Message |
|
Asa da!
Daca umbli putin si la partea stanga, o sa fie chiar perfect...
|
 |
|
Raman la parerea mea, si anume ca e un bazin prea mic pentru a baga bani in el... ingropi o carca de bani in el, ca sa poti creste 2 corali pretentiosi... si, dupa aia?
Cand o sa vrei sa bagi cel de-al 3-lea coral jmeker, o sa constati ca acvariul e prea inghesuit.
|
 |
|
@deluxer2000: Dragule, nu e bine...
- pietrele acelea mari din stanga te vor impiedica sa cureti geamul... se vor dezvolta alge pe langa ele si aspectul general va lasa de dorit.
- buturuga trebuie gaurita si apoi fixata de 2-3 pietre (cu ceva naylon de pescuit)... bolovanii aia pusi peste lemn arata nenatural.
- lemnul, chiar daca se imbiba cu apa si sta singur la fundul apei, tot va avea tendinta sa se miste... daca nu este fixat cumva.
Nu ne-ai spus ce pesti intentionezi sa bagi acolo...
|
 |
|
Ohoho, lumea trece la lucruri "mari"!
- Imi plac proportiile alese de tine pentru bazin... latimea generoasa iti va permite sa jonglezi cu decorul.
- Ideea de "bonsai" e ceva nou, bravo... ai grija cum fixezi pietrele alea "in consola"!
- In ceea ce priveste pieptanul acela... nu poti sa-l fixezi pe niste "sine"? Si il ridici / sau il cobori, in genul portilor alea de fier de la castelele din evul mediu.
|
 |
|
Ok, am sa il mut imediat la sectiunea Anabantidae... bafta!
|
 |
|
Nene Andi, doua observatii (desigur, subiective si foarte personale):
1. Rockscape-ul pare prea uniform (pe inaltime)... de la stanga, la dreapta, mi se pare ca ai cam aceeasi "linie a orizontului"... eu as fi construit ceva mai abrupt, intr-o parte.
2. Mi se pare ca ai cam prea mult nisip acolo... nu e nici "de un DSB"  , asa ca nu prea ii gasesc justificarea (estetic vorbind).
In rest, e aerisit si bine luminat... bravo!
|
 |
|
Serrenissima Fiinta a Luminii, pestii astia ie de ocazie?... adicatelea, desfiinteaza careva frun' bazin pe la tine, prin sat?
Sau e treaba serioasa si putem comanda mai multi?
|
 |
|
Eu ti-am mutat topicul aici... nu ne-ai spus ce pesti vrei sa pui acolo, asa ca nu am stiut unde sa-l pun.
Exprima-ti dorinta (la ce rubrica vrei sa mutam topicul) si ea iti va fi indeplinita!
- Excelenta lucrarea ta, mi se pare foarte reusita si se vede "ca ai mana"!
- Nu trebuie sa iti faci probleme cu denivelarea aceea (daca ai apreciat bine si este ~ 1mm). Foile acelea de pluta se vor presa si vor prelua toate denivelarile.
|
 |
|
Daca nu ai corali sensibili, poti incerca sa lasi lumina stinsa... 3-4 zile... rezultat garantat.
Altfel, tre' sa o iei de la cauze si sa remediezi incet-incet.
|
 |
|
dragos_georg wrote:Mersi de raspuns.
Ce fac in continuare cu el?
Ii caut pereche si il las in acvariu cu africanii sau incerc sa scap de el?
O zi buna
Il poti pastra, dar nu va fi foarte fericit... iti recomand sa scapi de el.
- cichlidaele sud-americane prefera o apa usor acida... sunt pesti care se grupeaza in perechi (mascul + femela)
- cichlidaele africane (malawi) sunt pesti care prefera o apa dura... se grupeaza pe familii (1 mascul + 4-5 femele).
|
 |
|
kirucd wrote:...deci cu fosfatii stai bine, nitratii sint marea problema. Sper sa te ajute NO3PO4X
Vezi mah?... pai ce ma faceam io acu' daca nu aveam backgroundu' ala care sa-mi dea "fosfatii necesari"?
viulian wrote:Cred ca mai pune un cubulet in plus in fiecare seara si se descurca
Ma intreb daca nu cumva trebuie si Carbonul sa fie si mai sus decat nitratii - ca sa poata face skimming cum trebuie la bacteriile care consuma C:N  ..
@koala, opresti aditia de otet ?
Domnilor, nu stiti cat de misto este senzatia ca poti sa hranesti pestii dupa pofta inimii...
- Luni am sa opresc tratamentul cu otet...
- Voi trece la aditia de NO3PO4-X, ca nu mai scap de gura lu' Dragos
- Am luat si SpecialBlend (MicrobeLift)... am si pus o prima transa, 120 ml solutie... pute de-ti rupe nasu', a mort furat din cimitir si uitat apoi in gara
- In seara asta am refacut testul de fosfati: PO4=17 (aseara aveam valoarea 15, pe Hanna)... deci, antiphosul s-a cam "descarcat", dupa o zi de munca grea  .
|
 |
|
Nu este o idee rea!
Cu cat poti lasa filtrul mai mult, cu atat mai bine... in principiu, cam in 10-14 zile ai deja o colonie de bacterii complet functionala.
|
 |
|
kirucd wrote:De acord, otetul isi face treaba pentru NO3, dar nu cred ca te ajuta cu nimic la PO4.
NO3PO4X e posibil sa te ajute si cu fosfatii
O zi buna,
Dragos
Next week is a NO3PO4-X's week!  ... nu stiu unde am citit (si nici daca am retinut corect) ca, pe durata tratamentului cu NO3PO4-X, trebuie oprit reactorul de fosfati... asa ca perioada asta va chiar concludenta de tot, vis-a-vis de nivelul de PO4.
|
 |
|
Testele de azi:
- NO2=0
- NO3=25
- PO4=45 (in crestere, fata de saptamana trecuta)
Materialul antiphos (PhosGuard - Seachem) din reactor avea deja o saptamana, asa ca l-am schimbat si am refacut testul (Hanna):
- apa la iesirea din reactor - PO4=15
Deci, reactorul scoate cam 30 ppb PO4 cu o cantitate de ~ 500 ml (de data asta am folosit ATI Phosphat Stop)
Istoric:
- 24 septembrie - PO4=200
- am schimbat antiphosul din reactor (Seachem - Phosguard)
- 12 octombrie - PO4=88
- 14 octombrie - PO4=68
- 17 octombrie - PO4 = 54
- am schimbat antiphosul din reactor (Seachem - Phosguard)
- 20 octombrie - PO4=25
- 24 octombrie - PO4=45
- am schimbat antiphosul din reactor (ATI Phosphat Stop)
- 24 octombrie - am refacut testul la iesirea din reactor - PO4=15
Concluzii:
- Cred ca ar trebui sa monitorizez mai atent toata treaba asta cu fosfatii, probabil ca ar trebui sa fac testele mai des si sa schimb antiphosul "mai repede" decat acum...
- In decurs de o luna (de cand am inceput tratamentul cu otet), nitratii nu au crescut deloc ... dar nici nu au scazut!
- Ceea ce ma bucura, este faptul ca pot sa hranesc pestii din abundenta (5 cuburi de hrana congelata + 2 cuburi artemia + fulgi + granule) si sa nu scap "haturile din mana"... retineti ca, pe toata aceasta durata de timp, nu am facut niciun schimb de apa!
|
 |
|
Prietene, NU agata acvariul de perete/tavan!
|
 |
|
Eu nu as avea incredere sa prind un bazin de 6-700 kg pe perete, in consola... nicidecum sa mai si dorm dedesubt!
|
 |
|
dragos_georg wrote:Va rog identificati-mi ciclida mare din poza, pe care a primit-o ieri fiul meu de la bunici.
Mersi,
O seara buna
Pestele acela pare a fi un Aequidens pulcher ( blue acara).
|
 |
|
kirucd wrote:Se pregateste de SPS si LPS ?!
N-ai sa vezi asa ceva la mine  ... imi stiu "limitele" si imi stiu firea... vreau pesti si vreau miscare, vreau sa-i hranesc abundent si vreau sa-i vad crescand... atat!... nu ma intereseaza coralii si imi repugna "dozajele fine" si grijile legate de "carentele diverselor minerale" din apa. Vreau sa fac schimb de apa o singura data pe an, atunci cand spal si canistrele!  ...
|
 |
|
@Tavi: Nu este nici o problema, poti sa stai fara grija!
- stratul tau de nisip nu este atat de gros/adanc incat sa ai acolo un DSB adevarat (DSB= deep sand bed).
- oxigenarea se va produce la un nivel satisfacator, in toata masa nisipului... in fond, la tine e vorba doar de 4-6 cm, adica exact grosimea unui strat normal, in orice acvariu,
- un DSB "functional" are 15-20 cm adancime... nu e cazul sa iti faci probleme.
PS1: Nici melcii "tip" nassarius si nici stelutele "de nisip" nu s-ar afunda oricum mai mult de 6-8 cm in nisip... straturile de nisip din profunzimea unui DSB raman "neumblate", indiferent de animalutele care populeaza mediul respectiv. Insa, in cazul tau nu se pune problema de asa ceva. So, relax & enjoy!
PS2: Fraierul ala de chelmon a inceput sa puna botul pe mancare?
|
 |
|
Gabriel wrote:Dom' Koala - o mica intrebare am si eu si e cam off-toopic. De ce nu folosesti o sare mai ieftina din moment ce nu tii decat corali moi. Mi se pare o risipa.
...
Decat bolnav si sarac, mai bine sanatos si bogat... mi-am lasat burta, ca sa nu zica lumea ca n-am ce manca!
... sa fiu cinstit, am prins o promotie foarte buna la Seachem... am luat sare si diverse solutii, la un pret care "facea sens".
|
 |
|