[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Porcu
Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
E o Rotala dar exista asa multe varietati incit n-am idee care-i .
bebetto wrote:Si proba ?

Te uiti atent peste tot la lipitura si daca nu se vad defecte e bun. Apoi poti sa-l umpli fara frica. Daca-i vreo "fisura" in lipitura picura imediat.
E suficient o saptamina la grosimea de 4 mm.
bebetto wrote:"Dupa ce lipesc geamurile dau cu virfu' lamei de-a lungu' cantului, tinind lama intr-o anumita pozitie." Acesta manevra pe interiorul acvariului ? In cazul meu, daca pun banda de hartie la lipituri si trec pe interior cu o spatula cu unghi de 90* luand tot surplusul(ramanand silicon doar cat grosimea geamului) este ok ?

Da, in interior. Eu folosesc lama de cutter pentru ca spatula mea nu-mi convine pentru ca nu are unghi de 90, e rotunjita si nu ia tot surplusul. Daca ai spatula de 90 grade perfect .

Imi permit sa-ti reamintesc urmatoarea sugestie: lipeste prima data doar spatele si o laterala mica. Dupa ce se intareste pune si cealalta laterala mica. Daca nu poti astepta pina a doua zi e suficient si 2-3 ore, se intareste putin siliconu', suficient cit sa nu risti sa se "prabuseasca".
bebetto wrote:merge lasat siliconul numai cat este de gros geamul

Merge. Eu folosesc in astfel de cazuri o lama de cutter. Dupa ce lipesc geamurile dau cu virfu' lamei de-a lungu' cantului, tinind lama intr-o anumita pozitie. Scopu' e sa indepartez un pic siliconu'. Asta se face imediat dupa ce ai presat geamurile. Peste vreo jumatate de ora, cind se mai intareste, poti indeparta surplusu' de silicon. Sper c-am reusit sa explic.

Daca lasi siliconu' doar cit e geamu' de gros risti ca in timp sa creasca alge in lipitura si s-o desprinda. Fenomenu' e de durata si nu ai cum sa nu-l observi. Daca nu te deranjeaza sa refaci acvariu' dupa citiva ani e in regula.
criscris wrote: Porcu, te referi la ceva gen buturuga sau plexiglas?

La o buturuga, ceva ce sa desparta oarecum acvariu' in doua. E posibil ca individu' care-i ameninta statutu' de bulibasa sa-si stabileasca teritoriu' in partea opusa si sa fie pace.
Pune ceva mare in mijlocu' acvariului, sa creezi o separatie, sa aiba unde sa se refugieze ceilalti, s-ar putea sa se cuminteasca si sa se multumeasca cu jumatate de acvariu.
bebetto wrote:sa pun un distantier( fir de pescuit) la lipituri ?

Nu-ti complica munca cu fir. Daca nu esti atent o sa-l "scuipe" siliconu' cind stringi geamurile. E suficient sa NU presezi geamurile prea tare. Daca exagerezi o sa elimini aproape tot siliconu' dintre geamuri si se vor atinge intre ele si apar puncte de presiune ceea ce poate fi o problema la acvarii mari si foarte mari.
Le apesi doar atit cit sa elimine silicon in ambele parti = sa fie "plina" lipitura.
dolnet wrote:slaninuta de porc

Asta-i cam mult pentru saracu' peste .
dan.pavelescu wrote:Asta ce are? Arata superb, lasa-l asa. Daca nu e stricat, nu-l repari si gata

Tot asta-i zic si io numa' ca n-am reusit sa am asa o exprimare sugestiv . Cred ca e hiperactiv si n-are stare , sta prea mult in fata monitorului si cind scapa de acolo ii vine sa intoarca pe dos acvariu' ....... cred ca toata fiinta lui isi doreste inca un acvariu .
bebetto wrote:Alte sfaturi, lucrari ascunse ?

Sper ca siliconu' e special pentru acvarii. Pe multe tipuri de silicon scrie ca adera la sticla da' e bun pemtru acvarii doar cel pe care scrie ca-i bun pentru acvarii .

1. Nu te grabi.
2. Degreseaza bine, pune silicon pe cant uniform, pune geamu' in pozitia corecta din prima, daca-l misti n-o sa fie bine.
3. Nu te grabi.
4. Lipeste doar spatele si o laterala mica in prima zi. Nu ai nevoie de menghina. Dupa ce se intareste (a doua zi) lipeste si cealalta laterala mica. Mai stai o zi si lipesti fata. E mai usor asa.
5. Nu te grabi.

Cel mai important sfat e sa nu te grabesti .
Izoleaza-l si pe asta, sint pesti rezistenti, daca nu-i prea tirziu si are conditii decente o sa se regenereze coada. Niste sare ajuta, poti pune 5 grame/litru.
mihaipop83 wrote:Oricum trebuie sa facem niste modificari la capac si poate doar atunci o sa pun cel de-al doilea filtru.

Facem . Daca nu exagerezi cu hranirea ....... nu-i urgent al doilea filtru da' nu-i de aminat mult, pestii cresc si fac mizerie ....... proportional cu marimea.
Gabi C wrote:Nu stiu daca ludwigia mini red merge in setupul actual .

Merge oriunde, are o culoare incredibila .
Singura mea dilema e legata de locu' din acvariu. Eu o vad in spate, cu baza mascata de alte plante astfel incit sa i se vada doar virfurile. Daca o lasi unde e acum e posibil sa nu devina maxim de rosie pentru ca nu-i foarte aproape de lumina.

Gabi C wrote:Deja ma gindesc la viitorul aranjament si ce am in plan este sa folosesc gazon de data asta si sa adaug si ceva plante rosii.

Imi plac ambele tale idei.
Gabi C wrote:O sa fac azi citeva poze sa va arat ce plante am mai adaugat in el .

Din ce se vede in poze apa s-a limpezit . Eu zic ca nu conteaza unde pui al doilea filtru, apa circula in acvariu. Pune-l unde-i mai usor, cred ca tot in partea dreapta. N-ar strica nici o pompa de curenti.

Pestele galben cu dungi orizontale negre e Melanochromis auratus, iar cel urit si gri (deasupra pestelui galben din prima poza) cred ca-i Aulonocara.
Justdidit69 wrote:Cu aceasta ocazie am dat o razie prin magazinele de acvaristica. Pe langa dotarea, amabilitatea, pregatirea magazinelor si a angajatilor, lucruri care noua ni se par cool, dincolo e ceva normal, m-a socat nivelul preturilor. Am fost mai atent la preturi si am facut mai multe comparatii. La ei multe acareturi sunt mai ieftine cu 20-30%. In fine, acest aspect inca nu il pot intelege.

La ei miscarea acvaristica e mai dezvoltata, lumea cheltuie mai multi bani => acvaristica e la un nivel mai ridicat => angajati mai bine pregatiti si preturi mai mici.

Justdidit69 wrote:Nu fertilizez lichid cu nimic (inca), doar carbo, 2ml/zi

E bine ca nu fertilizezi inca. Daca ai probleme cu algele poti schimba apa mai des.
Si mie imi place cum ai aranjat pietrele.

scorpionul wrote:Eu unul as pune doar gazon

Si eu, nu neaparat o singura specie .
Gabi C wrote:Asa ma maninca sa incep un nou scape cind ma uit la ele . .

Esti inca tinar, ai timp destul sa-l incepi . Ascunde-le undeva daca te ispitesc prea mult .
Bogdan_g wrote:Initial m-am gandit ca e vb de o depunere normala pt un acvariu neciclat insa azi am vazut ca respectiva albeata face ca peretii interiori sa fie de-a dreptul abrazivi si presupun ca e vb de depunere de calcar.

Ciudat , din ce stiu eu calcarul se depune sus, la "buza" apei. Sper sa nu-ti strice bucuria.

Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
Go to: