[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Taz
Forum Index » Profile for Taz » Messages posted by Taz
Eu am vazut gammarus intr-un parau de munte , apa foarte rece si curata , cam greu de reprodus in acvariu aceste 2 conditii. Ai putea eventual sa colectezi mai multi dintr-o sursa si sa-i congelezi.
Hraneste bine pestii in special cu hrana vie si congelata si fa schimburi de apa mai mari 50% cu apa un pic mai rece decat cea din acvariu la fiecare 2 zile. In maxim 1-2 sapt o sa depuna . Asa se procedeaza la corydoras , trebuie sa imiti venirea sezonului ploios . multa bafta
ps: pune mult moss in acvariu sau un "mop" ( vezi google).
Mie imi da 0.025 orice apa testez ( acvariu, robinet , plata , osmoza) deci nu cred ca este precis. Eu am renuntat sa mai fac teste.
In poze sunt rasbora , corydoras paleatus ,hasemania nana si ceva platy , citeste pe net despre nevoile fiecarora . Nu mai lua alti pesti , fa schimburi mici si dese de apa , cu apa pusa la declorinat 1-2 zile , mareste aerarea ( nu opri pompa deloc , multi incepatori fac greseala asta ) , mancare putina 1 data pe zi , cat manananca 1-2 min .
Dai gauri in lemn , pe partea din spate , treci niste coliere de plastic prin gauri si prinzi niste ventuze de acele coliere . Pe urma lipesti ventuzele de geamul din spate.
Vand o pereche confirmata de Aquidens Pulcher ( Blue Acara) , mascul ~ 10-11 cm si femela ~ 8-9cm , pret 50lei , predare personala in Sf.Gheorghe. detalii pe pm . multumesc
O mica corectie : unde ai scris biotodoma wavrini este defapt aquidens pulcher . Minunate pozele , mi se face dor de geophagusii mei care iam dat geo. altifrons . acum incerc sa cumpar din nou geo si satanoperca . Mersi de articol si la cat mai multe.
Din cate stiu eu, se face o cutie de lemn si se captuseste cu fan , cutia se pune intr-o zona uscata , rece, un beci , grajd, magazie de scule etc . Va hiberna toata iarna.
Cumpar orice geophagus , satanoperca , retroculus , guianacara , eventual si alte cichlide sud-americane , pui sau adulti . astept oferte pe pm . multumesc
Cu o filtrare corect proportionata si schimburi de apa mari , putini pesti in bazin mare etc . se poate stai linistit . In plus mai mult ca sigur a facut curat in bazin inainte de filmare
Schimburi mici si dese de apa , sifonand resturile de pe substrat , iar dupa schimbul de apa adauga bacterii vii cate putin . Hraneste pestii corect , nu supraalimenta.
Intai pui pasla pt prefiltrare si dedesubt Siporaxul , nu mai pune inele ceramice care sunt inutile. O alta sugestie , corydoras se tin in grup , pune minim 4 -5 in fiecare acvariu. bafta
Daca este luat din Hornbach , atunci are 6mm sticla , si este ok. sunt acvarii Mp germane cu sticla de calitate .
Cumpar pui de Geophagus Tapajos Red Head , astept oferte pe pm. va multumesc
Arata bine , dar iti recomand ottocinclus in loc de ancistrus , e mai mic si mai eficient. bAfta
Se vinde urmatorul pachet de plante:
Lotus Tiger Red planta adulta si 2 pui mici
Lotus Tiger Green 2 plante adulte
Echinodorus Bleheri ~ 30cm 1 planta
Anubias Barteri ~ 30cm 1 planta
Bolbitis Heudelloti 1 planta
Microsorum Pteropus 5 plante
Microsorum Pteropus windelow 1 planta
Microsorum Pteropus needle leaf 1 planta
Microsorum Pteropus Trident 1 planta
Valisneria ~ 5 fire
Pret pachet 60lei , transport prin posta romana inclus . Detalii si comenzi pe pm . multumesc
Daca chiar doresti , se gasesc protectii de plastic ce se pun pe incalzitor .Eu folosesc asa ceva deoarece am multe loricariidae.
Pai observi ca la acvariul unde am dat eu sfatul cu bca si ciment , tipul vroia 85cm inaltime , asta inseamna o sticla foarte groasa minim 20mm , care costa foarte mult si ar iesi mai ieftin asa. La dimensiunile date de tine cu H=50 , merge cu sticla de 12mm , nu are rost sa te complici cu beton , rasini , cauciuc lichid etc.
Doresc sa cumpar :
Loricaria similima , rineloricaria , sturiosoma si ghost shrimp . astept oferte pe pm. va multumesc
Vand urmatoarele plante:
Cryptocoryne wendtii brown , plante mature : 5lei /planta
Cryptocoryne walkeri plante mature : 5lei /planta
Cryptocoryne legroi plante mature : 5lei/planta (foarte faine rosii-rozalii)
Cryptocoryne petchii plante mature : 5lei/planta
Pachet de echinodorus: ozelot red , harbich , spidernet : 20lei
Ma intereseaza si schimburi cu plante mature de microsorum , anubias , echinodorus bleheri , crinum etc.
Comanda minima de 30lei pt tara , iar pt bv si sf.gheorghe 10lei . detalii pe pm . multumesc

Forum Index » Profile for Taz » Messages posted by Taz
Go to: