| Message |
|
|
|
Ca prim pas concret cumpara niste teste 5 in 1 si testeaza apa dupa un schimb de apa,apoi la cateva zile si in final dupa 1 saptamana inainte de schimbul de apa. In functie de ce valori masori poti spune daca e ciclat sau nu acvariu, poate le si postezi.
In cazul nefericit cand acvariul este ciclat atunci nu stiu, poate ai vreo boala ciudata, poate pestii care i-ai luat erau deja bolnavi, poate nu le-ai facut acomodarea trebuincioasa ce ar trebui sa dureze minim 30 minute.
|
 |
|
|
LYM wrote:
lumina - 2x 18W (1 standard + 1 Phillips Aquarelle)
ce inseamna standard ?
|
 |
|
|
bine ai venit vecine 
|
 |
|
|
Multumesc de raspunsuri.
Am schimbat cantitatea, aproape s-a triplat fata de recomandarile firmei , momentan primesc granule atat timp cat prezinta interes pentru ele, dupa ce ajung la maturitate o sa mai tai din ratie
Ocazional primesc doar 1 masa pe zi, iar pana acum nu dau semne de ingrasare
Cand pot incerc sa ii hranesc separat, insa cum simt agitatie in fata acvariului se aduna toti 3 la un loc si e mai greu sa ii separ.
Vestea proasta este ca o femela s-a dovedit a fi un frumos mascul short tail astfel ca in curand va ramane doar unul 
|
 |
|
|
andras wrote:
Sunt de acord cu Alfe0 pentru luna august, ultimile crengi sunt in plus acolo.
As zice ca sunt in plus momentan, dupa ce se acopera cu "toate cele" or sa arate frumos. Personal le-as muta pe cele 2 din centru, mi se "muta" privirea de la buturuga mare la ele si viceversa.
|
 |
|
|
besty wrote:Am vazut un acvariu la animax in carrefour de 60l cu 3mil si m-am gandit sa il iau. Nu am mai avut niciodata acvariu, insa imi doresc foarte mult. Mi-au zis ca este echipat cu tot ce are nevoie imi trebuie doar substrat, plante, fundal probabil si pesti.
Deci nu e echipat cu tot ce trebuie
Pentru substrat alege ceva ieftin (JBL Aquabasis) si niste pietris 2-3 mm, cred ca au in HOrnbach mai ieftin. Cauta multe plante nepretentioase, cantitativ nu ca numar de specii, precum vallisneria, hydrophila difformis, cabomba, anubias.
Este foarte bine sa incepi din start cu o cantitate mare de plante pentru a evita algele ;)
Pestii se pun mai tarziu, 2-3 saptamani timp in care acvariul se cicleaza, asa ca ai timp sa te hotarasti.
Ps. Nu crede tot ce zic vanzatorii mai ales daca iti spun ca in 2-3 zile poti pune toti pestii care ti-au placut.
Vezi ca este un magazin al unui coleg forumist in care foarte probabil primesti sfaturi competente, il gasesti la rubrica carciuma 
|
 |
|
|
|
din cate imi amintesc aparitia spot green nu este legata si de nivelul prea scazut de PO4 ?
|
 |
|
|
andras wrote:Cam ce volum are volcanitul de 7kg?
Un saculet de 7kg ajunge pentru o suprafata de 65x30 si o inaltime a substratului de ~4cm, deci aproximativ 8litri.
|
 |
|
|
andras wrote:Multumec Filipica. :-)
Daca as amesteca 2kg de Terralit de la AquaMedic, 7kg de Vulcanit tot de la ei, ar merge ce ziceti?
Din pacate terralit n-am folosit, nu cunosc instructiunile lui de folosire. Daca te ajuta cu ceva vulcanitul are 3-4mm diametrul si culori mai sterse decat in poza de prezentare, poti vedea la galeria mea cum arata in lumina a 2 floura.
|
 |
|
|
andras wrote:
Ai mai adaugat ceva?
Nu, am folosit doar vulcanit si inainte si dupa.
|
 |
|
|
andras wrote:
As avea o intrebare> Substraturile Dupla se pot refolosi? Daca spal bine si adaug Dupla Root la ele, ar merge?
Dar vulcanitul?
Multumesc anticipat. :-)
Eu am spalat vulcanitul si refacut setup-ul, ia luat 2-3 saptamani acvariului sa se stabilizeze. Momentan echinodorusul creste voios de un rosu aprins si nu da semne de "malnutritie". Presupun ca totul e ok.
|
 |
|
|
Porcu wrote:
Este si nu este  . Philips il recomanda ca tub horticol .......
M-am exprimat gresit 
|
 |
|
|
m_3 wrote:
O sa modific putin si programul de lumina: Philips 830 va sta aprins intre orele 7 - 22 (va imita lumina calda a soarelui de dimineata si seara), iar pentru inceput un Flora care va sta aprins intre orele 10 - 20. Pe parcurs o sa mai aprind un Flora si o sa tin totul sub supraveghere atenta.
...
Ma gandesc sa pregatesc si o mica buturuga sa dea un aspect mai interesant decorului.
15 ore e un pic cam mult, n-au plantele atat fertilizant si co2 la dispozitie sa foloseasca toata lumina. Mai degraba lasi 8 ore amandoua floura (sunt totusi neoane dedicate plantelor, 830-ul nu este) si pe masura ce plantele isi revin si acvariul se stabilizeaza (poate faci rost si de co2 pana atunci) extinzi programul de lumina si mai aprinzi un neon.
multa bafta cu algele
|
 |
|
|
referitor la acvariul tau.. nu e ciclat, ai prea multi pesti si bag mana in foc ca si prea putine plante
Pastreaza doar un guppy, lasa acvariul la ciclat si dupa 2-3 saptamani mai adauga unul - 2 guppy sau pastrezi 1 neon si mai aduci 3-4 dupa ciclare.
In conditiile actuale , mai devreme sau mai tarziu  o sa le bata la usa 
|
 |
|
|
Crezi ca este iesit din comun daca te-ai gandi un pic si la ceilalti membri de pe forum ? Nu toti sunt adolescenti, nu toti folosesc limbajul asta, nu toti utilizeaza messengerul si irc-ul daily on basis. E vorba de un minim de respect fata ceilalti, un coleg de forum are o semnatura foarte buna referitor la cei la care lumea trebuie sa se adapteze si invers...
Multa bafta in continuare si acvarii frumoase 
|
 |
|
|
rahe wrote:se pare ca gelatina a disparut dar nu zic hop pana nu am trecut dealu; azi am sa verific din nou cu atentie
lumina am redus-o la sub 8 ore pe zi cum am fost sfatuit mai sus
asteptam vesti 
|
 |
|
|
Alokt wrote:
Sa le mentin asa este greu.
Nu ma indoiesc, insa merita 
|
 |
|
|
Felicitari pentru pound-urile realizate, arata superb 
|
 |
|
|
crush wrote:Dar daca, curentul creat in acvariu misca plantele credeti ca este vreo problema?
Depinde cat de tare le misca dar daca pestii inoata linistiti prin toata masa apei atunci presupun ca nici curentul de apa nu este puternic.
|
 |
|
|
|
tot reteta aceasta o folosesc si eu cu observatia ca nu scufund si radacinile plantei in solutie.
Planta din poze nu stiu cum se numeste, insa n-ar fi recomandat sa o tii mai mult de 30 secunde in solutie, pare destul de firava.
|
 |
|
|