Salutare, as vrea sa va arat prima mea incercare serioasa de acvariu plantat bine.
Hardware:
- acvariul 126L brut - 80*35*45
- filtru JBL e901, bureti primul sertar de sus (pre-filtrare) si 3L siporax, JBL TopClean II
- Capac DYI Plexiglas + hobbycolor negru, 4 x 24W T5 (2x optiplant, 2x optinatural, Diversa) reflector colectiv (folie aluminiu). 4x ballast electronic, moonlight tub led albastru
- CO2 presurizat, cu difuser Inline JBL ProFlora Direct
Substrat:
- AquaBasis
- Manado
- Nisip fin de rau
Lumina & Fertilizare:
- program lumina 07:00-12:00 si apoi 15:00-22:00 - se aprind si se sting pe rand neoanele, la interval de jumatate de ora (iluminat complet 4x24W doar in intervalul 08:30-10:30 si 16:30-20:30)
- PPS Pro si TraceMix 1.5x doza recomandata, cu completare EL Ferro, Phospho si EasyCarbo la cerere
Flora:
Rotala macrandra red, Pogostemon erectus, alternanthera reinecki mini, heteranthera zosterifolia, hygrophila corymbosa, ludwigia arcuata, ludwigia repens, alternanthera reinecki, blyxa japonica, staurogyne repens, eleocharis parvula, HC, anubias nana.... sper ca nu am uitat nimic
Fauna:
20 Neoni, 10 Rasbora Harlequin, 10 Raspora Espei, 10-15 RCS, 10 Caridina Orange Shrimp
Parametrii la 4 saptamani de la start (testat cu Tetra Water Test Set - nu cu 6in1...)
PH: 7.2
Kh: 5
GH: 8
NO3: 12.5
NO2<0.3
NH3/NH4: 0
CO2: 10
Ma chinuie tare CO2... 2bps la difuzor.... am reusit sa reduc KH-ul de la 12 initial la 5 cu apa de osmoza, dar PH-ul nu vrea sa coboare su 7 nici cu slujbe. Aditie de CO2 24/24, adaos de EasyCarbo progresiv, si tot nu reusesc sa il duc mai jos...ceva sugestii?
Si cateva poze:
(23.04.2017)prima zi - umplerea bazinului, asamblare filtru (pus la ciclat cu 3 saptamani inainte in alt bazin gol), cateva cioate, si plantute, multe plantute
(28.04.2017)cateva zile mai tarziu, dupa teste riguroase si duble verificari, primii locatari: neoni si rasbora.
(08.05.2017)dupa inca o saptamana si ceva, prima rearanjare a plantelor - idea initiala era sa am rosu inalt pe laterale (macrandra, ludwigia) si rosu mic pe centru (alternanthera reinecki mini) pe fond verde (hygrophila si pogostemon). Dar, Macrandra este pretentioasa, asa ca am mutat-o central sub lumina directa, si mai putin pretentioasa hygrophila a ajuns pe lateral. au mai aparut si niste RCS in peisaj
(12.05.2017)inca 4 zile: rotala creste...creste si se lungeste. am renuntat la nisipul alb din partea dreapta, se murdarea de manado prea des, repede, mult. probabil ca voi mai scoate si din cel care a ramas pe centru...
(18.05.2017)inca o saptamana, prima tunsoare+replantare la rotala si ludwigia, un pic de refacere a pozitiei diferetelor plante... cosmetic. nisipul alb din mijloc se umple incet incet de manado, dar oarecum imi place asa, e mai salbatic. am reusit sa scap de biofilm cu ajutorul lui JBL TopClean II - ma cam saturasem sa adun in fiecare seara chestii de pe suprafata apei
scuze pt calitatea pozelor, sunt facute cu telefonul - singurul device care mai face poze la mine in casa