[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kazaku
Forum Index » Profile for kazaku » Messages posted by kazaku
Nu stiu daca exista riscul de a se hibridiza, nu sunt expert. Primele 4 specii le am si eu in acvariu, plus alte specii agresive, dar am destule ascunzatiri si nu am probleme. Se mai bat intre ei si cu alte specii dar fara fatalitati. Pesti poti cumpara de la useri si sa tii trimita prin autocar. 5kg roca vulcanica costa cu tot cu transport 30lei.
Pt buget redus poti baga roca vulcanica. E 5 lei kg si e mai buna decat inele de ceramica. Cat de agresivitate, sunt agresivi si cu pietre si fara. Se bat si uneori mai iese unu mai sifonat, ceilalti pesti il ataca si nu prea conteaza specia. Avand pietre isi fac ascunzatori si evita confruntarile, scade riscul de fatalitati.
Salut. Legat de pesti, eu as baga vreo 6 cyrticara mori, 7-8 caeruleus, 7-8 demasoni, 7-8 red zebra, 7-8 acei msuli si 7-8 hongi sweden. Si tot la capitolul asta, ai nevoie de mai multe pietre, au nevoie de ascunzatori, fiecare mascul o sa isi faca o ascunzatoare. La tine nu prea sunt si or sa aiba loc lupte crancene pe ascunzatori. Demasoni sunt foarte agresivi cu alti pesti si in special cu propria specie. Daca nu au unde sa se ascunda, se vor bate pana la moarte pe o ascunzatoare. Ca decor eu as fi optat pe niste autocolant auto pe geamul din spate si atat. In caz de zgarieturi pe geamul din fata, puteai intoarce acvariul si scapai de ele. Cat de filtrare, scoate inelele de ceramica si baga tot siporax, nu retin culturi mari de bacterii inelele. Iar pt duritate, poti da bagi un compartiment de la resun plin cu spartura de scoici.
E gusat(a) de 4-5 zile si nici nu mananca de atunci. Are ceva in gura dar nu pot sa vad exact ce si nici nu ma risc sa ii umblu eu in gura.
Sfatul meu e sa o duci inapoi.
Salut. Am si eu o dilema. Am o femela gusata, la care nu reusesc sa identific specia. Pe oricine am intrebat raspunsul a fost cam acelas: seamana cu mascul ba de interruptus, ba de johanni, ba de elongatus, ba de maingano. Problema e caseamana cu masculi din speciile respective, dar e femela. Un pic de ajutor ar fi binevenit.
Cand va aud cu....
sony wrote:
Intamplarea face ca zilele acestea am primit un Juwel Rio 400.

imi vine sa mor. La voi inca mai vine mos craciun? Norocosilor, eu nu primesc nimic .
Iti pot da niste pui de pomacea. Eu am ramas cu ceva pui de pomacea, adulti au murit de batranete sau papati de pui de ciclide, nu stiu sigur cauza morti.
Am avut raphael catfish in acvariu cu ciclide si nu are nici un stres sau vreo problema.
Fiecare face ce vrea cu ce primeste la donatie. Poti doar sa nu ii mai oferi nimic pe viitor, dar nu il poti conditiona ce sa faca cu ce a primit. Daca e frumos? Poate nu, dar nu e ilegal. Si eu am fost acuzat ca am luat la donatie niste pui de sajica si ca i-am "vandut". Culmea e ca nimeni nu vrea nici macar ca donatie sajica.
angel123 wrote:da... ma refeream la curatenia saptamnala ....metoda mea e sa iau 10-20% din apa de la suprafata insa pestii mei se scarpinau de decor , plante, filtru tot ce aveam pe acolo si presupuneam ca e din cauza calitatii apei...asa ca m-am gandit ca nu-i bine ce fac..

Schimba de doua ori pe saptamana 20% din apa sau chiar de trei ori pe saptamana. Probabil ai valorile la no2 si no3 crescute. Si da, e din cauza calitati apei, dar a apei din acvariu. Nu are legatura cu spalatul acvariului, doar cu schimburile de apa. Eu asa stiu cand trebuie sa schimb apa, cum incep sa se frece de nisip, schimb apa.
Nisip alb de la hornbach, iti intra aproape doi saci, in jur de doi saci. Asta daca tii ciclide, daca il faci plantat nu stiu ce sa pui. Oricum iti intra in jur de 40-50kg(cred).
Cum adica sa il cureti? Sa scoti tot din el, sa il speli?
Da poti tine in cel de 100x40x50 ciclide, dar nu prea multe. Cunosc persoane care au doar 180l si au ciclide. Nu imi pot da seama exact cam cati intra, dar daca iti permiti si ai spatiu, eu te-as sfatui sa ceva mai mare, ceva mai lung. Un 140x40x40 cu sticla de 6mm, nu cred ca ar arata rau nici plantat.
Pune buretele primul, sa filtreze mizeria si sub el siporaxul.
As dori sa schimb demason mascul de 7-8cm cu femela. Nu imi permit sa cumpar si sper sama ajute cineva. Multumesc.
Vand coasa electrica . Multa munca necesita acvariile plantate. Eu am ciclide si tot aspiram substratul la 2-3 zile. Azi cand am mutat putin pietrele sa fac curat si in spatele lor, m-am trezit cu aproape o treime de galeata de cacacei. Va felicit pt rabdarea de care dati dovada, sa stai sa ingrijesti un plantat e o arta. Eu unu nu as avea rabdarea necesara.
Muta acvariu. Sa nu mai bata soarele in el. Ia un card care nu iti mai trebuie si curata geamul cand schimbi apa.
flavius2308 wrote:Cauza se afla tocmai in ce ai spus mai sus : "Tin acvariul pe geam in bataia soarelui de dimineata pana la amiaza".
Muta acvariul de acolo in primul rand apoi tragi concluzia.

Bine zis

Forum Index » Profile for kazaku » Messages posted by kazaku
Go to: