[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Incepatoare cu mare determinare si o multime de intrebari!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Mari45
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna ziua! Dupa cum v-am povestit la rubrica “Despre noi”, de curand m-am pricopsit cu un acvariu, cadou de ziua mea, eu implinind o “frumoasa” varsta! Vazand al meu sot ca daca ajung in Hornbach ma gaseste doar in fata acvariilor mai “zen” ca niciodata, si-a zis ca ma vrea zen tot timpul. Asa ca iata-ma cu un acvariu Aquatlantis Advance Led 60 cu filtru minibox cu incalzitor inclus, de 54litri, trei Corry Panda, trei Otto Afinis si doi guppy masculi (deocamdata, mai urmeaza sa vina cativa ) la bord introdusi pe rand. si zile intregi de studiat netul, respectiv forumurile, ca si noaptea numai pesti visez! Acvariul e ciclat, am folosit Easy Start, valorile apei ok. Am pus pietre mai dure, pt. ca in Sibiu e prea moale apa. Asa s-a mai echilibrat. Schimb de apa inca n-am facut pt. ca apa e curata, valorile in regula si m-am gandit sa las bacteriile sa se inmulteasca in voie.
Am o gramada de intrebari la care sper sa primesc raspuns si sfaturi, pt. ca chiar daca m-am documentat sarguincios, tot mai dau de problemute si n-as vrea s-o dau in bara, pt. ca mi-s prea dragi “copilasii” astia!
Cea mai mare problema in acest moment e ca guppy mei se cred pesti sanitari! Sunt atat de nehaliti, ca rad tot! Mananca papica lor speciala de la Dennerle “Guppy&co Booster si mananca si Wafer Mix-ul Tetra al sanitarilor! Pur si simplu le iau pastiluta Corry-lor de sub nas si pleaca cu ea! Nu se lasa pana n-au ras tot! In ritmul asta ei risca sa crape de satui iar Corry de foame! Sa nu mai zic ca Otto nu se apropie de nimic. Stau doar pe plante si piatra! Am testat tot felul de tactici sa-i pacalesc, nimic nu functioneaza! Corry parca n-au vaz si miros, iar guppy zici ca au privire de soim! Nimic nu le scapa! Cum sa procedez?
Pe viitor as mai vrea niste guppy, tot masculi, ca nu vreau sa mi se inmulteasca. Cati ar mai fi ok pt. acvariu fara sa suprapopulez? Tentatia e mare! Mi-as dori cate un exemplar din fiecare soi!
Multumesc anticipat pt. sfaturi! Salutari din Sibiu!
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Complicat ce ai tu aici ^^ ma refer la faptul ca apa chiar daca e clara,nu inseamna ca e ciclata. Foarte bine ca ai pus acele bacterii easy start,insa ele sunt pt grabirea ciclarii,nu cicleaza apa direct. Este f bine ca ai citit notiuni despre acvaristica si e si mai bine ca ceri ajutorul nostru aici. Din ce ai scris,observ ca vrand sa hranesti fiecare exemplar in parte,ai dat hrana prea multa si ma tem ca in cazul in care acvariul e startat de curand,incarcatura biologica poate devenii prea mare,amoniul putand afecta pestii; oricum,crede.ma ca pestii nu iti vor murii de foame,in cazul in care le va fi foame,se vor asigura ca prind hrana. Cel mai probabil inca nu s.au acomodat(nu stiu totusi de cand ai dat start la acvariu). Cu stocul actual,consider ca mai poti adauga 6/7 masculi,insa nu acum,trebuie asteptat ca coloniile de bacterii bune sa se inmulteasca. Sa speram ca nu vei avea probleme cu pestii deja adaugati. Ape limpezi si pestisori sanatosi

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
Mari45
Junior member
[Avatar]

IP:

Acvariul l-am startat in 23.11, plantat si cu easy start adaugat. La 7 zile a doua tura de solutie, apoi au aparut cei 3 Corry, dupa inca 7 zile inca o tura de solutie. Miercuri, 8.05 am introdus 3 Otto si 2 Guppy. Pestisorii i-am aclimatizat cum scrie la carte. Verific zilnic parametrii apei cu JBL Easy Test si JBL pH-test. Nu stiu cat de exacte or fi, pt. ca pH-ul iese oarecum diferit. Eu tind sa-l cred pe cel special pt. pH, care s-ar incadra la 7,5. Maine fac schimb de apa si am de gand sa adaug si niste Easy Life Filter Medium. Trebuie sa si curat ceva? Sau doar schimb apa si atat?
Referitor la pestisori, o sa-i las mai flamanzi. Oricum, daca vad ca ramane ceva nemancat la viteza, scot din acvariu.Nu-mi place cum se prezinta un Otto. Astazi mi-a stat doar lipit de sticla. Ma ingrijoreaza. Ceilalti sunt toti veseli.
Inca o chestie: plantele cresc rapid, dar mai alei in partea de sus, spre nivelul apei parca s-au maronit. Pe frunzulitele fine ale Cabombei e ca un fel de puf albicios. Sa fie de la ciclare? Multumesc mult pt. sfaturi!
Desauron
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare si bun venit in acest hobby

1. puful albicios e de la ciclare, e normal, face parte din proces, va fi mancat de guppy
2. otto, sunt somni pititci, rude apropiate cu ancistrusii. Motivul pentru care folosesc cuvinte precum "somn" si "ancistrus" mai devreme este ca somnii sunt cei mai rezistenti pesti si au un sistem imunitar aproape imbatabil, pot intra intr-o stare de "mentenanta a organismului" cand condiitiile nu sunt favorabile. Si legat de partea cu "ancistrusii", prefere sa roada chestii, lemn, alge, mancare speciala pt somni cu gura de ventuza.

Otto ca meniu prefera 90% alge, si tu ai un acvariu nou, asta inseamna 0 alge. Iti sugerez sa cumperi pastile de spirulina, va fi apreciata de guppy foarte mult si va fi cruciala pentru otto pana cresc alge pe acvariu tau.

Alt sfat daca imi permiti va fi, tu ai pestii cei mai rezistenti, cory si otto = somni, guppy = cel mai adaptabil peste, personal nu cred ca erau necesare acele solutii. Sper sa te ajute informatiile astea

Mari45
Junior member
[Avatar]

IP:

Le-am pus pastila! Au ignorat-o cu desavarsire! Am cumparat spirulina flakes, sa incerc si cu alea.
Multumesc din suflet, baieti, ca va rupeti din timp ca sa ma sustineti!
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Hehe,tine.o tot asa cu interesul asupra hobby-ului acesta si ma vad nevoit inca o data sa spun ca pestii cory sunt considerati eronat pesti rezistenti,treaba stand exact invers ^^ ape limpezi si pestisori sanatosi

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: