[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
ando_salajan wrote:am sa scriu si eu aici sa nu mai deschid alt top.
"problema" mea este tot cu puii de guppy. am o pereche de guppii si am deja 2 pui maricei, si inca 3 mai micuti dar care nu mai pot fi mancati. ma gandesc cu groaza cand o sa creasca si acestia 5 mai ales ca din cate vad eu seamana toate cu femela nu are niciunu coada de mascul, o sa-mi umple acvariul de guppiosi . In afara de acestia mai am 6 neoni 4 sanitari si o xifo si acvariul are 60 de litrii. astept si eu niste pareri... multumesc

Mai bine deschideai alt topic, dar..in fine.

Uite eu iti recomand la modul cel mai serios sa citesti Volumul acvariului si numarul pestilor. Iar speciile pe care le ai tu in bazin, nu prea sunt compatibile. Neonii nu se tin cu viviparii. Si ce sanitari ai? Ca sunt "n" feluri...Sau ne lasi tot pe noi sa ghicim?
zen wrote:Da am observat. Acvariul de care vorbesc are 60 l. Dupa ce am luat acel ghid pentru plante de pe forum si m-am uitat pe el, cred ca mi am gasit si plantele, si anume o anubias barteri var. barteri si 2 anubias gigantea... daca gresesc cred ca mi se va spune.
Acvariul a devenit maternitate pentru puii de ancistrusi. Inainte era populat doar cu niste pui de gupi, cativa pui de hoplo plus cuplul de ancistrusi.

image

image

Scuze, dar nu prea imi dau seama din poze - Anubiasul l-ai ingropat cumva in substrat? Din pacate, frunzele afectate trebuie rupte...Dar va da altele.

Uite si un alt link pt aproape toate plantele de acvariu - www.tropica.com

Si unul pentru alge Album de alge.

Sper sa-ti fie de folos!
virusel wrote:Recomandati-mi si mie un incalzitor bun de 75w [atat cred ca e necesar pentru 60l]. Am vazut ca Tetra , JBL , Jager [Eheim] , Aquael ... toate au incalzitoare de 75w. Ceva mai special e cel de la Aquael care e dintr-un plastic foarte tare din ce am inteles eu [unul din modele]. Voi ce ati alege?
Daca bag plante , trebuie sa le bag si CO2 banuiesc. Sau astea mai nepretentioase nu au nevoie de asa mult CO2 pentru a amplifica fotosinteza? Kiturile Ferplast CO2 Clasic , JBL Bio CO2 100 Complet sau Vario sunt bune ?
Multumesc.
Am copiat intrebarile ca sa le vada toata lumea.

Eu iti voi raspunde doar la prima intrebare -incalzitor Aqauel am si eu si este foarte bun. Gradele setate mi le arata si termometrul si nu am variatii de temperatura. :-) Cit despre plante...nu stiu sa-tic prea multe despre CO2 deoarece eu nu am folosit din cauza de catel - care si asa isi baga boticul peste tot. Dar, daca pui plante mai nepretentioase si, in functie de substratul ales, s-ar putea sa mearga si fara. Poate doar sa ai nevoie de feritlizanti bilutele acela de care vorbeai mai devreme si/ sau picaturi gen Ferropol. . Dar mai asteapta cu acestea si nule folosi in nici un caz in perioada de ciclare. Te poti trezi cu alge. Mai intreaba si mai asteapta raspunsuri.
axl07 wrote:
adriancalotescu wrote:Pentru a-i transporta nu iti trebuie foarte multa apa, insa nici la transport sa nu-i tii impreuna.
Aaaa, sa nu ai socuri foarte mari de temperatura.

Sunt un mascul si o femela, nu pot fi tinuti impreuna la transport?

Daca Adrian ti-a spus ca nu, probabil ca stie el ceva. In plus, gindeste-te ca fiind apa putina, nici oxigen nu va fi prea mult. Iar pentru 8 ore...Si daca se infurie masculul si se simte "incomodat" de femela, crezi ca ar avea vreo jena sa o "puna la punct"? Ca ascunzatori presupun ca nu le pui.
body81 wrote:Doamne fereste s curga.... am sa-i fac proba dupa setup cand incep ciclarea 2-3 sapt numai proba va fi. Imediat merg la un petshop sa ma interesez de lifalili, cati si daca mai merg ceva pesti cu ei(am ciit ca sunt agresivi) si cat costa un peste(prefer pui sa pot sa ii cresc eu). Oricum nu cumpar nimic pana nu vad si parerea voastra.

Mai bine il asculti pe Faraon. :-) Stie el ce stie. Si nu te invata de rau.
axl07 wrote:probabil ca ar trebui sa gasesc o alta solutie impotriva algelor.

Schimburi dese de apa si pesti putini. Dar in loc de corry, nu vrei Oto? :-)
virusel wrote:Acestea ar fi bilele

Acelea sunt fertilizanti. Ele se adauga la radacina plantelor, in substrat. :-)

Celealte intrebari?
Porcu wrote:
body81 wrote:Va rog sa imi recomandati ce pesti sa tin in acest acvariu, dar la care sa le placa rocile si petrele, nu vreau plante deloc.

Poti incerca niste Julidochromis sau oarece neamuri mici de Neolamprologus .

Cu conditia sa nu-i curga acvariul. Fa o proba neaparat inainte, ca mie imbinarile alea nu-mi miros a bine.
virusel wrote:Ada stiam ca e cel mai bun , dar si pretul e pe masura. JBL Proflora Start 100 ? Sau iau bile?
La celalte intrebari puteti sa ma ajutati cu raspunsuri?

Ce bilute, sufletel? Ca zau daca-mi pica fisa...

Cit despre celelalte intrebari, fi asa de bun si mai intreaba odata. Ca se baga unul peste tine de ti-a facut varza postul...

Si daca stim, raspundem, cum nu?
body81 wrote:Da, am observat ca vor pietris, si nu-mi plac, sunt prea mici. Ma gandesc seriosd la lifalili cum mi-a recomandat orio. Sunt africani si arata bine. Oare merg la mine 2 familii(1M+3F)? As mai lua 2 sanitari, ceva care sa sie compatibili cu ei si ar fi ok. Nu?

Eu nu ma pot pronunta, deoarece nu cresc si nu am crescut niciodata Cichlidae. Dar iti pot da niste link-uri.

http://www.aqua-fish.net/show.php?h=lifalilicichlid

http://fish.mongabay.com/species/Hemichromis_lifalili.html

http://www.cichlids.com/pictures/pic/Hemichromis_Lifalili_Female.html

Daca ai nu un intelegi ceva din art respective, tipa!!!!

Radu are dreptate. Depinde si de buget si de plantele pe care vrei sa le cresti. La fel de bine poti pine si nisip si pietris mai fin de riu sau de constructii in care sa adaugi bilute sau conuri tip fertilizanti. Sau ferilizanti sun forma de picaturi in apa. Asta tu decizi! :-)
zen wrote:Buna, ma numesc Andrei, am 18 ani si am acvarii cam de 5-6 ani de cand tatal meu(fost crescator) m-a invatat ce si cum in ale acvaristicii. Nu sunt incepator cand este vorba de pesti, de cerintele lor, am inmultit cateva specii de pesti cu succes pana la capat, ultima dintre ele fiind ancistrusii care cam din 2 in 2 saptamani dau nastere la o noua generatie. Momentan am o mica trupa de gupi alesi(de cateva luni) 2 masculi de cobre galbene.. cu o usoara tusa de verde la lumina, si 5 femele tot cobre. Scopul ar cam fi sa obtin niste generatii cat mai pure genetic.
Cam astea am si cam astea le stiu. La plante nu prea ma pricep, in primul rand ca nu prea stiu ce am . Ultimele plante luate au fost din obor,au crescut, nu le a mers rau, inafara de algele care nu se mai dezlipesc de ele(nici dupa puii de ancistrusi nu au disparut). Nu le am gasit denumirile pe net, desi am cautat poze asemanatoare pe net.
La nivelul echipament nu excelez la performante.. am cam ce trebuie ca sa fie totul decent si suficient pentru pesti. E loc de mult mai bine...
Cam astea ar fi momentan cred.... inca o data salutare tuturor

Bine ai venit! :-)

Cam sumara prezentarea ta... Nu ai zis - de ex - si ce volum au acvariile tale.

Cit despre plante, daca poti sa pui poze, se va gasi cineva sa te dumireasca. Despre alge...depide si de tipul de alga...ancistrusii, dupa cum ai observat bine, nu papa chiar tot. Dar sunt solutii si pentru ele.

Bafta! :-)
yonutzzz_92 wrote:
body81 wrote:Offff.... citisem multe despre africani, stiam ca e putin 120L, insa am mai gasit care au la 130L..... si ma gandeam ca 6 pestisori vor fi ok. Dar asta este daca voi imi spuneti ca pestii nu se vor simtii bine si va fi scandal renunt si nu e usor, insa temprar pentru ca imi voi face un acvariu de 4-500L numai pentru ciclide africane. Va rog sa imi recomandati ce pesti sa tin in acest acvariu, dar la care sa le placa rocile si petrele, nu vreau plante deloc. Astept propunerile si sfaturile voastre

http://showcase.aquatic-gardeners.org/2009.cgi?&op=showcase&category=1&vol=-1&id=33
Este exact ce vrei

Dar White Cloud Mountain minnow (Tanichthys albonubes) nu fac parte din familia Cichlidae, ci din Cyprinidae. Trebuie sa stii asta. Iar daca nu ai fund dublu la acvariu, nu ti se pare riscant sa mai bagi si pietroaie acolo? In plus, nu cred acest gen de pesti prefera pietrele calcaroase, pe care presupun ca l-ai preagatit deja pt africani. Grija mare ce pui in acvariul acela!
Am descarca-o si eu...m-a ajutat cineva, ca nu reuseam !

Mii de multumiri!!! Foarte intereanta!
virusel wrote:
Substrat ce firma/model sa iau? Iau substrat sau bile ? Pietris ...

"Greii" forumului zic sa substratul de la ADA este cel mai bun. Arunca un ochi aici.
alexnbv wrote:Cumpar foarfeca speciala pentru plante de acvariu.

Vezi la www.reef.ro. Ti se va trimite coletul chiar si acasa.
piratul wrote:le-as lua eu daca mai e valabil

OFF- TOPIC
Sfat 1 - trece-ti si tu locatia, ca sa stim si noi de pe unde esti
Sfat 2 - vezi si de este unde acela care vinde sau doneaza; distantele prea mari pot afecta unele specii de plante sau pesti.
gengiskhan wrote:Articolul il stiu, la fel cum stiu si alte surse cu articole despre alge.
As vrea totusi niste pareri si sfaturi de la altii care au avut aceasta problema.

Plantele cresc, nu e deloc invaziva si e foarte sub control problema, dar doresc sa am plante curate si fara alge de la baza si pana la varfuri.

Eu am rupt frunzele afectate si am marit nr schimburilor de apa. Am redus si perioada de iluminare. Rezultatele s-au vazut.
LA MULTI ANI!!!!

Vezi daca te ajuta articolul acesta - http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/5909.page
Dar in loc de ancistrus, poti alege Otocinclus. Acestia sunt in jur de 5cm.

http://www.fishlore.com/profiles_otocinclus.htm

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: