| Message |
|
|
E o Rotala dar exista asa multe varietati incit n-am idee care-i  .
|
 |
|
|
bebetto wrote:Si proba ?
Te uiti atent peste tot la lipitura si daca nu se vad defecte e bun. Apoi poti sa-l umpli fara frica. Daca-i vreo "fisura" in lipitura picura imediat.
|
 |
|
|
|
E suficient o saptamina la grosimea de 4 mm.
|
 |
|
|
bebetto wrote:"Dupa ce lipesc geamurile dau cu virfu' lamei de-a lungu' cantului, tinind lama intr-o anumita pozitie." Acesta manevra pe interiorul acvariului ? In cazul meu, daca pun banda de hartie la lipituri si trec pe interior cu o spatula cu unghi de 90* luand tot surplusul(ramanand silicon doar cat grosimea geamului) este ok ?
Da, in interior. Eu folosesc lama de cutter pentru ca spatula mea nu-mi convine pentru ca nu are unghi de 90, e rotunjita si nu ia tot surplusul. Daca ai spatula de 90 grade perfect  .
Imi permit sa-ti reamintesc urmatoarea sugestie: lipeste prima data doar spatele si o laterala mica. Dupa ce se intareste pune si cealalta laterala mica. Daca nu poti astepta pina a doua zi e suficient si 2-3 ore, se intareste putin siliconu', suficient cit sa nu risti sa se "prabuseasca".
|
 |
|
|
bebetto wrote:merge lasat siliconul numai cat este de gros geamul
Merge. Eu folosesc in astfel de cazuri o lama de cutter. Dupa ce lipesc geamurile dau cu virfu' lamei de-a lungu' cantului, tinind lama intr-o anumita pozitie. Scopu' e sa indepartez un pic siliconu'. Asta se face imediat dupa ce ai presat geamurile. Peste vreo jumatate de ora, cind se mai intareste, poti indeparta surplusu' de silicon. Sper c-am reusit sa explic.
Daca lasi siliconu' doar cit e geamu' de gros risti ca in timp sa creasca alge in lipitura si s-o desprinda. Fenomenu' e de durata si nu ai cum sa nu-l observi. Daca nu te deranjeaza sa refaci acvariu' dupa citiva ani e in regula.
|
 |
|
|
criscris wrote: Porcu, te referi la ceva gen buturuga sau plexiglas?
La o buturuga, ceva ce sa desparta oarecum acvariu' in doua. E posibil ca individu' care-i ameninta statutu' de bulibasa sa-si stabileasca teritoriu' in partea opusa si sa fie pace.
|
 |
|
|
|
Pune ceva mare in mijlocu' acvariului, sa creezi o separatie, sa aiba unde sa se refugieze ceilalti, s-ar putea sa se cuminteasca si sa se multumeasca cu jumatate de acvariu.
|
 |
|
|
bebetto wrote:sa pun un distantier( fir de pescuit) la lipituri ?
Nu-ti complica munca cu fir. Daca nu esti atent o sa-l "scuipe" siliconu' cind stringi geamurile. E suficient sa NU presezi geamurile prea tare. Daca exagerezi o sa elimini aproape tot siliconu' dintre geamuri si se vor atinge intre ele si apar puncte de presiune ceea ce poate fi o problema la acvarii mari si foarte mari.
Le apesi doar atit cit sa elimine silicon in ambele parti = sa fie "plina" lipitura.
|
 |
|
|
dolnet wrote:slaninuta de porc
Asta-i cam mult pentru saracu' peste  .
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Asta ce are? Arata superb, lasa-l asa. Daca nu e stricat, nu-l repari si gata 
Tot asta-i zic si io numa' ca n-am reusit sa am asa o exprimare sugestiv  . Cred ca e hiperactiv si n-are stare  , sta prea mult in fata monitorului si cind scapa de acolo ii vine sa intoarca pe dos acvariu'  ....... cred ca toata fiinta lui isi doreste inca un acvariu  .
|
 |
|
|
bebetto wrote:Alte sfaturi, lucrari ascunse ?
Sper ca siliconu' e special pentru acvarii. Pe multe tipuri de silicon scrie ca adera la sticla da' e bun pemtru acvarii doar cel pe care scrie ca-i bun pentru acvarii  .
1. Nu te grabi.
2. Degreseaza bine, pune silicon pe cant uniform, pune geamu' in pozitia corecta din prima, daca-l misti n-o sa fie bine.
3. Nu te grabi.
4. Lipeste doar spatele si o laterala mica in prima zi. Nu ai nevoie de menghina. Dupa ce se intareste (a doua zi) lipeste si cealalta laterala mica. Mai stai o zi si lipesti fata. E mai usor asa.
5. Nu te grabi.
Cel mai important sfat e sa nu te grabesti  .
|
 |
|
|
|
Izoleaza-l si pe asta, sint pesti rezistenti, daca nu-i prea tirziu si are conditii decente o sa se regenereze coada. Niste sare ajuta, poti pune 5 grame/litru.
|
 |
|
|
mihaipop83 wrote:Oricum trebuie sa facem niste modificari la capac si poate doar atunci o sa pun cel de-al doilea filtru.
Facem  . Daca nu exagerezi cu hranirea ....... nu-i urgent al doilea filtru da' nu-i de aminat mult, pestii cresc si fac mizerie ....... proportional cu marimea.
|
 |
|
|
Gabi C wrote:Nu stiu daca ludwigia mini red merge in setupul actual .
Merge oriunde, are o culoare incredibila  .
Singura mea dilema e legata de locu' din acvariu. Eu o vad in spate, cu baza mascata de alte plante astfel incit sa i se vada doar virfurile. Daca o lasi unde e acum e posibil sa nu devina maxim de rosie pentru ca nu-i foarte aproape de lumina.
Gabi C wrote:Deja ma gindesc la viitorul aranjament si ce am in plan este sa folosesc gazon de data asta si sa adaug si ceva plante rosii.
Imi plac ambele tale idei.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Din ce se vede in poze apa s-a limpezit  . Eu zic ca nu conteaza unde pui al doilea filtru, apa circula in acvariu. Pune-l unde-i mai usor, cred ca tot in partea dreapta. N-ar strica nici o pompa de curenti.
Pestele galben cu dungi orizontale negre e Melanochromis auratus, iar cel urit si gri  (deasupra pestelui galben din prima poza) cred ca-i Aulonocara.
|
 |
|
|
Justdidit69 wrote:Cu aceasta ocazie am dat o razie prin magazinele de acvaristica. Pe langa dotarea, amabilitatea, pregatirea magazinelor si a angajatilor, lucruri care noua ni se par cool, dincolo e ceva normal, m-a socat nivelul preturilor. Am fost mai atent la preturi si am facut mai multe comparatii. La ei multe acareturi sunt mai ieftine cu 20-30%. In fine, acest aspect inca nu il pot intelege.
La ei miscarea acvaristica e mai dezvoltata, lumea cheltuie mai multi bani => acvaristica e la un nivel mai ridicat => angajati mai bine pregatiti si preturi mai mici.
Justdidit69 wrote:Nu fertilizez lichid cu nimic (inca), doar carbo, 2ml/zi
E bine ca nu fertilizezi inca. Daca ai probleme cu algele poti schimba apa mai des.
|
 |
|
|
Si mie imi place cum ai aranjat pietrele.
scorpionul wrote:Eu unul as pune doar gazon
Si eu, nu neaparat o singura specie  .
|
 |
|
|
Gabi C wrote:Asa ma maninca sa incep un nou scape cind ma uit la ele .  .
Esti inca tinar, ai timp destul sa-l incepi  . Ascunde-le undeva daca te ispitesc prea mult  .
|
 |
|
|
Bogdan_g wrote:Initial m-am gandit ca e vb de o depunere normala pt un acvariu neciclat insa azi am vazut ca respectiva albeata face ca peretii interiori sa fie de-a dreptul abrazivi si presupun ca e vb de depunere de calcar.
Ciudat  , din ce stiu eu calcarul se depune sus, la "buza" apei. Sper sa nu-ti strice bucuria.
|
 |
|
|