[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Denim
Forum Index » Profile for Denim » Messages posted by Denim
Nu mai poluez vechiul topic (doar pe mine ma polueaza olfactiv ciclarea ) asa ca scriu aici.

Sumar:
Dennerle 25x25x30 de 20 de litri
Lampa Chihiros C251 (~1100 lumeni) + dimmer
Substrat Manado Dark (nu pluteste!) + JBL Volcano
Filtru Dennerle Corner + extensie (siporax mini) + cartus interior umplut cu matrix

Momentan am dat drumul la ciclarea substratului de vreo 2 zile, am aruncat niste mancare de peste pentru amoniac, substratul fiind inert.
Inca nu m-am hotarat ce plante pun, in orice caz chestii easy, ma gandesc inca daca bag si CO2 sau nu; am gasit un accesoriu de bagat gazul inline pe iesirea filtrului, ceea ce mi se pare nemaipomenit. Pe scurt, am luat prostia asta care ma astept sa nu scoata nici macar o bula, pentru respectivul accesoriu.
Daca ma hotarasc, o sa iau un Dennerle M200 Sodastream, gasesc lejer unde sa le schimb cu unele umplute, iar daca 500gr ma tinea 5 luni la 55 litri, cred ca o butelie ma tine 1 an la cubul asta miniscul.
Singurul dubiu pe care-l am e sa nu cumva sa nu pot doza suficient de fin/putin pentru acvariul asta.

Presupun ca ai dreptate, ar trebui sa fac un topic nou nu?

Concluzie: Denner Corner Filter + Extensie + modul interior schimbat cu cel in care se poate pune material filtrant.
Bai dar pute ciclarea asta cu spike de amoniac
Pai am filtru, intern, face miscare de suprafata; o sa merg maine sa iau niste mancare ordinara de pesti.
EverSad wrote:Pune jumatate de lingurita de mancare ca sa faci amoniac mai repede.

Nitritii apar dupa 8-10 zile daca exista suficient amoniac. (daca se poate, nu fa schimb de apa primele 2 saptamani)

Se poate, am bagat la ciclat doar substratul, fara plante, asa am si fost sfatuit si asa am vazut si pe net, fara schimburi de apa.
Si sa-l las vreo 3-4 saptamani, doar cu completare de apa.

Mancare asta o bag constant sau doar o data? Ma gandesc ca daca se consuma tot amoniacul raman bacteriile fara haleala
Tinand cont de faptul ca am substratul inert, ma gandesc ca ar trebui sa bag eu ceva sursa de amoniac, in speta mancare de peste.
Acum intrebarea e, cata; poate suna stupid dar nu stiu cata sa pun; poate cat ar manca un betta zilnic? Poate mai putin?
Ce sa vad? Am si eu cateva pregatite :-)

Am bagat matrix in rezerva interna si siporax in extensie, nu-mi bat capul cu perlon.

Cat despre manado dark, zero probleme de plutire; l-am spalat in cateva ape cat sa fie apa clara, aruncat in acvariu, zero pluteala; am bagat si vreo 2 cm de jbl volcano, facut sandwich intre 2 straturi de manado; vedem ce rahat iese; ori ramane rahat, ori se face bici.
Azi am dat drumul la ciclat substratul; m-am mai dat un pic pe youtube si vad ca s-ar chema dark start metoda (desi prima oara am vazut la Samy acu vreun an); ne auzim in 3-4 sapt, v-am pupat

EDIT: Ah, acu m-am prins ca ti-ai luat si tu, distractie placuta, sa faci un topic
Oh, planuiesc asta
Deci, mi-a venit matrix-ul si siporax mini.
Slava domnului ca am luat si siporax, matrix-ul e urias, si eu care credeam ca e mai mix decat siporax, gizas.

In caz ca mai citeste cineva matrix (am bucati de 2-3 cm) > siporax mini; la propriu, ca dimensiune.
Pai, vina ta ca stai la casa, daca erai la bloc nu-ti faceai probleme din astea
Plus, daca vreodata ai vreo bucurie cu apa in beci, nici macar nu umfli un parchet ceva, si nici nu te cearta nevasta
Imi plac pestii aia, foarte tare cum te urmaresc cu buzele alea )
Si da, e puternica lumina, multumesc pentru exemplu.
Pe de alta parte am garantie, daca se parlesc ledurile sa-mi schimbe lampa
Dar o sa iau si un dimmer la 30 de lei cat costa, sa fie acolo.
Ca tot avem in romana expresia f#tui lampa ma-sii, aparent lampa Chihiros C251 (1100 lumeni) care vine cu acvariul de 20 de litri nu are dimmer; desi peste tot pe net scrie ca-i cu dimmer, de fapt e un kkt optional, fmm de chinezi.
Pentru program pot am prize programabile sa-mi pun si-n cap, dar ma gandesc ca-i poate prea multa lumina, cel putin la inceput?

Pareri? E imperios necesar sa-i cumpar si dimmer-ul oare?

PS: Am si varianta de a returna acvariul (a fost pachet Dennerle acvariu + lampa + filtru), sa-mi iau varianta simpla, fara lampa, si sa-mi iau eu separat altceva, nu ma doare mana.
Si ca sa nu fac double post, ci triple post, oare e cineva prin Bucuresti care are niscaiva Matrix de vanzare?
opincarul wrote:
fish & shrimps wrote:De Eco Complete stiam ca poate fi folosit singur pentru ca are ceva minerale.
De Manado stiam ca se foloseste cu substrat fertil. Mie mi se pare util in acvarii cu epifite pentru ca acumuleaza si elibereaza apoi nutrienti (un fel de buffer).

Manado e pietris, deci inert. Insusi producatorul specifica asta pe ambalaj. De unde preputu' lu' Hector o tot scoate cu fertilitatea pietrisului??

E inert dar absoarbe nutrientii din coloana, probabil in mod ideal cu un filtru de fund care sa traga apa prin el.
fish & shrimps wrote:De Eco Complete stiam ca poate fi folosit singur pentru ca are ceva minerale.
De Manado stiam ca se foloseste cu substrat fertil. Mie mi se pare util in acvarii cu epifite pentru ca acumuleaza si elibereaza apoi nutrienti (un fel de buffer).

Pai da, dar este util pentru orice plante, in primul rand pentru cele cu radacini, caci teoretic trage din coloana si baga in substrat, de unde pot lua plantele nutrienti.
Umm, wtf is happening? I'm confused.
Chiar nu, singura epifita va fi buce.
Am dat comanda de manado dark, am sa-l combin cu un strat de lava rock, vedem ce prostie iese
aerosv wrote:
Manado black nu pluteste, nu se compara cu cel maro care e un fel de zgura usoara... cel negru e greu si mult mai decorativ. Depinde ce vrei, pentru un plantat cu co2 si lumina ok as opta fara discutie pe sol.
Eu am ales plante stem pe care le-am prins de decor iar substratul il pot aspira la nevoie fara probleme.

Ce noroc pe mine ca m-am apucat sa recitesc, chiar aveam dubii legate de manado, acum cred ca ai inclinat balanta cu partea bolduita.
Mersi din nou

Forum Index » Profile for Denim » Messages posted by Denim
Go to: