Buna ziua! Dupa cum v-am povestit la rubrica “Despre noi”, de curand m-am pricopsit cu un acvariu, cadou de ziua mea, eu implinind o “frumoasa” varsta! Vazand al meu sot ca daca ajung in Hornbach ma gaseste doar in fata acvariilor mai “zen” ca niciodata, si-a zis ca ma vrea zen tot timpul. Asa ca iata-ma cu un acvariu Aquatlantis Advance Led 60 cu filtru minibox cu incalzitor inclus, de 54litri, trei Corry Panda, trei Otto Afinis si doi guppy masculi (deocamdata, mai urmeaza sa vina cativa ) la bord introdusi pe rand. si zile intregi de studiat netul, respectiv forumurile, ca si noaptea numai pesti visez! Acvariul e ciclat, am folosit Easy Start, valorile apei ok. Am pus pietre mai dure, pt. ca in Sibiu e prea moale apa. Asa s-a mai echilibrat. Schimb de apa inca n-am facut pt. ca apa e curata, valorile in regula si m-am gandit sa las bacteriile sa se inmulteasca in voie.
Am o gramada de intrebari la care sper sa primesc raspuns si sfaturi, pt. ca chiar daca m-am documentat sarguincios, tot mai dau de problemute si n-as vrea s-o dau in bara, pt. ca mi-s prea dragi “copilasii” astia!
Cea mai mare problema in acest moment e ca guppy mei se cred pesti sanitari! Sunt atat de nehaliti, ca rad tot! Mananca papica lor speciala de la Dennerle “Guppy&co Booster si mananca si Wafer Mix-ul Tetra al sanitarilor! Pur si simplu le iau pastiluta Corry-lor de sub nas si pleaca cu ea! Nu se lasa pana n-au ras tot! In ritmul asta ei risca sa crape de satui iar Corry de foame!

Sa nu mai zic ca Otto nu se apropie de nimic. Stau doar pe plante si piatra! Am testat tot felul de tactici sa-i pacalesc, nimic nu functioneaza! Corry parca n-au vaz si miros, iar guppy zici ca au privire de soim! Nimic nu le scapa! Cum sa procedez?
Pe viitor as mai vrea niste guppy, tot masculi, ca nu vreau sa mi se inmulteasca. Cati ar mai fi ok pt. acvariu fara sa suprapopulez? Tentatia e mare! Mi-as dori cate un exemplar din fiecare soi!
Multumesc anticipat pt. sfaturi! Salutari din Sibiu!