[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Daca umbli putin si la partea stanga, o sa fie chiar perfect...
Raman la parerea mea, si anume ca e un bazin prea mic pentru a baga bani in el... ingropi o carca de bani in el, ca sa poti creste 2 corali pretentiosi... si, dupa aia?
Cand o sa vrei sa bagi cel de-al 3-lea coral jmeker, o sa constati ca acvariul e prea inghesuit.

@deluxer2000: Dragule, nu e bine...

- pietrele acelea mari din stanga te vor impiedica sa cureti geamul... se vor dezvolta alge pe langa ele si aspectul general va lasa de dorit.
- buturuga trebuie gaurita si apoi fixata de 2-3 pietre (cu ceva naylon de pescuit)... bolovanii aia pusi peste lemn arata nenatural.
- lemnul, chiar daca se imbiba cu apa si sta singur la fundul apei, tot va avea tendinta sa se miste... daca nu este fixat cumva.

Nu ne-ai spus ce pesti intentionezi sa bagi acolo...
Ohoho, lumea trece la lucruri "mari"!

- Imi plac proportiile alese de tine pentru bazin... latimea generoasa iti va permite sa jonglezi cu decorul.
- Ideea de "bonsai" e ceva nou, bravo... ai grija cum fixezi pietrele alea "in consola"!
- In ceea ce priveste pieptanul acela... nu poti sa-l fixezi pe niste "sine"? Si il ridici / sau il cobori, in genul portilor alea de fier de la castelele din evul mediu.
Ok, am sa il mut imediat la sectiunea Anabantidae... bafta!
Nene Andi, doua observatii (desigur, subiective si foarte personale):

1. Rockscape-ul pare prea uniform (pe inaltime)... de la stanga, la dreapta, mi se pare ca ai cam aceeasi "linie a orizontului"... eu as fi construit ceva mai abrupt, intr-o parte.
2. Mi se pare ca ai cam prea mult nisip acolo... nu e nici "de un DSB" , asa ca nu prea ii gasesc justificarea (estetic vorbind).

In rest, e aerisit si bine luminat... bravo!
Serrenissima Fiinta a Luminii, pestii astia ie de ocazie?... adicatelea, desfiinteaza careva frun' bazin pe la tine, prin sat?
Sau e treaba serioasa si putem comanda mai multi?
Eu ti-am mutat topicul aici... nu ne-ai spus ce pesti vrei sa pui acolo, asa ca nu am stiut unde sa-l pun.
Exprima-ti dorinta (la ce rubrica vrei sa mutam topicul) si ea iti va fi indeplinita!

- Excelenta lucrarea ta, mi se pare foarte reusita si se vede "ca ai mana"!
- Nu trebuie sa iti faci probleme cu denivelarea aceea (daca ai apreciat bine si este ~ 1mm). Foile acelea de pluta se vor presa si vor prelua toate denivelarile.
Daca nu ai corali sensibili, poti incerca sa lasi lumina stinsa... 3-4 zile... rezultat garantat.
Altfel, tre' sa o iei de la cauze si sa remediezi incet-incet.
dragos_georg wrote:Mersi de raspuns.
Ce fac in continuare cu el?
Ii caut pereche si il las in acvariu cu africanii sau incerc sa scap de el?

O zi buna

Il poti pastra, dar nu va fi foarte fericit... iti recomand sa scapi de el.

- cichlidaele sud-americane prefera o apa usor acida... sunt pesti care se grupeaza in perechi (mascul + femela)
- cichlidaele africane (malawi) sunt pesti care prefera o apa dura... se grupeaza pe familii (1 mascul + 4-5 femele).
kirucd wrote:...deci cu fosfatii stai bine, nitratii sint marea problema. Sper sa te ajute NO3PO4X

Vezi mah?... pai ce ma faceam io acu' daca nu aveam backgroundu' ala care sa-mi dea "fosfatii necesari"?
viulian wrote:Cred ca mai pune un cubulet in plus in fiecare seara si se descurca

Ma intreb daca nu cumva trebuie si Carbonul sa fie si mai sus decat nitratii - ca sa poata face skimming cum trebuie la bacteriile care consuma C:N ..

@koala, opresti aditia de otet ?

Domnilor, nu stiti cat de misto este senzatia ca poti sa hranesti pestii dupa pofta inimii...

- Luni am sa opresc tratamentul cu otet...
- Voi trece la aditia de NO3PO4-X, ca nu mai scap de gura lu' Dragos
- Am luat si SpecialBlend (MicrobeLift)... am si pus o prima transa, 120 ml solutie... pute de-ti rupe nasu', a mort furat din cimitir si uitat apoi in gara
- In seara asta am refacut testul de fosfati: PO4=17 (aseara aveam valoarea 15, pe Hanna)... deci, antiphosul s-a cam "descarcat", dupa o zi de munca grea .
Nu este o idee rea!

Cu cat poti lasa filtrul mai mult, cu atat mai bine... in principiu, cam in 10-14 zile ai deja o colonie de bacterii complet functionala.
kirucd wrote:De acord, otetul isi face treaba pentru NO3, dar nu cred ca te ajuta cu nimic la PO4.
NO3PO4X e posibil sa te ajute si cu fosfatii

O zi buna,
Dragos

Next week is a NO3PO4-X's week!
... nu stiu unde am citit (si nici daca am retinut corect) ca, pe durata tratamentului cu NO3PO4-X, trebuie oprit reactorul de fosfati... asa ca perioada asta va chiar concludenta de tot, vis-a-vis de nivelul de PO4.
Testele de azi:

- NO2=0
- NO3=25
- PO4=45 (in crestere, fata de saptamana trecuta)

Materialul antiphos (PhosGuard - Seachem) din reactor avea deja o saptamana, asa ca l-am schimbat si am refacut testul (Hanna):

- apa la iesirea din reactor - PO4=15

Deci, reactorul scoate cam 30 ppb PO4 cu o cantitate de ~ 500 ml (de data asta am folosit ATI Phosphat Stop)

Istoric:

- 24 septembrie - PO4=200
- am schimbat antiphosul din reactor (Seachem - Phosguard)
- 12 octombrie - PO4=88
- 14 octombrie - PO4=68
- 17 octombrie - PO4 = 54
- am schimbat antiphosul din reactor (Seachem - Phosguard)
- 20 octombrie - PO4=25
- 24 octombrie - PO4=45
- am schimbat antiphosul din reactor (ATI Phosphat Stop)
- 24 octombrie - am refacut testul la iesirea din reactor - PO4=15

Concluzii
:

- Cred ca ar trebui sa monitorizez mai atent toata treaba asta cu fosfatii, probabil ca ar trebui sa fac testele mai des si sa schimb antiphosul "mai repede" decat acum...
- In decurs de o luna (de cand am inceput tratamentul cu otet), nitratii nu au crescut deloc ... dar nici nu au scazut!
- Ceea ce ma bucura, este faptul ca pot sa hranesc pestii din abundenta (5 cuburi de hrana congelata + 2 cuburi artemia + fulgi + granule) si sa nu scap "haturile din mana"... retineti ca, pe toata aceasta durata de timp, nu am facut niciun schimb de apa!

Prietene, NU agata acvariul de perete/tavan!
Eu nu as avea incredere sa prind un bazin de 6-700 kg pe perete, in consola... nicidecum sa mai si dorm dedesubt!
dragos_georg wrote:Va rog identificati-mi ciclida mare din poza, pe care a primit-o ieri fiul meu de la bunici.

Mersi,
O seara buna

Pestele acela pare a fi un Aequidens pulcher (blue acara).
kirucd wrote:Se pregateste de SPS si LPS ?!

N-ai sa vezi asa ceva la mine ... imi stiu "limitele" si imi stiu firea... vreau pesti si vreau miscare, vreau sa-i hranesc abundent si vreau sa-i vad crescand... atat!... nu ma intereseaza coralii si imi repugna "dozajele fine" si grijile legate de "carentele diverselor minerale" din apa. Vreau sa fac schimb de apa o singura data pe an, atunci cand spal si canistrele! ...
@Tavi: Nu este nici o problema, poti sa stai fara grija!

- stratul tau de nisip nu este atat de gros/adanc incat sa ai acolo un DSB adevarat (DSB= deep sand bed).
- oxigenarea se va produce la un nivel satisfacator, in toata masa nisipului... in fond, la tine e vorba doar de 4-6 cm, adica exact grosimea unui strat normal, in orice acvariu,
- un DSB "functional" are 15-20 cm adancime... nu e cazul sa iti faci probleme.

PS1: Nici melcii "tip" nassarius si nici stelutele "de nisip" nu s-ar afunda oricum mai mult de 6-8 cm in nisip... straturile de nisip din profunzimea unui DSB raman "neumblate", indiferent de animalutele care populeaza mediul respectiv. Insa, in cazul tau nu se pune problema de asa ceva. So, relax & enjoy!

PS2: Fraierul ala de chelmon a inceput sa puna botul pe mancare?
Gabriel wrote:Dom' Koala - o mica intrebare am si eu si e cam off-toopic. De ce nu folosesti o sare mai ieftina din moment ce nu tii decat corali moi. Mi se pare o risipa.

...

Decat bolnav si sarac, mai bine sanatos si bogat... mi-am lasat burta, ca sa nu zica lumea ca n-am ce manca!

... sa fiu cinstit, am prins o promotie foarte buna la Seachem... am luat sare si diverse solutii, la un pret care "facea sens".

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: