[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
ca sa nu mai deschid un post nou as avea o alta problema: la un moly pestrit a aparut un fel de pata alba la o mandibula(doar pe o parte). La o prima examinare mi sa parut ca e ca un puf si am luat o chestie pentru "spuma". Insa pata sa intins pe toata mandibula (in partea stanga doar) arata ca si cum i-ar fi mancat pigmentul (el fiind pestrit). De asemenea pe acceasi parte imi pare ca si branhia este inflamata. Pestele nu prezinta nici un simtom de boala e activ manaca si chiar un pic cam rautacios cand e vorba de mancare(cum s-ar zice el face legea in acvariu).
Am incercat sa ii fac poze dar nu au iesit bine.

Deocamdata l-am izolat si nu stiu ce sa ii dau, si e si pestele meu favorit

Ceva sfaturi?
Tx

Mai bine ai fi rasfoit ceva mai mult forumul si atunci ai fi observat ca exista si o sectiune numita Boli/tratamente. Acolo ar fi trebut sa postezi despre asta.

Nu stiu ce "chestie pentru spuma ai luat" ...dar se prea poate sa fie vorba de o ciuperca. Incearca sa pui in apa in care l-ai izolat - sper ca are aceeasi temperatura cu cea din acvariu, sa nu ii mai provoci si un soc termic si acelasi pH pt evitarea socului de pH - citeva picaturi de albastru de metil.
axl07 wrote:ok, multumesc, nu stiam ca sunt chiar asa rai pestisorii astia

Hai ca de la ancistrusi am ajuns la betta. Uite aici ceva care sa te invete ceva si despre ei.
Gata!!! Descarcat si aceasta! Ca nu strica la casa omului!

Multumiri! Inca un gentleman!
gordi79 wrote: Am pus o picatura de albastru de metil. Nu-i bine?!? M-a luat pe nepregatite...inceput de an...cam toate au iesit pe dos

Nu te necaji! La urmatoare depunere vei fi pregatita! :-) Asta in cazul in care de data asta nu iese nimic.
Bine ai venit! :-) Cit despre invatat, o sa ai multe, cu siguranta!
V.Sorin wrote:O veioza cu putere mai mare nu merge? Sau raman la doua?

Ramii la 2 veioze si cumpa si cite 2 becuri Phillips de 20 W.
gordi79 wrote:Apa era luata din acvariu. Am pus piatra de aer. Azi am observat o mica schimbare: icrele au devenit intr-o parte alba si intr-o parte un pic transparenta. Nu stiu exact cum sa va explic. Oare avem ceva activitate?

Ai pus o picatura de tripaflafina la 10l de apa pentru a impiedica infestarea cu Saprolegnia?
lukaboy wrote:

asa ca check back often!

Eu check, check, fi sigur! Asemenea minuni nu le las sa-mi scape navazute!
body81 wrote:... insa am sa ma interesez si de speciile de Neolamprologus, si aia sunt africani, insa cate exemplare pot tine in cazul in care gasesc?...

Daca Faraonul a grait "niste Julidochromis sau oarece neamuri mici de Neolamprologus ", tu ce intelegi? Acum, n-oi tine cu sutele...informeaza-te si despre ei.
V.Sorin wrote:
Cu capacul nu ma risc, trebuie sa fac instalatie si la asta nu ma pricep, si oricum la improvizatii nu ma bag.Un corp suspendat ar mai merge, sugestii cum as putea face asta ?

Uite, un exemplu aici - lampa 6x54 w cu neoane (aqua medic - sa zicem) si balastre electronice, din aluminiu si 2 suporti de prindere in perete, cabluri, etc. Dar oricum ai nevoie de un electrician adevarat.
V.Sorin wrote:Ms Dolly de mesaj, am regasit in el si cateva posibile cauze pentru apa verde cu exceptia deciclarii, deci uite:
1. apa este aerata puternic – este posibil la un filtru ca al meu?, trebuie sa adaug ca uneori mai pun si tubul cu gauri care arunca apa ca o stropitoare
2. iluminatul acvariului este prea puternic- am observat si chestia asta atunci cand duc lumina la 30 w (lampa mea actuala avand doua puteri cea de 30 fiind cea mai mare)
3. filtrul a fost curatat recent- si aceasta posibilitate e posibila, l-am spalat zilele trecute si trebuie sa recunosc ca l-am stors (desi stiu ca nu trebuia) era pur si simplu infundat din cauza mizeriei absorbite imediat dupa mutare

Principalele 3 cauze astea ar fi, eu sincer as bate spre lumina ca am mai patit-o cu apa verde tot din cauza ei.

De... Sa stii ca filtrul nu se spala pina se albeste iar spalarea se face numai cu apa scoasa din acvariu. Poti sa mai reduci aerarea, dar sa nu opresti niciodata filtrul. (decit atunci cind il speli, normal, dar asta trebuie sa se faca cu viteza luminii ). Si de ce nu dai tu un anunt la sectiunea Cumparari pt un capac? Nu se stie de unde vine un ajutor. Poate s-o gasi cineva priceput sa te ajute si bagi si neoanele cu ocazia asta.
brawn wrote:Un capac nu e greu de facut si e foarte util in cazul mai multor specii "saritoare". E foarte importanta lungimea bazinului tau pentru recomandarea unei solutii de iluminare.

Mai ales ca ai un xipho in bazin...acesta e primul care isi va lua zborul.

Uite si despre lampa uv.
Deci - te-ai cam grabit cu ciclarea.

Iar lampa aceea de care vorbesti se cheama lampa uv, probabil. In nici un caz lampa cu picior, gen cele care se folosesc la citit, obisnuite. Da un SEARCH pe forum dupa lampa UV si vezi ce gasesti.

Si citeste PM-ul
orio wrote:Hemichromis lifalili sunt niste pesti care merg numai in pereche si cel mai bine doar o pereche in acvariu, daca vrei mai multe perechi tb sa ai un bazin mai mare.
Desi sunt cichlide africane acesti pesti merg mai bine tinuti in bazine cu chilide americane deoarece isi depun ouale pe o piatra/frunza( iar africanii de malawi isi tin puii in gura) si de aici aparea acea agresivitate accentuata, sunt niste pesti teritoriali. Desi eu sunt de parere ca pestii tb sa ti iei de mici aceasta specie e bine sa ii iei mai mare, sa fie perechi deja formate, elimini scandal, certuri si chiar omoruri intre frati. Sunt cea mai iubareata specie de pesti pe care i-am avut...si ce-i mai buni pariti...sunt fantastici..din acest punct de vedere.

Atitia oameni se chinuie sa-i scoata lifalili din cap, si tu ce faci??? Il ademenesti la prostii?
V.Sorin wrote:
1. Lumina . Vreau sa rezolv problema asta, as vrea ceva idei legate de o lampa care sa bata sau sa se ataseze acvariului.

Da' n-ar fi mai bune niscai neoane? Zic si eu, nu dau cu paru' ...ca tu stii mai bine ce si cum.
virusel wrote:@Dolly merg bine linkurile. Abia ce le-am testat sa vad

Acum am vazut si eu link-urile. :-) Dupa cum ai observat, eu am altfel de incalzitor. Despre substrat....nu ma pronunt in privinta celui de la JBL - nu l-am incercat niciodata.
lukaboy wrote:Si pentru ca a simtit in apa mirosul de zooplancton, a facut "ochii" mari

numai bine pentru o sesiune foto, impreuna cu unul dintre hermitii mei. Enjoy!

Asta ca sa-mi "otravesti" anul nou de bine ce a inceput! Bineeeee!!!!

Serios vorbind acum - este de exceptie! Si pozele sunt super! Incintare curata! :-)

Nu ne cruta. De cite ori poti, mai fa-ne cite o astfel de surpriza!

Felicitari cu miile!!!
ando_salajan wrote:mi-ai dat o veste proasta cu achizitionarea pestilor .

Pai da art cu Volumul acvariului si nr pestilor de ce crezi ca ti l-am dat? Dar e mai bine sa poti preveni, decit sa tratezi un dezastru.

Sau poti sa-ti iei un acvariu mai mare si sa mai pui specii compatibile cu neonii.

Asta daca nu esti in criza de spatiu ca mine...

virusel wrote:Aquael ai modelul clasic din sticla? Asta e cel de care vorbeam eu .
Substratul mai sus amintit este acesta. Accept si alte sugestii...
Merci mult Dolly pentru raspunsuri.

Nu ai de ce sa-mi multumesti. Orice mai ai nevoie si te pot ajuta, cu mare drag! Dar mie nu mi se deschid link-urile date... Insa incalzitorul este din sticla, normal, daca asta te ajuta cu ceva.

Uite cum arata - ca sa-ti faci o idee - http://www.happypets.ro/aquael-comfort-zone-p-728.html?zenid=bece6e08c8684306bdda67823d0be958. Intra pe adresa si da zoom.

NB - nu e reclama, ca nu l-am luat de acolo!!!!
ando_salajan wrote:
Sanitarii sunt Corydoras am vazut acum pe net.

ando_salajan wrote:As fi recunascator daca mi-ai da un link in care sa gasesc compatibilitatea pestilor.

Vezi ca ai mai multe tabele de acest gen aici

ando_salajan wrote: ....am ramas cu femela pe care cred ca o s-o dau unchiului meu deoarece xifo ii primisem cadou de la cineva.... sincer nu prea mi-i doream.

Si ce mai stai pe ginduri?

ando_salajan wrote: Mai ma batea gandul sa imi mai iau cateva zebre, ar fi ok ???

Nuuu!!! In nici un caz! Zebrele sunt si ele pesti de cird, se tin in mai multe exemplare. In plus, au o viteza ametitoare si ii vor teroriza pe neoni. Si au nevoie de un spatiu mare de "desfasurare".

Dar sa stii ca dupa parerea mea, 6 neoni + 4 corry sunt de ajuns pt un acvariu echilibrat!

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: