| Message |
|
|
|
s-au dat urmatoarele:
Zoasi rosii cu verde = 95 lei
Buchet montipora red+green+blue (marcat cu rosu) = 145 lei
Buchet montipora blue+green (marcat cu verde) = 95 lei
toti ceilalti raman inca valabili
|
 |
|
|
|
Rezervati.
|
 |
|
|
Deoarece s-a cam aglomerat acvariul m-am decis sa vand cateva fraguri de zoanthusi si inca ceva:
Zoasi verzi intens si Zoasi verzi cu mijloc portocaliu = 95 lei
 Uploaded with ImageShack.com
LPS (easy care) favites = 165 lei (include si o piatra vie mare de marimea unei palme, pe care e prins coralul)
Zoasi rosii cu verde = 95 lei
Zoasi maro cu verde = 55 lei
Zoasi electric green = 85 lei
Viermi penati albi = 45 lei (diametrul coroanei = moneda de 50 bani)
Hermiti marea neagra 18 lei
Creveti marea neagra 15 lei
astept PM
trimit si in tara
|
 |
|
|
mi-am adus aminte de o faza  ) cand am vazut in background berea si alunele  )

|
 |
|
|
alune si bere  ...perfect !
|
 |
|
|
|
am avut si eu piatra exact din categoria aleia si pot sa spun ca e 1) de 2 ori mai grea si mai densa ....aproape cristalizata la miez 2) o spargi cu ciocanu si cu dalta ...in conditiile in care alte tipuri de piatra de recif le rupi cu mana....
|
 |
|
|
vali b wrote:salut. cand trimiti in Bucuresti spune-mi si mie. as achizitiona si eu cativa 
ai pm. 
|
 |
|
|
hermitii revin in forta  pentru cine doreste 18lei/buc
|
 |
|
|
|
pfff ce diferenta ....foarte tare !
|
 |
|
|
|
Desi poate multi ma vor contrazice eu as merge in cazul tau pe urmatoarea schema:
ca idee tu acum cred ca ai nivel de nutrienti foarte scazut.
as mai adauga 2-3 pesti mici+nevertebrate,
as hrani sistemul cu 1/4 cub de Ocean Nutrition rotifers / zi
+hrana congelata zilnica pt pesti 1/2 cub de 2 ori pe zi (supershrimp de la ON in cazul pestilor tai)
as mentine un schimb de apa de 10% saptamanal
bacterii MB7 doza recomandata 1/saptamana
crescand nivelul de nutrienti, zoasii nu se vor mai topi, insa trebuie sa te axezi doar pe corali moi/LPS. in schema asta si dotarile tehnice pe care le ai nu stiu in ce masura vei avea mare succes cu sps mai pertentiosi decat montiporele easy care.
|
 |
|
|
kirucd wrote:Pai daca nu poti masura cu exactitate de unde sti? Si de unde sti ca e temperatura de vina?
In acvaristica marina nu prea merge cu "ghici". Niste teste de baza ar trebui sa poti face
oricand: KH, Ca, Mg, NO3 si PO4.
Este foarte posibil sa nu fie de la temperatura, daca nu ai depasit 27 de grade. Dar nimeni
nu iti poate spune care e problema fara un set de teste cat mai precise. Si atunci e posibil
sa nu descoperi cauza foarte usor. Bine ai venit in randul marinarilor
O zi buna,
Dragos
eu dupa o perioada de timp am inceput sa-mi dau seama de nitratul si fosfatul din apa in functie de culoarea, nivelul de hidratare la anumiti corali indicatori.
de exemplu cand no3/po4 sunt in valori 0 GSP nu creste ori nu se deschide, palythoa este un verde aprins metalic si nu are extensie la tentaculele de pe margine decat foarte rar, preponderent culorile coralilor sunt mai intense insa nivelul lor de hidratare si creste este scazut.
cand no3/po4 cresc peste 0 dar se mentin in limite decente, gsp creste de rupe, palythoa este in raport 1:1 verde-maro, are extensie normala de tentacule iar coralii sunt destul de colorati, cresteri rapide, hidratare mare.
cand no3/po4 creste peste 20 respectiv 0.09 atunci coralii incep sa se schimbe: gsp nu o duce extraordinar. palythoa se face maro aproape 100%, hidratarea este mare initial insa daca valorile sunt foarte mari, atunci incep sa sufere si nu se mai hidrateaza apoi chiar mor unii dintre ei.
acestea sunt concluzii strict personale din experienta acumulata pana acum
|
 |
|
|
|
exact ! si seriatopora cand se pune pe murit pierde tesutu aproape instant...primul semn mi s-a parut asa ca parca se subtiaza, se topeste si tesutul de sub polipi era un maro asa sters in cazul celei verzi.
de altfel la mine seriatopora a fost singurul coral care a crapat asa...subit, si asta pt ca il aveam la inceputuri cand nu era bazinul stabil. cand am introdus un mic frag dupa o perioada a crescut in draci si era vedeta acvariului.
|
 |
|
|
|
din ce am observat eu pana acum, seriatopora are 2 puncte critice:
LOW nutrients respectiv HIGH nutrients.
la low nutrients nu creste, si incet incet se micsoreaza
la high nutrients moare pur si simplu, i se retrage tesutul si ramane schelet alb.
dar daca ii nimeresti conditiile, va fi cel mai rapid coral ca si crestere, un coral superb.
|
 |
|
|
|
as vrea sa imi exprim si eu punctul de vedere legat de mandarin.
--------------------
va relatez experienta mea: eu am tinut acest peste minunat in 120 L pentru prima oara si dupa aprox 6 luni incepuse sa slabeasca. in momentul ala l-am dat lui pc.ciprian care are un bazin de vreo 260 L si acolo s-a ingrasat si pestele e perfect dupa inca 6 luni. cel putin asta am vazut ultima oara cand am fost la el.
tot mandarin a fost introdus si in bazinul unui prieten de 1500L unde a dus-o bine mersi fara hrana fara nimic. e gras, frumos, acvariu are parametrii apei de genul: no3=100+ po4 = 1
un lucru e cert si in viziunea mea: un mandarin nu e adecvat pt 30 L
e ok daca mananca alt tip de hrana decat cea vie poate are sanse mai mari de supravietuire dar daca nu mananca hrana moarta atunci e nasol, ii trebuie extrem de mult spatiu pt a avea ce vana.
|
 |
|
|
Micutii la treaba  se poate vedea zona pe unde a trecut halind ciano

|
 |
|
|
Zoasi maro cu mijlocul albastrui:
75 lei fiecare din coralii surprinsi in imagine
toti au aproximativ aceeasi dimensiune.
Gorgonie (maro-rozalie)- fotosintetica 50 lei fragul (minim 4-5 ramificatii/creanga)
Euphylia 50 lei fragul din imagine. nu e mare dar e sanatos, se dezvolta
Detalii pe PM. Trimit si in tara.
|
 |
|
|
asa am patit si eu cu tomentosus....baga mysis...il scuipa...
a facut asa cam 4-5 zile dupa care il baga si nu-l mai scotea
|
 |
|
|
|
Pretul micutilor scade la 18 lei bucata
|
 |
|
|
nu au absolut nici o treaba cu coralii cu nimic. ei nu au putere nici macar sa ridice o foitza de gsp desprinsa de pe piatra.
in plus mai mult misuna pe nisip nu prea sunt mari alpinisti. sunt f multumit de ei. am mai avut anu trecut 2
|
 |
|
|
Am uitat sa precizez.
25 lei bucata
|
 |
|
|