[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
MSergiuM  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
MSergiuM
Junior member
[Avatar]

IP:

oook....asta este si primul meu reply pe forum...din milioanele care vor aparea pe aici.. am cumparat plante dar au un inel de metal iar inauntru este un fel de burete in care sunt infipte radacinile...firul plantei trece prin inel si iese pe sub burete f putin, astfel incat eu m-am gandit ca ala are doar rol de fixare si ca radacinile se pot strecura pe sub burete si vor putea intra in substrat fara probleme....Asa ca geniul"..din mine a bagat in substrat tot inelul..cu tot cu buretele in care erau infipte radacinile... trebuie sa scot plantele din buretele respectiv si sa le las libere in substrat?????pls, ajutor, intrucat acest eveniment s-a intamplat acum..vreo 30 de minute si poate fi indreptat (daca imi spuneti cum)...multumesc anticipat pentru PRIMUL ajutor...
[Yahoo!]
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

plantele le eliberezi de inel si burete si le plantezi fara apa in acvariu, e mult mai comod.

...
[Yahoo!] [MSN]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Da mai multe detalii despre tine sa stim cine esti ....... ca tot sintem la sectiunea "Despre noi" .

Poze: smilie ... Poze cu plante
Alokt
Member

IP:

MSergiuM wrote:oook....asta este si primul meu reply pe forum...din milioanele care vor aparea pe aici.. am cumparat plante dar au un inel de metal iar inauntru este un fel de burete in care sunt infipte radacinile...firul plantei trece prin inel si iese pe sub burete f putin, astfel incat eu m-am gandit ca ala are doar rol de fixare si ca radacinile se pot strecura pe sub burete si vor putea intra in substrat fara probleme....Asa ca geniul"..din mine a bagat in substrat tot inelul..cu tot cu buretele in care erau infipte radacinile... trebuie sa scot plantele din buretele respectiv si sa le las libere in substrat?????pls, ajutor, intrucat acest eveniment s-a intamplat acum..vreo 30 de minute si poate fi indreptat (daca imi spuneti cum)...multumesc anticipat pentru PRIMUL ajutor...

Buretele respectiv functioneaza ca un filtru care la un moment dat acumuleaza mult prea mult material biologic si devine prea acid arzand radacinile.
Scoate intai partile mari din burete apoi sub jet slab de apa scoti partile mai micute, te poti ajuta si cu o scobitoare.
Incearca sa salvezi radacinile subtiri de hranire.
MSergiuM
Junior member
[Avatar]

IP:

Sunt din Constanta, am un acvariu de 24 de litri, este primul meu acvariu(l-am primit cadou). Voiam initial sa-mi cumpar unul de 100 de litri dar mai bine invatz chestiile de baza cu acest acvariu mic...am un filtru intern, buretele mi s-a parut mic (are vreo 5x5x3cm....si un debit de 230l/h)...sper sa faca fatza....in rest....sa auzim numai de bine..
[Yahoo!]
MSergiuM
Junior member
[Avatar]

IP:

2 guppy , 4 neoni , 4 "neoni portocalii" ,si 7 pui guppy...si vreo....20 de fire de plante cu frunze mai late si 2 fire de plante gen.."marar"...aah...si 3 melci mici...cam 1cm...1,5cm diametru...e aglomeratie?....ce sanitar mi-ati recomanda?...unul...MIC!! .......acvariul a stat timp de o saptamana cu apa cristal, cu pesti in el, dar dupa ce am facut azi un schimb de apa (5 litri)...s-a albit" un pic...este alb laptoasa f putin...sper sa fie ok maine....ah...si ink ceva...vreo 2 pui de guppy au cate un ochi alb, acoperit de un fel de puf....am mai citit pe forum despre cazul asta si e posibil sa orbeasca...pfff...dak imi mai confirma cineva asta, e k....macar ma impac cu gandul...sa nu ma astept la surprize...
[Yahoo!]
MSergiuM
Junior member
[Avatar]

IP:

am facut o ciorba in acvariu.... pfffff....sunt prea multi pesti pentru 24 de litri...aici am cititsi m-am convins....damn it..eu luasem 2 carasi, 2scalari..saracii de ei....voi scapa de puii de guppy, pana nu incep sa apara problemele...si asa puful alb de pe ochii puilor de guppy nu e un semn bun...
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Incearca sa scrii inteligil, e prea obositor de urmarit ce vrei sa spui. Nu mai folosi aiurea "k" , nu agreem.

MSergiuM
Junior member
[Avatar]

IP:

bine...voi incerca sa nu mai folosesc litera "k" in cuvinte....daca am zis "e k"="e ok"....daca am scris "dak=daca".....macar sunt cuvinte care,citite si rostite au un sens....dar inteligil?....ce reprezinta ?....what the hell is that?un cuvant nascocit la Fazan?...si mersi pentru "ajutor"...daca scriai un reply ajutator cred ca faceai mai mult bine decat "corectandu-mi-l" pe al meu...si lasati partea de gramatica deoparte!am observat ca si in alte topicuri sunt corectate gramatical reply-urile ,in loc sa se gaseasca o rezolvare a lor...am dat peste vreun forum al academiei romane si eu nu stiu?...pot fi banat sau exclus din forum, dar daca se va intampla asta, va fi din cauza spiritului comunist ramas inca in tara,sub sloganul "cine imi zice ca nu e bine, e dat afara"...
[Yahoo!]
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

Crezi ca este iesit din comun daca te-ai gandi un pic si la ceilalti membri de pe forum ? Nu toti sunt adolescenti, nu toti folosesc limbajul asta, nu toti utilizeaza messengerul si irc-ul daily on basis. E vorba de un minim de respect fata ceilalti, un coleg de forum are o semnatura foarte buna referitor la cei la care lumea trebuie sa se adapteze si invers...
Multa bafta in continuare si acvarii frumoase

...
[Yahoo!] [MSN]
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

referitor la acvariul tau.. nu e ciclat, ai prea multi pesti si bag mana in foc ca si prea putine plante
Pastreaza doar un guppy, lasa acvariul la ciclat si dupa 2-3 saptamani mai adauga unul - 2 guppy sau pastrezi 1 neon si mai aduci 3-4 dupa ciclare.

In conditiile actuale , mai devreme sau mai tarziu o sa le bata la usa

...
[Yahoo!] [MSN]
AMON_RA
Member
[Avatar]

IP:

MSergiuM wrote:bine...voi incerca sa nu mai folosesc litera "k" in cuvinte....daca am zis "e k"="e ok"....daca am scris "dak=daca".....macar sunt cuvinte care,citite si rostite au un sens....dar inteligil?....ce reprezinta ?....what the hell is that?un cuvant nascocit la Fazan?...si mersi pentru "ajutor"...daca scriai un reply ajutator cred ca faceai mai mult bine decat "corectandu-mi-l" pe al meu...si lasati partea de gramatica deoparte!am observat ca si in alte topicuri sunt corectate gramatical reply-urile ,in loc sa se gaseasca o rezolvare a lor...am dat peste vreun forum al academiei romane si eu nu stiu?...pot fi banat sau exclus din forum, dar daca se va intampla asta, va fi din cauza spiritului comunist ramas inca in tara,sub sloganul "cine imi zice ca nu e bine, e dat afara"...

In primul rand salutare .
In al doilea rand nu inteleg care e faza cu "...si lasati partea de gramatica deoparte!" . Crezi ca daca tie nu-ti place sa scrii corect toata lumea este la fel? Ei bine afla ca nu este asa . Nu toata lumea a trecut clasa copiind .
...am dat peste vreun forum al academiei romane si eu nu stiu?...

Nu trebuie sa fii membru al Academiei Romane ca sa scrii corect, asta este clar .
?...pot fi banat sau exclus din forum, dar daca se va intampla asta, va fi din cauza spiritului comunist ramas inca in tara,sub sloganul "cine imi zice ca nu e bine, e dat afara"...

Asta este chiar amuzant. De ce esti asa de sigur ca din acea cauza se va intampla? Sa stii ca intr-o societate capitalista , regulile sunt facute pentru toata lumea . INCLUSIV PENTRU TINE. Sau vrei sa ne demonstrezi ca tu esti unul dintre conducatorii societatilor COMUNISTE, pentru care nu existau legi si care nu respectau regulile?
Sincer e plina Romania de JMEKERI de astia .
Si ma tot intreb pana cand vor fi nevoiti romanii sa ii mai suporte.

“The great masses of the people will more easily fall victims to a big lie than to a small one.”
MSergiuM
Junior member
[Avatar]

IP:

fipilica wrote:Crezi ca este iesit din comun daca te-ai gandi un pic si la ceilalti membri de pe forum ? Nu toti sunt adolescenti, nu toti folosesc limbajul asta, nu toti utilizeaza messengerul si irc-ul daily on basis. E vorba de un minim de respect fata ceilalti, un coleg de forum are o semnatura foarte buna referitor la cei la care lumea trebuie sa se adapteze si invers...
Multa bafta in continuare si acvarii frumoase

acvariul a stat o saptamana la ciclat cu vreo 16 plante care aveau inaltimea egala cam cu cea a acvariului si 2 melci...dak nu era ciclat,cred ca aveam decese din randul pestilor ajunsi la maturitate pana acum si o apa super murdara...dar deocamdata au murit doar 4 pui de guppy, de aproape un cm lungime,pe care oricum i-am primit cu o porcarie de puf alb pe ei...deci am scapat de restul puilor pana nu se complicau treburile...pestii din prezent, 4 neoni, 4 neoni portocalii"...si 2 guppy sunt ok...si intentionez sa-i pastrez pe toti pentru ca sunt vioi...si plante sunt destule in acvariu, voi posta diseara niste poze pe aici...apa este chiar curata..miroase a...apa din balta...apa dulce..nu pot descri mirosul, nu este unul urat nicidecum..multumesc pt. raspuns totusi.
voi ignora restul reply-urilor, deoarece ma descurc mai mult decat onorabil cu gramatica si......se arata multi viteji dupa ce postez "rautacios", insa nici macar unul atunci cand cer un ajutor..
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

MSergiuM wrote:....dar inteligil?....ce reprezinta ?
Inseamna "inteligibil", adica sa intelegem si noi ce vrei sa spui fara sa facem eforturi prea mari ca poate n-avem chef si timp.
Pe acest forum avem pretentia sa se scrie cit de cit corect, nu vei fi exclus pentru eventuale greseli gramaticale sau de dactilografie, da' poti fi exclus pentru nerespectarea cu incapatinare a regulilor elementare de bun simt gramatical. Daca-ti plac regulile noastre e bine, daca nu, e la fel de bine.
Daca nu-ti convine spiritu' nostru comunist esti liber sa pleci dintre noi, la urmatoarea iesire de acest fel zbori definitiv.

MSergiuM
Junior member
[Avatar]

IP:

aaaallll righty then porcu'.... va salut, a nascut femela guppy, eu stiam cu cateva zile inainte de eveniment ca se va petrece acest lucru, dar nu am mutat-o ca nu am avut unde si, in schimb,unde mai incapeau si puii de guppy?scap de unii si dau de altii...asa ca am zis.."fie ce o fi"...am lasat femela asa, dar este un guppy mic la suprafata, care se tine bine de vreo 3-4 zile...daca e sa supravietuiasca e ok..eu i-am pisat la inceput cu lingura vreo 5-6 granule si ii dadeam sa manance,nu cred ca are ce pati..in acvariul de 24 de litri sunt acum 2 guppy, 4 neoni+4 neoni portocalii +3 melci +puiul de guppy..
[Yahoo!]

Forum Index » Despre noi
Go to: