| Message |
|
|
|
Eu am vazut gammarus intr-un parau de munte , apa foarte rece si curata , cam greu de reprodus in acvariu aceste 2 conditii. Ai putea eventual sa colectezi mai multi dintr-o sursa si sa-i congelezi.
|
 |
|
|
|
Hraneste bine pestii in special cu hrana vie si congelata si fa schimburi de apa mai mari 50% cu apa un pic mai rece decat cea din acvariu la fiecare 2 zile. In maxim 1-2 sapt o sa depuna . Asa se procedeaza la corydoras , trebuie sa imiti venirea sezonului ploios . multa bafta
ps: pune mult moss in acvariu sau un "mop" ( vezi google).
|
 |
|
|
|
Mie imi da 0.025 orice apa testez ( acvariu, robinet , plata , osmoza) deci nu cred ca este precis. Eu am renuntat sa mai fac teste.
|
 |
|
|
|
In poze sunt rasbora , corydoras paleatus ,hasemania nana si ceva platy , citeste pe net despre nevoile fiecarora . Nu mai lua alti pesti , fa schimburi mici si dese de apa , cu apa pusa la declorinat 1-2 zile , mareste aerarea ( nu opri pompa deloc , multi incepatori fac greseala asta ) , mancare putina 1 data pe zi , cat manananca 1-2 min .
|
 |
|
|
|
Dai gauri in lemn , pe partea din spate , treci niste coliere de plastic prin gauri si prinzi niste ventuze de acele coliere . Pe urma lipesti ventuzele de geamul din spate.
|
 |
|
|
|
Vand o pereche confirmata de Aquidens Pulcher ( Blue Acara) , mascul ~ 10-11 cm si femela ~ 8-9cm , pret 50lei , predare personala in Sf.Gheorghe. detalii pe pm . multumesc
|
 |
|
|
O mica corectie : unde ai scris biotodoma wavrini este defapt aquidens pulcher  . Minunate pozele , mi se face dor de geophagusii mei care iam dat geo. altifrons . acum incerc sa cumpar din nou geo si satanoperca . Mersi de articol si la cat mai multe.
|
 |
|
|
|
Din cate stiu eu, se face o cutie de lemn si se captuseste cu fan , cutia se pune intr-o zona uscata , rece, un beci , grajd, magazie de scule etc . Va hiberna toata iarna.
|
 |
|
|
|
Cumpar orice geophagus , satanoperca , retroculus , guianacara , eventual si alte cichlide sud-americane , pui sau adulti . astept oferte pe pm . multumesc
|
 |
|
|
Cu o filtrare corect proportionata si schimburi de apa mari , putini pesti in bazin mare etc . se poate stai linistit . In plus mai mult ca sigur a facut curat in bazin inainte de filmare 
|
 |
|
|
|
Schimburi mici si dese de apa , sifonand resturile de pe substrat , iar dupa schimbul de apa adauga bacterii vii cate putin . Hraneste pestii corect , nu supraalimenta.
|
 |
|
|
|
Intai pui pasla pt prefiltrare si dedesubt Siporaxul , nu mai pune inele ceramice care sunt inutile. O alta sugestie , corydoras se tin in grup , pune minim 4 -5 in fiecare acvariu. bafta
|
 |
|
|
|
Daca este luat din Hornbach , atunci are 6mm sticla , si este ok. sunt acvarii Mp germane cu sticla de calitate .
|
 |
|
|
|
Cumpar pui de Geophagus Tapajos Red Head , astept oferte pe pm. va multumesc
|
 |
|
|
|
Arata bine , dar iti recomand ottocinclus in loc de ancistrus , e mai mic si mai eficient. bAfta
|
 |
|
|
|
Se vinde urmatorul pachet de plante:
Lotus Tiger Red planta adulta si 2 pui mici
Lotus Tiger Green 2 plante adulte
Echinodorus Bleheri ~ 30cm 1 planta
Anubias Barteri ~ 30cm 1 planta
Bolbitis Heudelloti 1 planta
Microsorum Pteropus 5 plante
Microsorum Pteropus windelow 1 planta
Microsorum Pteropus needle leaf 1 planta
Microsorum Pteropus Trident 1 planta
Valisneria ~ 5 fire
Pret pachet 60lei , transport prin posta romana inclus . Detalii si comenzi pe pm . multumesc
|
 |
|
|
|
Daca chiar doresti , se gasesc protectii de plastic ce se pun pe incalzitor .Eu folosesc asa ceva deoarece am multe loricariidae.
|
 |
|
|
|
Pai observi ca la acvariul unde am dat eu sfatul cu bca si ciment , tipul vroia 85cm inaltime , asta inseamna o sticla foarte groasa minim 20mm , care costa foarte mult si ar iesi mai ieftin asa. La dimensiunile date de tine cu H=50 , merge cu sticla de 12mm , nu are rost sa te complici cu beton , rasini , cauciuc lichid etc.
|
 |
|
|
|
Doresc sa cumpar :
Loricaria similima , rineloricaria , sturiosoma si ghost shrimp . astept oferte pe pm. va multumesc
|
 |
|
|
|
Vand urmatoarele plante:
Cryptocoryne wendtii brown , plante mature : 5lei /planta
Cryptocoryne walkeri plante mature : 5lei /planta
Cryptocoryne legroi plante mature : 5lei/planta (foarte faine rosii-rozalii)
Cryptocoryne petchii plante mature : 5lei/planta
Pachet de echinodorus: ozelot red , harbich , spidernet : 20lei
Ma intereseaza si schimburi cu plante mature de microsorum , anubias , echinodorus bleheri , crinum etc.
Comanda minima de 30lei pt tara , iar pt bv si sf.gheorghe 10lei . detalii pe pm . multumesc
|
 |
|
|