| Message |
|
|
veron wrote:
ce vrei sa-ti zic despre mine? nu am deschis acest topic pt a ma caracteriza sau sa-mi pun aici cv-ul
oricum...sunt din AR, dar locuiesc in TM, am si eu ceva pestisori (guppy, moly-black, platy papagal si xifo rosii cu ochi rosii), sunt fan vivipari, pt ca mi se par ca e greu cu icrele; am avut o experienta de inmultire de beta, au crescut si apoi au murit, mai toti...asa ca...vivipari, doar din punctul de vedere al meu.
Nu intereseaza pe nimeni CV-ul tau, ca nu te angajam.  Dar la rubrica Despre noi, fiecare zice 2 vorbe despre el, pe ca asa se cade. Si eventual despre acvarii, daca le are sau ce are in plan 
|
 |
|
|
Uite ce am mai gasit - poate poti face rost de niste sanitari Otocinclus. Si de asemenea de planta Ceratopteris, care este cu crestere rapida.  De asemenea, am mai gasit un post al tau in care te plingeai ca apa are un miros ciudat si o culoare verzuie. Si acum persista acelasi miros, pe linga culoarea verzuie? 
|
 |
|
|
V.Sorin wrote:Deci, acvariu cel de 30 nu il mai am, apa este verde, vreau sa combat asta dar pestii nu am unde sa ii pun, eu zic ca acvariul nu e complet deciclat cum era atunci cand m-i l-am luat pe cel de 30, adica nu e chiar verdeata aceea *pura* e un verde care se vede numai daca pun ceva alb intr-o parte a acvariului.Nu as vrea totusi sa ajung la masuri asa de grabnice, adica sa schimb substratul si sa mut plantele, ca credema ca nu am unde sa le mut  . Vreau sa incerc metoda cu patura mai intai, dar nu stiu ce sa fac, pestii ii las in acvariu sau ii pun in galeata (fiind cel mai mare recipient care il am) ?
Aha, am priceput acum. Pestii poti sa-i lasi acolo, cu conditia sa le asiguri filtrarea si aerarea. Nu are rost sa ii mai muti, ca ii stresezi si mai mult. Poate mai poti face rost de inca un filtru, mai performant. Gindeste-te ca ai totusi 50l! Atunci, cind il vei monta in acvariu, sa storci din mizeria buretelui celui pe care il ai acum in buretele celui nou - pt formarea bacteriilor. Si incearca metoda cu patura. Nu se poate sa nu dea rezultate. Eu mai caut pe forum. Daca mai gasesc ceva, te anunt.
De asemenea, tine-ne si pe noi la curent, ca sa te mai putem ajuta, macar cu o vorba buna, daca nu si cu sfaturi. 
|
 |
|
|
V.Sorin wrote:Am verificat, atunci cand aveam acvariul de 30l.
Acum ce ma fac ?  , e singurul recipient mai mare care il mai am, vechiul acvariu deja l-am dat. Sa las pestii in acvariu sau ii scot  ? Ce ar fi mai bine.
Zici ca mai ai acvariul de 30l? Sau pe acesta l-ai dat? Scuza-ma, dar azi sunt grea de cap...  Daca il mai ai, eu as zice sa pui pestisorii acolo, pui AquaSafe si te ocupi de acvariul mare. Vezi ce temperatura ai in acvariul mare, pui incalzitorul si termometrul in cel mic si astepti ca apa sa aiba aceeasi temperatura. Eu ti-as sugera sa o iei de la cap cu ciclarea. Poate faci rost de niste colonii de bacterii ca sa o grabesti.  Daca nu mai poti sau daca nu ai de unde, asteapta macar 2-3 saptamini pina sa bagi pestii. Pui mai intii substratul, apoi la 2 zile plantele - fara fertilizanti pt inceput si abia la urma vietuitoarele.
Daca nu am inteles eu bine, iarta-ma si mai explica-mi odata ca la copiii mici.  Pina la urma o sa o scoatem noi la capat cumva. Si poate mai vine cineva in ajutor!!!!!
|
 |
|
|
Poate iti treci si tu locatia in Profile, sa stie lumea de unde sa te ia. 
|
 |
|
|
V.Sorin wrote:
Pai la filtru e din cauza buretelui ca e mic, de asta se infunda, nu ca ar fi stricat filtrul sau ceva.
Aerarea merge bine deocamdata.
Am galeata de 10 l, apa veche nu mai am ca am pus ieri in acvariu (am facut un schimb), dar am de la tetra AquaSafe, deci as putea adauga.
Eu ma referam sa ne ocupam in primul rand de apa verde si apoi mai vorbim si de lumina.
Daca pun pestii in galeata, puns si incalzitorul? sau il las in acvariu ?
Stai ca nu mai inteleg nimic.  Odata zici ca filtrul nu are reglaj..acum zici ca are buretele mic...Pai la un acvariu de 50l nu ai verificat si tu ce filtru iti iei? Si vrei sa tii pestii in galeata?  Si ce sa mai pui acolo? Incalzitorul? Despre el vorba? Vezi ca nu ai voie sa ai variatii mari de temperatura ca ii nenorocesti  . Si de ce in galeata? Nu e posibil ca atunci cind te ocupi de acvaristica sa ai doar un singur acvariu. Musai iti mai trebuie unul mai mic pt tratamente sau carantina.  Nu uita de asta, pt ca este foarte important! Galeata trebuie tinuta numai ca sa scoti clorul din apa. Nu se tin pestii in ea. Si nici altceva. Sper ca m-am exprimat cit de cit coerent...
Cit despre apa verde, ti s-a spus ce sa faci sa scapi de ea. Mai multe, eu nu stiu.  Daca mi-ar sta in puteri, as face-o sa dispara, dar nu am puteri supranaturale...
|
 |
|
|
V.Sorin wrote:Revin,
Problema se agraveaza  pestii incep sa fie agitati, apa e si mai verde. Cum procedez? Deci iau o patura, o pun pe acvariu si maresc aerarea-legat de aerare cum fac asta? ca filtrul meu nu are reglaj. Pestii unde ii pun? Lasam lumina pe mai incolo, deocamdata sa rezolv cu apa verde.
Legat de burete....eu nu il spal, dar ce se intampla cand nu mai merge aerarea din cauza buretelui ca e infudat?-atunci nu trebuie clatit un pic?
Daca lasi lumina, nu rezolvi cu apa verde, asta e clar. Si daca filtrul nu are reglaj, inseamna ca nu e unul bun. Pestii probabil ca se sufoca. Chiar nu mai ai un alt recipient pt pesti? Ceva unde sa pui apa veche, de 2-3 zile? Un acvariu mai mic - de carantina/spital? Si in care sa pui eventual niste picaturi de Aquatan? Nu ai un prieten care sa ti-i poata tine?
Nu mai stiu ce sa spun...ma depaseste...  Imi pare sincer rau.
Poate mai are si altcineva alte idei.  Nu-ti pierde speranta! Dar daca tot scoti pestii, i-o de la capat cu ciclarea asa cum trebuie! Incet si fara graba! 
|
 |
|
|
Beautiful!!!  Dar stii ce mi-a(u) placut mie cel mai mult? Copiii...
|
 |
|
|
V.Sorin wrote:Bine, am sa vad cum se mai comporta in urmatoarele zile si daca se mentine "verdeata" intervin.
Cred ca voi merge pe black-out, ca scula UV nu am.
Eu zic sa bagi paturica, ca nu-i de joaca.  Pacat de plante. Si de pesti. Ca verdeata aia, cu lumina pe care o ai acu, numai bine-i merge.  Si vezi dupa aceea cum faci cu schimburile de apa.  Da' cu buretele ce mai ai?  Vezi ca ti se duce si bruma aia de ciclare pe apa simbetei.  Si incearca totusi sa gasesti becuri economice de 20W culoare 2700. Nu se poate sa nu existe. 
|
 |
|
|
axl07 wrote:
si ar mai fi si Hyphessobrycon Herbertaxelrodi - neon negru 
Nu uitasem de ei. :-) Dar cind am vazut ca parca ar mai vrea si "pesti de sticla"...am zis ca mai bine tac.  Daca l-ar fi interesat neonii cu adevarat, se informa despre ei. Dar parca e un copil intr-un magazin de dulciuri - vreu si aia, si aia...Iar toate soiurile de pesti nu incap intr-un acvariu, orice ai face.
|
 |
|
|
axl07 wrote: Mi-am luat betta pt ca un motiv de genul "uite ce frumos e pestele ala" dar azi nu mi-as mai lua altii, nu zic ca "nu sunt buni" dar nu sunt pe placul meu
Vezi ce patesti daca nu-ti faci temele inainte?  Din pacate si unii dintre noi am fost asa, desi nu aveam atitea informatii la dispozitie - nu e o scuza, e doar un adevar trist. Singura sursa de informare pt unii erau doar vinzatorii care nu ti-ar fi spus mai multe nici daca-i picai cu ceara. Lasa sa moara, ca mai vine si mai ia altii.
Iar unii inca mai sunt, desi au netul sub nas. Acestia insa chiar nu mai au nici o scuza. 
|
 |
|
|
Si cum adica "sanitarii nu se pun la socoteala"???  Ei nu e pesti? Ca doar n-or fi din plastic...Iar dai sfaturi din acelea care nu trebuie date...Cum vezi un incepator, cum sari pe el. Nu asa se face. Daca vrei intr-adeva sa ajuti, vin-o cu sfaturi pertinente. 
|
 |
|
|
Gourami pitic pasnic?  Vezi ca tot din fam Anabantidae face parte, daca asta iti spune ceva.  Eu cu o pereche din acestia mi-am inceput adevarata "cariera" de acvarist si m-au umplut de tristete. Masculul a ucis miseleste 3 femele...cu toate ascunzatorile pe care le aveau la dispozitie si cu tot acvariul super plantat. Asa ca pe dumnealui l-am donat - drept pedeapsa  - si am trecut pe neoni. Iar satisfactiile au fost mult mai mari. Am avut de toate felurile. Si inca mai am. Sunt pestii mei de suflet. :-)
|
 |
|
|
Pina nu rezolvi problema cu "apa verde", plantelor nu prea stiu ce ai putea sa le faci. Acestea au nevoie si ele de lumina, de fertilizanti si nu se pune problema acum.
Ce culoare are becul?
|
 |
|
|
ando_salajan wrote:aaa misto am vazut asta vara in America si am cautat si prin Romanica, dar n-am gasit. am sa dau o fuga pana acolo unde zici tu sa vad daca mai au 
Si ce sa faci cu ei? Vezi ca un exemplar matur atinge dimensiunea de cca 8cm si se simt mai bine in grupuri...Daca asta iti spune ceva. 
|
 |
|
|
Ti-am ramas datoare cu un raspuns si imi cer scuze ca mi-a scapat - neonii se numesc Paracheirodon innesi - cei clasici; Paracheirodon axelrodi - Neon rosu sau Cardinal tetra; Paracheirodon simulans - neon verde.
Scuze inca odata!
|
 |
|
|
akademik_79 wrote:
La cat ma ajuta (incurca) atunci cand fac schimb de apa...
Las' ca asa se invata meserie! 
|
 |
|
|
eugen.popp wrote:
Dar cu plantele artificiale  (o sa ai ceva bataie de cap, de la noi) 
Asta am vrut sa-i zic si eu...Dar nu mai vreau sa zica lumea despre mine ca-s a  -ului.  Usurel, usurel o sa inteleaga unde si ce a gresit, sunt convinsa. 
|
 |
|
|
Na, ca acusi te vazui si eu!!!!  Da' ce mare bucurie!!! Sa traiesti 1000 de ani si la mai mare!!!! Zici ca o duci bine, ai? Si cu 2 copii?  Sa-ti traiasca si sa-ti mosteneasca pasiunea/pasiunile!
Numai bine si Un AN NOU cu mii de bucurii! 
|
 |
|
|
Poza asta ai vazut-o - http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=3&GalleryId=2&klickedPic=003_f ? Tu te-ai dus fix la p estii marini...nu e obligatoriu sa apara doar la acestia.  Pestele din poza se afla intr-o faza mai avansata a bolii.
JBL Fungol si JBL Ektol Cristal le gasesti la pet-shop.  Si citeste bine cum se aplica tratamentul. 
|
 |
|
|