Eu vazusem la George Farmer pe Youtube ca-l baga direct conectat la CO2 fara sa-l opreasca intr-un pahar cu amestecul ala de clor cu apa cum ai zis si tu.
Apoi exact cum zici si tu bagat cu declorinator ceva vreme.
Ideea fiind ca atat timp cat difuzorul scoate gaz, nu are cum sa intre clor in pori.
Stii ca teoretic trebie sa lasi difuzorul in apa vreo 24h daca nu a mai fost folosit, tocmai pentru ce zici tu acolo (sper sa nu mananc cacao dar asa retin), nu?
Bayek wrote:Hybrid, mai sus vorbesti de ciurucuri si iti iei co2 cu butelie de unica folosinta? In loc sa iei setul complet de co2 Eheim? Care e de departe cel mai bun de pe nevertebrate. Nu te contrazici?
De cand mi-a bubuit supapa la butelia reincarcabila de m-am kkt pe mine si eu, si nevasta-mea, si parintii care erau in vizita, nu mai iau nimic ce nu e de unica folosinta; asta dupa o reincarcare la Mavis cel laudat.
Asta pana nu or fi centre profi de reincarcare si la noi, unde duc o butelie si imi da la schimb una incarcata cum trebuie, in cat timp trebuie. Cam ca la Sodastream.
Pana atunci, kitul de mai sus nu e in niciun caz ciuruc, reductorul e de calitate excelenta, electrovalva la fel, iar daca vrei ulterior butelie reincarcabila ai totul inclus; sincer nu vad problema.
Daca tot vorbim de incepatori si CO2, eu tocmai mi-am comandat https://www.nevertebrate.ro/set-co2-dennerle-carbo-power-flex-400-special-edition-34936 care include electrovalva, si mi-am luat o butelie de unica folosinta (sunt de 500 si 1200g). Asta considerand ca reincarcarea cu CO2 poate fi cu cantec.
Alternativ, se poate lua si un adaptor carbo soda si se pot folosi butelii Sodastream reincarcabile, sau se poate folosi cu butelii normale.
Trecand recent prin asta, eu n-as da banii pe un "ciuruc", as lua lumina profi din prima, indiferent ce plante cresc; dpmdv WRGB-urile de la Chihiros sunt tzatza de matza, iti faci si program super usor cu aplicatia, ce mai, dracul gol Nu te obliga nimeni sa o tii la full brightness. Insa daca ei ciuruc, la un moment dat te enervezi si-ti iei ceva ca lumea; magazinul se bucura, portofelul se intristeaza.
M-am uitat si la asta. Ma enerveaza maxim ca in Bucuresti in afara de Animax si Hornbach nu stiu alte locuri unde sa ma pot uita, sa-mi aleg etc.
Apropo mai stiti locuri prin Bucuresti unde pot vedea in persoana hardscape?
La Coralis au tot felul de pietre. Si in Piata Obor are lava stone, la magazinul de plante de gradina (langa ala de articole pescuit). Au sfaramata pentru pus in gradina, dar si niste roci mari de unde poti sa-ti decupezi la ciocan.
Am vazut niste tuburi negre din ceva ceramica mata azi in Hornbach, daca te coafeaza.
Mi-am luat un bolovan de lava, si mi-am luat si o galapagos care o sa vina de la nevertebrate odata cu CO2, o sa vad ce rahat/bici iese, ca e al naibii de mic spatiul in 25x25
M-am uitat si la asta. Ma enerveaza maxim ca in Bucuresti in afara de Animax si Hornbach nu stiu alte locuri unde sa ma pot uita, sa-mi aleg etc.
Apropo mai stiti locuri prin Bucuresti unde pot vedea in persoana hardscape?
narcis wrote:Da, kedagang e una din cele mai frumoase bucephalandre.. Anubiasii aia, superbi. Nu vad de ce nu ar merge, cu putin co2 si mai spre lumina.
Iar micranthemoides, creste cat o lasi. Daca are de toate, formeaza un gazon frumos, verde, dar trebuie tuns scurt. Se intinde peste tot, trebuie delimitat sau tinut din foarfeca si aspirat la tuns. Fiind un bazin mic, e usor de controlat.
La kedang ma refeream sa o controlez din foarfeca.
Hybrid wrote:Nu am sa bag iar dragon stone, m-am saturat de ea data trecuta; o sa bag o lava cinstita si gata; macar nu scurge constant smacaz din ea
Data trecuta ai bagat-o ca atare, asa cum ai luat-o? Trebuia sa o speli, sa o freci bine cu peria si ar fi aratat alfel, nu mai curgea nici ectoplasma din ea..
Extra frecata, si am pus si dus-ul pe ea, fara para, cu jetul cel mai gros Cum zice si Samy, chiar de o cureti luna se mananca in timp, plus ca intra mizerie din acvariu prin gauri; eu vreau ceva simplu, fara batai de cap, nu sa ma apuc sa scormonesc in dragonstone dupa kk de betta
Nu am sa bag iar dragon stone, m-am saturat de ea data trecuta; o sa bag o lava cinstita si gata; macar nu scurge constant smacaz din ea
@narcis multumesc pentru sfaturi; eu oscilez spre co2 pentru celelalte plante, voiam kedagang pentru ca-mi place foarte mult cum arata, urma sa acopere un pietroi central si mare, practic cel mai mare, si mai voiam pe 2 mici sa pun un anubias pangolino din asta si unul si mai sus cu unul din asta. Fiind foarte mici ultimele doua ma gandesc ca n-ar fi fost probleme iar aia mica si alba o puneam undeva mai aproape de lumina.
Daca traiesc si se acomodeaza bine, daca nu, macar am incercat, a fost un experiment.
Acum ca-mi zici ca ala e foarte mare... nasol; dar macar creste greu nu? Pot sa-l tin sub control la dimensiuni via tuns, ma gandesc, nu?
FFS am scris 10 minute la edit despre plante si rusini, despre cum am facut eu o schita frumoasa care nu se pupa cu acvariul micut, apoi am dat alt tab ca sa dau copy/paste la acest filmulet nemernic care urma sa exemplifice niste chestii si mi-a disparut tot textul...
Pe scurt, bacopa caroliniana pentru mascat filtrul, bacope salzblabla purple langa, limnophila hippuroides in coltul opus filtrului, niste bolovani pe care sa fie o buce kedang si poate niste anubaias interesante de le-am vazut pe Aquasabi. Si ma chinui sa ma hotarasc la mocheta, initial ma gandeam la marsilea hirsuta dar parca nu-mi place, apoi ma gandeam la staurogyne repens care-mi place dar parca e prea mare; iar monte carlo nu mai vreau Poate eleocharis mini... Si vazusem si Rotala rotundifolia "Singapore" tot pe Aquasabi, dar nu-i loc muica...
Ma rog, si niste limnobium la suprafata. Laevigatum sau spongia ca e mai mic.
Macar las filmuletul, cu mentiunea ca NU va arata ca nici 10% din ce-i aici... Vizionare placuta.
Momentan nu e nimic de vazut, e doar cubul in care am pus substrat, filtrul, si 2 coli A4 pe partile expuse la lumina Oricum o sa-mi fie rusine si dupa ce-l plantez, momentan n-am luat nici lava rock pentru decor; luasem ceva din Hornbach (roca vulcanica pentru gratar...) dar mi se par prea mici, o sa le folosesc poate ca accent.
Deci am cam 3-4 saptamani sa-mi cumpar 2-3 cataroaie de roca vulcanica, sau unul urias, si sa ma hotarasc pe lista finala de plante.
Nu stiu sigur daca merg pe easy sau nu, imi place foarte mult rotala bonsai si niste Anubias. In orice caz, orice planta ar beneficia si de CO2, iar eu as beneficia de cat mai putine alge.
La fostul a mers cum a mers fara CO2, dar dupa ce am bagat cu difuzor inline... Alta viata, mi-am facut mocheta de monte carlo fara prea mari eforturi, dar pentru ca n-am bagat din prima aveam BBA grupa mare.
Apoi nevasta a vrut recliner sau canapea mai mare asa ca a disparut cu totul
Dar acum am un colt pe birou, am primit si permisiune (cu chiu cu vai), si as vrea sa-mi iasa nu bine, dar macar mai bine ca data trecuta, din prima.
Sincer nu o sa am pretentii vizual vorbind, le arunc acolo si ce o fi o fi, important e sa-mi placa mie ca o sa-l vad 24/7.
De asta ziceam ca o sa-mi fie un pic rusine!