - Schimb zilnic apa : 5L . Am in analiza un sistem automat de schimb .
Este vorba de un nano de 60 L brut(50L net) , ce-o sa contina numai sps .
Mi-am luat deja un bidon mare de sare Red Sea Coral Pro , si analizand ...sigur o sa ma lovesc de problema asta ..

PS: unde ai AmaBond-ul ? Cumva in Ploiesti ? Poate ajung sa iau si eu o punga mare .

Deci, cum sta treaba... ? ...
Mersic !
Salut baieti ,
Am o nelamurire ...
Din tot ce am citit , am retinut ca nu se preteaza corali duri in care avem KH mare (>9) si dozam carbon in sisteme ULNS
Dar , KH mare , in sisteme ULNS , dar in care nu dozam carbon ? Ar merge ?
Ceva mi-e neclar..... , KH-ul mare inhiba dezvoltarea/hrana bacteriilor , si aditionand carbon pentru hrana ...ardem coralii duri(carbonul?) , sau propriu zis KH-ul mare arde coralii duri ? Cum vine treaba ?....

LE : Ce arde coralul dur ? Carbonul (neconsumat in urma => bacteriilor care nu se hranesc in KH mare ) sau KH-ul mare ?

Mersic !
Hai ma , domn Ionut , tranteste-ne niste poze si cu achizitiile noi ...
Multam de gazduire .
S-a vandut !
Mai trage-ne o poza cu el , d-ntregul
Oricum, frumos !!
adytzu wrote:Ce lungime are? Merge pe un acvariu de 600x300x300?

Da, intradevar - se preteaza pentru acvarii cu lungime app 90 cm . Are picioarele reglabile, culiseaza de-a lungul lampii(pe niste sine)
Misto treaba Cristi !!!!
In ideea de a-mi mai elibera spatiul , se scoate la vanzare :

Lampa noua : Hailea 2 x 39w / 2 tuburi noi actinic - incluse
Bricolata de mine cu cooler pentru racire - super silent (coolteck silent fan - 4010) ( LAMPA STA APROAPE RECE !!! )
Pret 280 ron / negociabil .
Tel : 0725 924 765

image
imagen

image
sube fotos
Se vinde decorul 3D - de mai jos (nefolosit-NOU) , din fibra de sticla , vopseluri rezistente la apa (10 ani garantie) - cu dimensiuni :
-lungime : 120cm (este realizat pentru acvariile de 120 cm lungime)
-latime : 55 cm
-inaltime (relief) - max 14cm (cel mai inalt relief al radacinii)
Se poate lipi cu usurinta cu silicon de acvarii .

Pret : 400 ron

telefon : 0725 924 765

image
sube
image
subir imagen
image
share image
image
subefotos
image
subir fotos online
Scuze de post dublu .
Update :
1 - lumini HQI+T5 - 400 ron
2 - ATO Aqua Medic - modificat - perfect functionabil - (senzor + releu + pompa 12 v + pompa peristaltica) : 200 ron

Bonusuri : bidon CO2 scrubber - 5 L / blistere hrana congelata
Rezolvat , multam !
Osmoza s-a dat , o sa updatez anuntul . Bafta !
Cum spune si titlul, cumpar chiller functionabil .
Astept oferte.

bafta !
0725 924 765
Asa cum spune titlul , cumpar mediu filtrant .
Sau sa ma directionati catre ceva vanzatori , recomandari....
Asa cum spune titlul , cumpar mediu filtrant .
Sau sa ma directionati catre ceva vanzatori , recomandari....

Forum Index » Profile for reefer » Messages posted by reefer
Go to: