| Message |
|
|
|
Crevetii nu comenteaza.
Printre ei am si 2 Crystal Red. Stau acolo de miercuri sau joi si sunt activi. Valoarea asta la NO3, daca tin minte bine, o aveam si inainte de a planta. Dar atunci mi se parea normala si o masuram cu teste 5in1 de la JBL.
|
 |
|
|
|
Ai si Power Sand?
|
 |
|
|
|
Am in momentul asta 6 Corydoras, 12 Nanostomus beckfordi si vreo 15 creveti in acest acvariu. Au fost introdusi treptat incepand cu vreo 10 zile in urma.
Testul de NO2 l-am repetat. Atat era si acu 2 saptamani. Testul e bun. La-m aplicat si in alt acvariu si acolo imi indica o valoare intre 5 si 10.
Am folosit teste dedicate de la JBL in ambele cazuri(NO3 si PO4).
Eu mai am o teorie. Poate datorita iluminatului slab (70W-HQI, 8-9 ore pe zi) si cantitate redusa de Co2 au determinat o crestere lenta a plantelor, nu si in cazul Pistiei. De aici si cantitatea mica de NO3 consumat.
|
 |
|
|
|
Cu 5 saptamani in urma am pus apa in el.
Cu 3 saptamani in urma am plantat si am aprins lumina.
Astazi am facut cateva teste de apa. Rezultatele sunt urmatoarele:
NO3=30
PO4=0
KH=3
Gh=7
Ph=6
Desi am plante care absorb nitratii(pistia, heteranthera...), desi fac 2 schimburi de cca. 30% de apa saptamanal nitratii nu coboara sub valoarea de 30.
Ce parere aveti? Sa incep dozarea de PO4? Pana la ce valoare sa-l cresc?
|
 |
|
|
|
Cu un ciocan si o dalta lata merge fara probleme.
Panza de bomfaier se uzeaza imediat. Mai ales daca nimeresti o parte mai dura.
|
 |
|
|
|
Depinde ce intelege fiecare prin nisip.
Mie nisip mi se pare ceva generic. Depinde din ce roci provine...
|
 |
|
|
|
Super tare ! Ce frumos au crescut staurogynele !
|
 |
|
|
|
Frumoasa poza. De ce e lumina asa albastra?
|
 |
|
|
|
Multumesc.
Se poate inchide.
|
 |
|
|
|
Nr 1 si nr.3 s-au dat. Au mai ramas 2 si 4
|
 |
|
|
Am de vanzare 4 buturugi de mangrova, cumparate din pet-shop si tratate.
Le-am tinut in apa circa 3 saptamani cu schimburi de apa clocotita. Apoi le-am scos si au stat vreo 3 saptamani fara apa. Lemnul este greu si se vor scufunda imediat. Voiam sa le folosesc in acvariul meu dar m-am decis pentru alt decor.
Pret 18lei/bucata
Nr.1 (30x17x17 cm)
Nr.2 (28x17x8 cm)
Nr.3 (27x19x15 cm)
Nr.4 (43x33x8 cm)

|
 |
|
|
|
Cryptocorynele si doua portii de Eleocharis s-au dat.
Au mai ramas doua portii de Eleocharis si Riccia.
|
 |
|
|
Pretul eleocharisului scade la 13 lei portia.
Mai adaug la vanzare:
Riciia fluitans(posibil sa fie varianta dwarf) portii de cca 10x6cm - 7 lei portia
Cryptocoryne x willisii***, plante mature cu 6-7 frunze si cca. 10cm inaltime. 1,5lei/planta
***Nu garantez ca am identificat bine cryptocoryna. Se vinde ce vedeti in poze.
|
 |
|
|
Disponibile 4 portii compacte de Eleocharis pavula.
Dimensiuni aproximativ 5x5cm. Se poate planta cu fiecare o suprafata de circa 20x20cm.
Pret 15 lei bucata

|
 |
|
|
|
Nu va fi olandez. Plantele din imagine sunt de "sacrificiu". Le voi scoate peste vreo 3 saptamani si voi reamenaja cu elemente de decor.
|
 |
|
|
|
Materialul din care am construit lampa se numeste Komatex.
|
 |
|
|
Pana la aquascaping mai e.
Pana atunci am plantat ce aveam la indemana si am aprins lumina. Asta se intampla vineri. Azi am mai adaugat un buchet de Rotundifolia.
Dupa ce ajung la concluzia ca perioada de ciclare s-a incheiat o sa trec la aranjamentul dorit.

|
 |
|
|
|
Am si un fir de parva in acvariu. E greu sa o confunzi cu parva care nu creste mai mare de 5cm si nu are frunzele asa alungite.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
L-am hacuit deja. Am 4 bucati. Doamne ajuta !
|
 |
|
|